FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podlaczenie glosnikow (brak basu)
Autor Wiadomość
Morcin 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 03-11-2007, 10:49   Podlaczenie glosnikow (brak basu)
   Bolid: Seicento 900+gas

Witam wszystkich. Mam mały problemik z moim CAR audio tzn Zakupiłem glośniczki do przodu Sony X plod (10cm), a do tylnej półki Magnaty (170W) poza tym mam radyjko z JVC 4/50W. Myślałem że ta kompozycja będzie troszkę mocniej szarpać a tu beret. To że z głośnika 10cm nie wyciągne basu to wiedziałem ale myślałem że przynajmniej tył troszkę pogra a tu lipa zero basu.
Tzn jeśli dam pograć tylko tylnemu jednemu głośnikowi to widać zdecydowaną poprawę ale jeśli reguluje na dwa to basu nima. Dlatego mam takie pytanko czy aby lepiej coś grało to musze mieć wzmachol czy może ja coś żle podpiąłem??? I jeszcze jedno czy ma to duże znaczenie jak są podpięte przewody do głośnika tzn (plus,minus) Dzieki wszystkim i pozdrawiam

rybak 
Nałogowiec

Wysłany: 03-11-2007, 10:59   
   Bolid: Fiat Panda 1.1 biturbo

NO sprawdz czy dobrze masz plus i minus:P

Morcin 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 03-11-2007, 11:11   

własnie i tu jest problem bo cała wiązka z radia jes gdzieś w przedniej tapicerce a gdy wychodza przy proglach to j€ż są inne okablowanie nie oznaczone, i niewiem w jaki sposób sprawdzić który to plus a któey minus

rybak 
Nałogowiec

Wysłany: 03-11-2007, 15:24   

Albo sie namęcz i znajdz jaki gdzie jest albo podlacz odwrotnie do glosnikow:P Raczej nie powinno sie nic stac ale na wszelki wypadek gaśnice miej pod ręką:D:D:D

Morcin 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 03-11-2007, 16:29   

rybak dzieki za porade ale żeby odrazy gaśnica??? w głośnikach niema mowy żeby zrobiło sie zwarcie bo to nie gniazdko na 220V

rybak 
Nałogowiec

Wysłany: 03-11-2007, 16:35   

Wiem zartuje:P Zmien kabelki.. a jak to nic nie da to kombinuj gdzies głębiej:P

arus91cb 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 04-07-2012, 21:48   
   Bolid: FIAT SEICENTO 1.1 2003r.

Odgrzeje temat, widzę że jest podpięty pod serwis a odpowiedzi nie ma do końca na jedno pytanie. Mianowicie czy nic się nie stanie podłączając plus i minus na odwrót. Otóż nic się nie stanie, w jednym samochodzie głośniki lepiej grają normalnie a weźmiesz je do innego auta i już będzie nie halo, więc zamieniasz plus z minusem jednym słowem robisz przeciw faze i eureka nagle wszystko zaczyna grać jak należy.

mike_777 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 25-06-2014, 16:21   
   Bolid: seicento 1.1

Odgrzeję nieco ten temat, otóż głośniki 10cm mogą dobrze zagrać. Trzeba odpowiednio wyregulować fader w radiu, zwiększyć bass i tree, włożyć trochę pianki we wnęki głośników, okleić pianką uszelniającą np. do okien głośniki dookoła aby nie było szczeliny między głośnikiem a maskownicą i od razu lepiej gra, głośniki nie charczą przy wyższych głośnościach i wydobywa się nawet lekki basik. Pozdrawiam

siwucha170 
Bywalec

Wysłany: 25-06-2014, 18:50   
   Bolid: fiat seicento

co do glosnikow w desce to moze byc jak wyzej kolega opisal ale glosniki w polce to sie nie dziw ze nie graja :D

nawet ze wzmakiem nie sa wstanie sie dobrze rozpedzic zebys cos uslyszal!

wez je wsadz w tylne boczki i troche srodek w boczkach wycisz i roznica bedzie znaczna :D

wzmacniacz to podstawa :D

Odpowiedz do tematu