Któredy poprowadzic kable. |
Autor |
Wiadomość |
biszkopcik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 08-02-2015, 22:13 Któredy poprowadzic kable.
Bolid: seicento 900 |
|
|
Witam, przerylem troche dział i nie znalazlem odpowiedzi. mam glosniki 6x9 na tylna półke i chce poprowadzic jakos kabel do radia. z bagaja pod listwami obok drzwi i co dalej? ktoredy to poprowadzic kiedy listwa obok drzwi sie konczy? Porsze o pomoc |
|
|
|
|
PIETREK86
Nałogowiec
Pomógł: 15 razy Wiek: 38 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 134 Skąd: Grójec ( okolice )
|
Wysłany: 09-02-2015, 10:00
Bolid: seicento |
|
|
Prosta sprawa
Najlepiej zdemontować listwy po lewej stronie. Z tego z pamiętam jeden wkręt z przodu obudowy maskującej i z tyłu jeden łapiesz rękoma od strony fotela i pewnym ruchem ciągniesz ku górze aż zatrzaski puszczą dalej kanapa w górę i przewód układasz według uznania. Szkoda że nie jesteś z moich okolic bo już kilka razy ogarniałem ten temat |
_________________ http://www.polskajazda.pl.../Seicento/55783
http://centomania.waw.pl/
|
|
|
|
|
biszkopcik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-02-2015, 11:06
Bolid: seicento 900 |
|
|
No tak ale jak sie konczy listwa z przodu to musze to jakos poprowadzic w desce i obok pedalow. I jak prowadzic ten kabel, upychac jak sie da byle by sie trzymalo czegos czy jest jakis popularny i sprawdzony sposob. |
|
|
|
|
PIETREK86
Nałogowiec
Pomógł: 15 razy Wiek: 38 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 134 Skąd: Grójec ( okolice )
|
Wysłany: 09-02-2015, 11:32
Bolid: seicento |
|
|
Kuźwa pokrzaniło mi się prawą stroną najlepiej nie żadnymi pedałami przerzucasz przewód za półką schowka dodatkowo przyczepiasz ściągaczami plastikowymi. Możesz sobie tylko zaznaczyć dodatkowo przewody aby nie pomylić kanałów lewego i prawego bo głośniki będą słabsze. |
_________________ http://www.polskajazda.pl.../Seicento/55783
http://centomania.waw.pl/
|
|
|
|
|
iNteNse
Nałogowiec
Pomógł: 4 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Sty 2012 Posty: 835 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 10-02-2015, 01:07
Bolid: White lover |
|
|
Ja jak robiłem u siebie to tak, głośniki a raczej wtyczki od nich ustaw do kabiny byś mógł kabel/kable przeciągnąć w te wtłoczenia w półce bagażnika i najlepiej czymś przykleić, później puścić to na dół.
Aby się nie plątało to tam gdzie masz zatrzaski od wykładziny bagażnika przepuścić kable pod tym i następnie pod tylną kanapę. Odkręcasz śruby, która trzyma plastik prawego progu i najlepiej całym progiem przetłoczyć kabel. To samo idzie przy z drugiej strony, także plastik do odkręcenia. Kabel możesz puścić nad tym schowkiem malutkim. Spokojnie dasz radę kabel puścić górą do radia. Ja miałem tak u siebie, było estetycznie na czym mi najbardziej zależało |
_________________ Youtube
White lover
All bad things must come to an end.. |
|
|
|
|
ADTOM
nówka sztuka ;)
Wiek: 46 Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 33 Skąd: Bielsko - Biała
|
Wysłany: 12-02-2015, 15:59
Bolid: Seicento 1.1 Abarth |
|
|
Ja mam puszczone w peszlu czarnym przy progu od strony pasażera potem pod kanapą. Peszel dochodzi do samych głośników, przykleiłem go do półki na kleju na ciepło. Jeden minus półka na stałe |
|
|
|
|
ADTOM
nówka sztuka ;)
Wiek: 46 Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 33 Skąd: Bielsko - Biała
|
Wysłany: 12-02-2015, 16:01
Bolid: Seicento 1.1 Abarth |
|
|
Ja mam puszczone w peszlu czarnym przy progu od strony pasażera potem pod kanapą. Peszel dochodzi do samych głośników, przykleiłem go do półki na kleju na ciepło. Jeden minus półka na stałe |
|
|
|
|
Wojtek88
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-02-2015, 14:22
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Ja u siebie kabel "+" do akumulatora oraz kabel do radia mam puszczony przez szczelinę w oparciu tylnej kanapy, następnie kable pociągnięte są pod dywanik wzdłuż tunelu środkowego i wypuszczone pod deską rozdzielczą tak, że wszystko jest ładnie pochowane Kabel "+" do akumulatora mam puszczony przez gumową uszczelkę w ścianie grodziowej w okolicach linki od prędkościomierza i założony na nim dodatkowo bezpiecznik. |
|
|
|
|
|