Dylemat |
Autor |
Wiadomość |
hansi14
Nałogowiec

|
Wysłany: 06-04-2012, 14:19 Dylemat
Bolid: kanar 16v |
|
|
Witam! Mam taki dylemat moze glupi ale co tam
Mam do zrobienia tylna klape bo jest delikatnie peknieta i wyskoczyla rdza pod uszczelka(twierdzi ze trzeba bedzie odklejac szybe),wokol zamka i jeszcze na dolnej krawedzi, popekany mam caly zderzak z przodu i rowniez jest do porawek lakiern. Cala ta operacja bedzie mnie kosztowac w przedziale 300-400zl bo mowi ze moze jeszcze cos wyskoczyc w 'praniu'
I tutaj rodzi sie pytanie
1.Czy zaplacic te 400zl i miec spokoj,
2. Kupic uzywana klape pod kolor na allegro (+- 300zl) ale jeszcze do roboty bedzie zderzak i jakas niespodzienka
3. kombinacja aby kupic gola klape i przekladac szybe wycieracki itp, na allegro (ok 100-150zl)
chodzi o to zeby bylo jak najtaniej a jakos w miare porzadnie zrobione
pacjent-zolty sej |
|
|
|
 |
majster210188
Nałogowiec

Wiek: 37 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 494 Skąd: ok. Żywca
|
|
|
|
 |
Znakomity
Nałogowiec
|
Wysłany: 12-04-2012, 14:44
Bolid: Był 1.1 SPI |
|
|
Jeśli malutko tej korozji to warto reanimować to co masz a jeśli rdza wyłazi "wszędzie" to moim zdaniem lepiej kupić kompletną klapę i zderzak tylko poszukać w idealnym stanie pod kolor, zmienić samemu i mieć spokój. Rdza którą posiada Twoja klapa już zawsze tam będzie i wyjdzie-nie ma siły żeby było inaczej tylko kwestia czasu, może wytrzyma rok, może dwa, może trzy lata... Ew elementy w innym kolorze i udawać wersję brush |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
|