Głośniki razem czy osobno |
Autor |
Wiadomość |
dijack
Nałogowiec Noł lajf

Pomógł: 15 razy Wiek: 32 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 817 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 06-12-2012, 20:46 Głośniki razem czy osobno
Bolid: Seicento 1.1 SPI |
|
|
Witam zacznijmy od tego że nie wiem nic na temat CA a wszystkie przeczytane poradniki jeszcze bardziej mi pomieszały w głowie. W moim sejku posiadam radio KENWOOD KDC-3054URY i narazie seryjne głośniki. Głośniki przestają już grać i zamierzam kupić inne lepsze, stąd moje pytanie.
Lepiej kupić głośniki z tweeterami zespolonymi z nimi czy kupić zwykłe i po jakimś czasie zabrać się za tweetery. Planuję rozbudowę CA o jakąś skrzynie i głośniki w boczkach w przyszłości. Muzyka jakiej słucham to rap z dużą ilością instrumentów.
Mile widziane linki z tym co warto kupić.
Myślę że jasno opisałem swoje predyspozycje i mam nadzieję że mi pomożecie |
_________________ Pozdrawiam Szymon
SEICENTO NA FACEBOOK'U |
|
|
|
 |
raVi
spamer team

Pomógł: 25 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 1063 Skąd: Szczyrk
|
Wysłany: 06-12-2012, 22:58
Bolid: SC |
|
|
Jeżeli coś mogę zasugerować to polecam zacząć rozbudowę od wzmacniacza. Głośniki w półce zawsze możesz wymienić "przy okazji", gdyż ich koszt w porównaniu z innymi podzespołami jest niski.
I wybór sprzętu zależy też od kilku czynników, czy chcesz nówki/używki , jaki budżet, jakaś konkretną firmę upatrzyłeś czy zdajesz się na nas?
A jak nie... to przekop ten temat Jakie 10cm na przód do SC , jest tu głośników od wyboru do koloru |
|
 |
dijack
Nałogowiec Noł lajf

Pomógł: 15 razy Wiek: 32 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 817 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 07-12-2012, 15:19
Bolid: Seicento 1.1 SPI |
|
|
Nie no narazie nie kupuję wzmacniacza bo mam inne wydatki a te głośniki na półce już strasznie trzeszczą głównie chodzi mi o to czy warto inwestować w tweetery na słupkach i czy dam radę to podłączyć |
_________________ Pozdrawiam Szymon
SEICENTO NA FACEBOOK'U |
|
|
|
 |
raVi
spamer team

Pomógł: 25 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 1063 Skąd: Szczyrk
|
Wysłany: 07-12-2012, 15:36
Bolid: SC |
|
|
Samo podłączenie gwizdków to żaden problem Czy warto, to pytanie względne jak nie masz odpowiednio zrobionej sceny z przodu to sądzę że nie warto. Ale niektórzy to chwalą, także to Twoja indywidualna sprawa, jak potrzebujesz to inwestuj |
|
 |
wiaterwiater
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Cze 2011 Posty: 32 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 07-12-2012, 21:39
Bolid: CC 1.1 |
|
|
dijack napisał/a: | Nie no narazie nie kupuję wzmacniacza bo mam inne wydatki a te głośniki na półce już strasznie trzeszczą głównie chodzi mi o to czy warto inwestować w tweetery na słupkach i czy dam radę to podłączyć |
Głośniki trzeszczą, bo jak sam napisałeś, masz fabryczny szmelc, którego żywot dobiega końca. Jeśli chcesz poprawić brzmienie jakimś ( piszę jakimś, bo nie wiem ile chcesz wydać) kosztem, to na najlepszym portalu aukcyjnym widziałem zestawy odseparowane oparte na głośniku 100mm w cenie od 150zł. Przy dobrym montażu 10-tek, nawet w fabrycznych miejscach montażowych, można uzyskać całkiem ciekawe brzmienie. A jak będziesz miał wolne środki, to kupisz taniego wzmaka i skrzyneczkę z 200mm subem i na początek wystarczy. |
_________________ Ja wiem, że CC 1.1, to nie SC 1.1, ale mój CC ma taką samą kierownicę jak SC. |
|
|
|
 |
|