lacov
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-04-2011, 01:02 Głośniki 6x9 na tył + 100mm na przód
Bolid: Seicento 1.1 |
|
|
Jestem to nowy więc witam wszystkich.
Od pewnego czasu jestem posiadaczem Seicento.
Jest w nim jakieś stare radio i fabryczne przednie głośniki. Niedawno dostałem w prezencie radio Kenwood KDC-W7037Y. Aktualnie leży jeszcze w pudle i wraz z jego montażem chciałbym wyposażyć auto w nowe głośniki.
Myślę nad:
Przód
- HERTZ DCX 100 ok 120zł
- CRUNCH BMX 43 ok 120zł
- MAC AUDIO REVOLUTION ok110zł
- Zostawić fabryczne?
Półka
- Hertz DCX 690 - ok 190zł
- MAC AUDIO REVOLUTION ok 219zł
- HERTZ ECX 690 - ok 360zł
Może zupełnie coś innego?
Pojęcia mam o sprzęcie bardzo małe. Muzyka elektroniczna jak i bardziej rockowa.
Preferowałbym raczej rozwiązania tańsze, ale w razie czego dam radę jeżeli naprawdę warto wydać te 360.
Proszę o pomoc w wyborze i ewentualne wskazanie najlepszego miejsca na zakupy oraz montaż w Warszawie.
(zakupy typu allegro jak najbardziej OK, ale świetnie by było gdyby udało się załatwić wszystko w jednym miejscu bo krucho u mnie z czasem)
[ Dodano: 17-04-2011, 19:29 ]
Nie mogę zmieniać już tematu więc wybaczcie, że piszę jednego posta pod drugim.
Trochę poszukałem i wychodzi na to, że głośniki okrągłe byłyby lepsze niż elipsy, a dodatkowo głośniki w półce to tez nie do końca dobry pomysł.
Dlatego myślę żeby zamiast pakować głośniki w półkę dać 2x16 w tylne boczki.
Czy da się taki montaż wykonać w miarę szybko i prosto? Spróbuję dogadać się w tej kwestii w sklepie, ale jeśli rzucą jakąś miażdżącą cenę to będę musiał bawić się sam.
Co do moich oczekiwań, to nie są one duże. Chciałbym żeby sprzęt grał czysto i żeby bass był słyszalny (niekoniecznie z odległości 200m od samochodu )
Co do głośników 16cm to biorę pod uwagę:
MAGNAT DARK POWER 216
HELIX B 62C
POWERBASS S-6C |
_________________ Bez kobiet i dzieci
Takie są zasady |
|