Nowy zestaw car audio |
Autor |
Wiadomość |
bockscar
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 28 Wrz 2013 Posty: 31 Skąd: Żory
|
Wysłany: 31-05-2014, 18:02 Nowy zestaw car audio
Bolid: Seicento 1.1 SPI 2000 |
|
|
Witam . Przymierzam się do zakupu radyjka i jakiegoś dobrego zestawu głośników. Co do radia to myślę nad tym: http://www.neonet.pl/ro_s...ba_mp3_usb.html PIONEER DEH-1600 . Przekonuje mnie do niego możliwość podłączenia USB, łączenia się z Androidem, oraz to że ma CD . Nie rozumiem tylko co oznacza "adaptacyjny RDS", wiem co to jest RDS ale dopisek adaptacyjny mnie trochę skołował. Co do głośników to myślałem nad zakupem Magnat Edition 693 http://www.euro.com.pl/gl...mtR13pj6vD_BwE. Znalazły by się one w tylnej półce bo do boczków się chyba nie nadaja ? ( podobno że w boczkach mogą być tylko okrągłe jajka ?). I teraz pytanie co myślicie o tym Pionierze i głośnikach,dobry car audio jak na początek ?
PS:I tak to zaszczyt zadbania o audio przypadł mi, poprzedni właściciel raczej nie wykazał się w tym temacie inicjatywą |
_________________ Posiadacz Seicento 1.1 SPI "Rudy 1108" |
|
|
|
 |
Luke Sky Walker
Nałogowiec

Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 02 Mar 2012 Posty: 218 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 01-06-2014, 20:11
Bolid: Fiat Seicento 1.1 MPI |
|
|
Boże broń nie na półkę. Ja miałem na półce i bardziej słyszałem Tonsile z deski. Wkładaj w boczki, tam jest ich miejsce i o wiele lepszy efekt dadzą . |
|
 |
Ichtio
Nałogowiec
Pomógł: 14 razy Wiek: 30 Dołączył: 25 Sty 2013 Posty: 376 Skąd: Marklowice (SWD)
|
Wysłany: 01-06-2014, 22:02
Bolid: Fiat Seicento 900 Young |
|
|
Radio jest ok, sam mam Pioneera DEH-1500UB i jestem zadowolony ^^ Co do głośników to lepiej dać do boczków niż na półkę... Lepiej będzie grało bo na tej półce to żadnego basu nie będzie tylko wysokie tony. Jakbym mógł Ci coś zaproponować to zamiast tych magnatów kupić Hertzy Cenowo wychodzą podobnie a są o niebo lepsze... Tylko że 16cm bo jajka to drogie są |
|
|
|
 |
etyl77
Nałogowiec

Pomógł: 17 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 207 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 02-06-2014, 23:51
Bolid: był czarnuch jest bravo |
|
|
Podepne się pod temat. Hertzy DCX 690.3 dobry wybór? Oczywiście w tej klasie cenowej. Czy lepiej JBL GTO938? |
_________________ Sprzedam czerwoną podsufitkę, pasy, klamki, zamki, wkładki + stacyjka. |
|
|
|
 |
Ichtio
Nałogowiec
Pomógł: 14 razy Wiek: 30 Dołączył: 25 Sty 2013 Posty: 376 Skąd: Marklowice (SWD)
|
Wysłany: 03-06-2014, 14:06
Bolid: Fiat Seicento 900 Young |
|
|
etyl77, ja bym brał Hertzy Te JBL nie mają niskich tonów... |
|
|
|
 |
bockscar
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 28 Wrz 2013 Posty: 31 Skąd: Żory
|
Wysłany: 04-06-2014, 23:19
Bolid: Seicento 1.1 SPI 2000 |
|
|
Radio już kupiłem, mogę powiedzieć że jest świetne. Nie ma bluethooth czy bajerów z kosmosu ale solidnie wykonane,grać gra i nie gubi fali, na dodatek ładnie wygląda i można podłączyć smartphona. Wiele ustawień dźwięku,fajny design. Miałem na oku jeszcze JVC ale nie spodobało mi się dolne ułożenie przycisków. Krótko mówiąc jak chcesz solidnie wykonane i tanie radio to ten pioneer jest dla Ciebie. Słyszałem że tanie radio kupuje się wzrokiem no ale ja się pokusiłem o wystawienie krótkiej opinii dla tych,którzy może kiedyś będą mieli dylemat.
Peying czy inne cuda o 100zł tańsze to kilometrowa przepaść w jakości.Widziałem je na wystawie w sklepach można było dotknąć i porównać. Plastiki i ich spasowanie w Pioneerze czy JVC a Peyingu czy innych cudach to dwie inne bajki
Pozostaje jeszcze sprawa głośników:
Te magnaty to elipsy (rozmiar 6x9) nie będzie przeszkadzać ? Wszyscy mówią że na boczki to jajka dawać. Jak podłącze na bok elipsy to jakieś duże ubytki w dźwięku będą ? |
_________________ Posiadacz Seicento 1.1 SPI "Rudy 1108" |
|
|
|
 |
|