FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki Tonsil
Autor Wiadomość
bartekke 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-11-2007, 09:45   Głośniki Tonsil
   Bolid: seicento 1,1MPI

Mam pytanie.
Kratka ozdobna do mocowana głośników przednich ma nietypowy sposób mocowania głośnków. Mocując typowy standardowy głośnik 10cm powstaje doś spora szczelina na obwodzie głośnika. Bez wątpienia ma to wpływ na jakośc brzmienia. Tonsil produkuje głośniki przeznaczone do Seja (SC 1104, SC2104). Czy te głośniki są odpowiednio wyprofilowane do mocowania w kratce ozdobnej? Czy jakośc brzmienia tych głośników jest na tyle satysfakcjonująca aby je zamontowac? Dodam, że głośniki Tonsilu kosztują ok. 110zł za parę.

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 11-11-2007, 10:30   
   Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline

bartekke napisał/a:
Czy te głośniki są odpowiednio wyprofilowane do mocowania w kratce ozdobnej?

Tak, mają taki jakby materiał nad membraną, dzięki któremu nie ma tej niekorzystnej przerwy między głośnikiem a maskownicą i dzięki temu głośniki grają przyzwoicie :)

olosc11mpi 
Nałogowiec

Wysłany: 05-12-2007, 22:08   
   Bolid: sc 1.1 MPI 2002

ja mam najtańsze blaupunkty i nawet się nie zastanawiałem ale juz 5 sezon dudnią i zaden ze mnie audiofil ale jakoś da sie wytrzymać. To coś da się jeszce ulepszyć ???

Paweł1984 
spamer team
Jasper84

Wysłany: 05-12-2007, 23:39   
   Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance

Panie Sc2104 mają dużo lepsze brzmienie mam je w sportingu i były jak go kupiłem.Przód gra fajnie dużo lepiej niż na tej pierwszej wersji którą mam w 900.
Po podłaczeniu radyjka byłem zdziwiony-odkręcam maskownice a tam tonsile :idea: a spodziewałem się czegoś naprawdę innego kolega na alpine obstawiał albo jbl a tu takie zaskoczenie.

Obywatel 
Bywalec

Wysłany: 06-12-2007, 00:04   
   Bolid: PASSAT B5FL, CLIO III, było SC 900

Paweł1984, bo Tonsil to od zawsze topowe produkty. Car audio nigdy nie był ich domeną, ale ich głośniki 'domowe' to moim zdaniem high-end. Zresztą we Wrześni chyba nie dzieje się za dobrze bo gdyby firma była dobrze zarządzana, to pod tą marką to ho, ho - naprawdę mogliby zawojować świat gdyby dotarli ze swoja ofertą we właściwe kręgi. Brakuje im nowoczesnego marketingu i zarządzania. Szkoda bo ta marka autentycznie mogłaby się stać jedną z wizytówek Polski na świecie i w tym momencie wiem co mówię.

kamien 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 06-12-2007, 11:21   
   Bolid: CC 1.2

Obywatel napisał/a:
Paweł1984, bo Tonsil to od zawsze topowe produkty. Car audio nigdy nie był ich domeną, ale ich głośniki 'domowe' to moim zdaniem high-end. Zresztą we Wrześni chyba nie dzieje się za dobrze bo gdyby firma była dobrze zarządzana, to pod tą marką to ho, ho - naprawdę mogliby zawojować świat gdyby dotarli ze swoja ofertą we właściwe kręgi. Brakuje im nowoczesnego marketingu i zarządzania. Szkoda bo ta marka autentycznie mogłaby się stać jedną z wizytówek Polski na świecie i w tym momencie wiem co mówię.

w pelni sie zgadzam, tonsil produkuje bardzo dobre glosniki - jednaj jest kompletnie lekcewazony przez odbiorcow
przykladem takim jest to iz gro glosnikow kolumn firmy mission (dosc znanej i uznanej w swiatku audiofilskim) pochodzi wlasnie z tonsila i zbieraja bardzo wysokie noty

KurczaK 
KurczaK ma... malutki
... zapierdalacz

Wysłany: 06-12-2007, 14:33   
   Bolid: Alfa Romeo Brera 210+

Panowie .... zaczynacie pisać nie na temat :)

Nie mówimy o światku audiofilskim , tylko o głośniczkach w desce :)

;)

Obywatel 
Bywalec

Wysłany: 06-12-2007, 22:02   
   Bolid: PASSAT B5FL, CLIO III, było SC 900

kamien napisał/a:
tonsil produkuje bardzo dobre glosniki - jednaj jest kompletnie lekcewazony przez odbiorcow

Bo dzisiaj ludzi kręci nie tylko sam produkt. Ludzi kręci też cała otoczka wokół niego. Dzisiaj produkt musi być 'cool', 'trendy' i co tam jeszcze :lol: a jakość może mieć całkowicie przeciętną. Niby dlaczego taka kupa jak choćby Boschmann sprzedaje się na pęczki i to wcale niekoniecznie tanio :?: Zbudowanie odpowiedniego wizerunku firmy to jest robota dla marketingowców i PR-owców. Bez tych magików w dzisiejszym świecie ani rusz. Tonsil tego nigdy nie miał i nie ma. Może kiedyś to zrozumieją. Miejmy nadzieję, że marka przetrwa do tego czasu.

Panowie radze skonczyc ta dyskusje bo wogole nie jest na temat :evil:
Aczkolwiek troche sie z Wami zgadzam - prosze o trzymanie sie regul - Wasze posty narazie to spam , a za to sa "kreseczki".
Zapraszam do zalozenia osobnego tematu w tym dziale - na bank taka dyskusja bedzie tam mile widziana.

Dziekuje

Odpowiedz do tematu