centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
skuter112
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 11-03-2013, 13:15 centralny zamek
Bolid: SC |
|
|
Witam zakupilem centralny zamek firmy carprotect. i mam pytanie czy da rade podlaczyc to pod seryjne silowniki w sc czy musze wszystko prowadzic z nowego centralnego zamka.ewntualnie gdzie moze znajdowac sie centralka od seryjnego centralnego ktorego mam tylko na kluczyk. |
_________________ Jest Opel Omega B 2.0 16V
Jest SC 1.1 Hobby |
|
|
|
 |
TheStig
Nałogowiec

Pomógł: 74 razy Wiek: 34 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 672 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 11-03-2013, 13:38
Bolid: Opel Astra C14NZ + LPG |
|
|
Jeśli masz seryjny centralny zamek, to podłączasz go pod przewody sterowania centralnego zamkiem, które idą od centrali do któregoś ze sterowników (u mnie w punciaku oba przednie są master, więc podłączyłem pod te od drzwi pasażera). Zapewne będą szły i przy drzwiach i będą przechodziły przez gumową przelotkę. U mnie to był bialy i niebieski cienki przewód, jeden jest do sygnału otwarcia, drugi to sygnał zamknięcia. Sygnał do kierunkowskazów podłączasz pod przewody, które znajdują się pod plastikowym progiem przy drzwiach kierowcy, ale nie powiem Ci jakiego koloru są, trzeba byłoby zerknąć na schemat. |
|
|
|
 |
skuter112
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 11-03-2013, 13:41
Bolid: SC |
|
|
no wlasnie tylko chodzi mi o to ze nie wiem gdzie znajduje sie ta centralka orginalna. ona bedzie za tym plastikiem kolo progu ? |
_________________ Jest Opel Omega B 2.0 16V
Jest SC 1.1 Hobby |
|
|
|
 |
TheStig
Nałogowiec

Pomógł: 74 razy Wiek: 34 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 672 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 11-03-2013, 14:11
Bolid: Opel Astra C14NZ + LPG |
|
|
Nie, w seicento chyba nie ma jako takiej centralki centralnego zamka tylko jej funkcje spełnia taki duży przekaźnik , ale gdzie on jest to nie wiem. Można się pod niego podłączyć, ale za dużo z tym roboty i nie wiadomo jak z dostępem do stopki, więc lepiej odszukać przewody które sterują sterownikami przed przelotką do drzwi. Możesz wbijać igłę w każdy i podawać masę, jeśli centralny zamek się zamknie lub otworzy to znaczy, że znałeś przewód, który podaje sygnał zamknięcia lub otwarcia do sterownika. |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 11-03-2013, 14:46
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
skuter112 oryginalna centralka zamka jest pod kolumną kierowniczą z lewej strony radia. Podłużny żółty prostopadłościan |
|
|
|
 |
|