Jakie car audio? Pomoc w wyborze :) |
Autor |
Wiadomość |
DoktorZlo
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 03-06-2015, 12:25 Jakie car audio? Pomoc w wyborze :)
Bolid: Fiat Seicento 900 |
|
|
Witam!
Planuję zamontować w swoim seju car audio, które polepszy jakość mojego dźwięku.
Przeglądałem filmiki na YT i chciałbym aby moje nowe nagłośnienie wydobywało dźwięk podobny do tego: https://www.youtube.com/watch?v=iFKivw5c41Y
W zupełności by mi wystarczyło.
1. Żadne tuby, skrzynki nie wchodzą w grę, nie chcę niepotrzebnie zapychać bagażnika, którego i tak prawie nie ma.
2. A więc nowe głośniki na przód oraz głośniki w półkę. Gość w komentarzu na filmiku piszę, że ma taki sprzęt: "VoiceKraft vk10c11 150watt a tył też vk 69498 450watt".
3. Mój budżet na sam sprzęt (radio mam, jak sprawdzę to napiszę jakie ) to max 250zł - myślicie że w tej kwocie dostanę coś grającego adekwatnie lub lepiej niż na filmiku ?
4. Czy do głośników w półkę potrzebny będzie wzmacniacz?
5. Jakiego okablowania będę potrzebował do podłączenia?
6. Czym różnią się głośniki dwudrożne od trójdrożnych? I które są lepsze?
Myślę że dobre firmy, to kenwood, pioneer, hertz, co Wy polecacie?
Będę wdzięczny za pomoc i konkretne modele |
|
|
|
|
Magikrealista
Nałogowiec
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 29 Kwi 2015 Posty: 368 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 06-06-2015, 11:35
Bolid: Ceed 1.4 DOHC |
|
|
Ja uwazam ze w takiej sytuacji warto pojechac do fachowca ktory pomoze dobrac wszystko optymalnie i podlaczy ladnie kable oraz glosniki w polke wsadzi Przynajmniej ja tak robilem, chyba na tym nie warto oszczedzac. No chyba ze znasz sie na tym i jestes w stanie sam to zrobic... |
|
|
DoktorZlo
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-06-2015, 21:11
Bolid: Fiat Seicento 900 |
|
|
No ok, byłbym w stanie oddać auto do profesjonalnego montażu. W Twoim przypadku ile on wyniósł i co masz włożone? Kupowałeś sam audio i płaciłeś tylko za montaż, czy wszystko w jednym? |
|
|
|
|
iNteNse
Nałogowiec
Pomógł: 4 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Sty 2012 Posty: 835 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 07-06-2015, 23:22
Bolid: White lover |
|
|
Kable 1,5mm2 ewentualnie 2,5mm2 . Co do długości to 9m ( by był lekki zapas). Jak będziesz chciał to mogę Ci to wszystko podłączyć to jakoś się dogadamy. Mam półkę jeszcze na przysłowiowe "jajka" na sell w razie czego
Masz pytania pisz PW |
_________________ Youtube
White lover
All bad things must come to an end.. |
|
|
|
|
Magikrealista
Nałogowiec
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 29 Kwi 2015 Posty: 368 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 08-06-2015, 20:12
Bolid: Ceed 1.4 DOHC |
|
|
DoktorZlo napisał/a: | No ok, byłbym w stanie oddać auto do profesjonalnego montażu. W Twoim przypadku ile on wyniósł i co masz włożone? Kupowałeś sam audio i płaciłeś tylko za montaż, czy wszystko w jednym? |
U mnie to wyniosło chyba z 1500 zł facet wszystko dobrał podłączył itp, tylko to było 7 lat temu |
|
|
mrrider
Nałogowiec
|
|
|
|
|
snefu
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 26-06-2015, 01:11
Bolid: Seicento 900 -> 1,2 16v -> 1,4 16v |
|
|
Tu masz przykład zestawu zamontowanego z przodu 2 drożnego odseparowanego ( drzwi wycięte jeszcze nie wygłuszone matami) oraz tweetery nie zamontowane w słupkach.
Muzyka z MP3
https://www.youtube.com/watch?v=eQ3XLVRSjk8
Zestaw u-dimension el comp 6 (165mm)
Nagranie z rejestratora wiec jakość dźwięku średnia choć możliwości pokazuje |
|
|
|
|
|