FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile Kabli I gdzie schowac wzmak:)
Autor Wiadomość
attila1356 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 13-02-2014, 09:04   Ile Kabli I gdzie schowac wzmak:)
   Bolid: Seicento 900

Witam!

Jak w temacie ile kabli potrzebuje żeby pociągnąć zasilanie z akumulatora i sygnał z radia? czy po 4m mi wystarcza?

Drugi temat to czy jest jakaś opcja schowania wzmacniacza żeby nie zawalać bagażnika? kombinował ktoś z montażem pod siedzenia czy coś?

siwucha170 
Bywalec

Wysłany: 11-03-2014, 21:46   
   Bolid: fiat seicento

ja bym proponowal 5m kabla minimum 8mm i do tego kolejny metr zeby mase gdzies w bagazniku zamocowac plus sygnalowy 1 z wzmacniacza do radia 3x rca zeby od razu zrobic wlacznik wzmacniacza :D mam tak zrobione i jest dobrze :d

sygnalowy proponuje dobry zeby nie bylo problemow z piskami i dawac go z daleka od zasilajacych i patrzec tez pod spod auta bo tez ida rozne kable. najprosciej tlumaczac najlepiej zeby szly zdala od jakichkolwiek kabli :D

wzmacniacz proponuje przymmocowac do oparcia tylej kanapy co przy okazji pomoze oddawac cieplo na metalowa konstrukcje +plus dla wzmacniacza :D

iNteNse 
Nałogowiec

Wysłany: 11-03-2014, 22:25   
   Bolid: White lover

Wszystko zależy od tego jaką moc realną dysponuje wzmacniacz i to co chcesz tym zasilić. Im grubszy kabel tym lepszy. 5m "+" i zależy czy mase w tym momencie chcesz od aku czy z budy. Jeżeli buda to spokojnie starczy 1m. Co do montażu wzmacniacza niedługo mnie to czeka i zastanawiam się czy go nie zamocować jakoś do oparcia kanapy

All bad things must come to an end..

kaczy15 
Nałogowiec

Wysłany: 11-03-2014, 23:26   
   Bolid: Fiat Seicento 1.1

Wzmacniacz możesz schować w lewym tylnym boczku ,jest tam dużo miejsca tylko jak będziesz chciał coś.ustawić będziesz musiał ściągać boczek.

attila1356 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 12-03-2014, 18:08   
   Bolid: Seicento 900

Kable jakoś ogarnę ale z tym chowaniem pojawiają się schody bo zmieniłem koncepcje ze wzmaka na aktywnego subka i tego już w tylnym boczku nie schowam (w każdym razie tak mi się wydaje) subek malutki i płaski - myślałem o montażu pod siedzeniem tylko obawiam się że pasażerowie mi go zniszczą:p

Jak myślicie może pod siedzeniem kierowcy przejdzie bo i tak nogi koło pedałów to nie powinno wadzić chyba.

Odpowiedz do tematu