FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Panele głośnikowe, głośniki 165 mm.
Autor Wiadomość
remus 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 04-08-2009, 18:41   Panele głośnikowe, głośniki 165 mm.
   Bolid: sc 900

Witam.
Niedawno zakupiłem Fiata seicento. Nie mam w nim radia, ani głosników. Chcialbym zamontowac jakies ładnie grające ca. W poprzednim samochodzie mialem zamontowany subwoofer aktywny boschmana, ale tutaj nie wchodzi w gre, poniewaz nie miesci sie do bagaznika. Chcę zakupic jakies porzadne głosniki 165 mm dajace ładny bas. Do tego potrzebne sa mi panele drzwiowe. Na allegro znalazłem własnie takie panele: Panele allegro

Czy ktos może kupował już takie od tego Pana ? Uważacie, że warto taki wyrob kupic ?

Przy okazji prosze doradzcie mi jakie głośniki wybrać. Fundusz jaki moge przeznaczyc na głosniki to około 350 - 400 zł.

W instrukcji obsługi wyczytałem, że w kazdy model SC jest wyposażony w instalacje do radia i kable głośnikowe. Kabli od głośników nie moge znaleźć, wydaje mi sie, ze ich tam nie ma. Instalacja pod radio składa sie z dwóch kabli, jeden z nich zakonczony jest jakby kostką, a drugi jest "goły", bez zadnej koncówki. Czy to wystarczy do podłączenie radia ?
Proszę o odpowiedzi.

gandw. 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 05-08-2009, 15:32   
   Bolid: 899 Sx '98

Te dwa kable to prawdopodobnie zasilanie, jeśli poza nimi nic nie masz w miejscu na radio to trzeba poprowadzić samodzielnie. Ja miałem pod tą zaślepką radia 6 kabli - zasilanie i kable do przednich głośników. A potem jeszcze znalazłem kabel antenowy bo był głęboko przyklejony i nie zauważyłem na początku.

Poczytaj mój manual: http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=8291

remus 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 05-08-2009, 16:11   
   Bolid: sc 900

Z podłączeniem powinienem sobie poradzić.
Proszę o radę czy warto kupić te panele głośnikowe oraz o propozycje dobrych głośników do 400 zł.

Nie polecam tych paneli. Przejechałem w sumie 100 km i dowiedziałem sie od sprzedawcy, ze panele pochodza z Opla Kadeta i Pan tylko myslał, ze pasuja do Seicento... :evil:

PKexterior 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 15-08-2009, 02:18   
   Bolid: Seicento SX 1999

Ja mam do sprzedania 3drożne Pioneery za 170 zł 1rok gwarancji a sprzedaje je bo mam suba grają idealnie ręcze za nie jak cos to prosze tutaj o kontakt pozdrawiam

Odpowiedz do tematu