Ile Kabli I gdzie schowac wzmak:) |
Autor |
Wiadomość |
attila1356
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 13-02-2014, 09:04 Ile Kabli I gdzie schowac wzmak:)
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Witam!
Jak w temacie ile kabli potrzebuje żeby pociągnąć zasilanie z akumulatora i sygnał z radia? czy po 4m mi wystarcza?
Drugi temat to czy jest jakaś opcja schowania wzmacniacza żeby nie zawalać bagażnika? kombinował ktoś z montażem pod siedzenia czy coś? |
|
|
|
 |
siwucha170
Bywalec
|
Wysłany: 11-03-2014, 21:46
Bolid: fiat seicento |
|
|
ja bym proponowal 5m kabla minimum 8mm i do tego kolejny metr zeby mase gdzies w bagazniku zamocowac plus sygnalowy 1 z wzmacniacza do radia 3x rca zeby od razu zrobic wlacznik wzmacniacza mam tak zrobione i jest dobrze :d
sygnalowy proponuje dobry zeby nie bylo problemow z piskami i dawac go z daleka od zasilajacych i patrzec tez pod spod auta bo tez ida rozne kable. najprosciej tlumaczac najlepiej zeby szly zdala od jakichkolwiek kabli
wzmacniacz proponuje przymmocowac do oparcia tylej kanapy co przy okazji pomoze oddawac cieplo na metalowa konstrukcje +plus dla wzmacniacza |
|
|
|
 |
iNteNse
Nałogowiec

Pomógł: 4 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Sty 2012 Posty: 835 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 11-03-2014, 22:25
Bolid: White lover |
|
|
Wszystko zależy od tego jaką moc realną dysponuje wzmacniacz i to co chcesz tym zasilić. Im grubszy kabel tym lepszy. 5m "+" i zależy czy mase w tym momencie chcesz od aku czy z budy. Jeżeli buda to spokojnie starczy 1m. Co do montażu wzmacniacza niedługo mnie to czeka i zastanawiam się czy go nie zamocować jakoś do oparcia kanapy |
_________________ Youtube
White lover
All bad things must come to an end.. |
|
|
|
 |
kaczy15
Nałogowiec

Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 30 Mar 2013 Posty: 378 Skąd: Białogard
|
Wysłany: 11-03-2014, 23:26
Bolid: Fiat Seicento 1.1 |
|
|
Wzmacniacz możesz schować w lewym tylnym boczku ,jest tam dużo miejsca tylko jak będziesz chciał coś.ustawić będziesz musiał ściągać boczek. |
|
|
|
 |
attila1356
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 12-03-2014, 18:08
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Kable jakoś ogarnę ale z tym chowaniem pojawiają się schody bo zmieniłem koncepcje ze wzmaka na aktywnego subka i tego już w tylnym boczku nie schowam (w każdym razie tak mi się wydaje) subek malutki i płaski - myślałem o montażu pod siedzeniem tylko obawiam się że pasażerowie mi go zniszczą:p
Jak myślicie może pod siedzeniem kierowcy przejdzie bo i tak nogi koło pedałów to nie powinno wadzić chyba. |
|
|
|
 |
|