FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyjęciem półki zamontowanej w miejscu radia
Autor Wiadomość
gumi120 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-06-2010, 12:44   Problem z wyjęciem półki zamontowanej w miejscu radia
   Bolid: YOUNG 0.9 KAT

Hej,

Nabyłem niedawno seicento, rocznik 99. Z tego co właściciel mówi, nigdy nie było w nim radia a ja tak owe chciałbym sobie zamontować.

Jednak już na starcie pojawił się pewien problem. W miejscu w którym można zamontować radio znajduje się plastikowa półka. Nie mogę tej półki za nic wyjąć. Sprawdziłem w instrukcji i napisane jest tam że trzeba nacisnąć na dwa zaczepy. Ja tych zaczepów u ciebie nie widzę. Widzę tylko dwie podłużne dziurki tak jakby miejsce na te zaczepy. Nie chce tego robić bardzo na siłę bo będzie po półeczce.

Czy macie może jakiś pomysł jak to wyjąć?

PIETREK86 
Nałogowiec

Wysłany: 20-06-2010, 13:05   
   Bolid: seicento

No ja u siebie ta niby szuflade polamalem i tak do niczego mi nie byla by potrzebna po wstawieniu radia

http://centomania.waw.pl/

KurczaK 
KurczaK ma... malutki
... zapierdalacz

Wysłany: 20-06-2010, 14:42   
   Bolid: Alfa Romeo Brera 210+

zaczepy są elastyczne ... i wystają z półeczki. trzeba nagiąć półkę na dłuższej jej krawędzi i powinna wyjść :)

gumi120 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-06-2010, 17:25   

KurczaK napisał/a:
zaczepy są elastyczne ... i wystają z półeczki. trzeba nagiąć półkę na dłuższej jej krawędzi i powinna wyjść :)

No właśnie z tym że tych zaczepów tam nie ma. Od wewnętrznej strony szuflady mam tylko dwie dziurki, tak jakby tam te zaczepy kiedyś były, mocje się z tym i nie chce wyjść. Nie ma tam może jakichś śrubek które trzeba odkręcić?

anathema4 
Nałogowiec

Wysłany: 20-06-2010, 23:52   
   Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic.

:-?
Wyjmowałem już kilka takich zaślepek i jeszcze nie miałem z tym problemu. Ręką jak pociągniesz to nic nie urwiesz! Spoko!
Chociaż... Jeśli nie masz tych zaczepów to może oznaczać, że już ktoś coś z tym kombinował i je wyrwał. Jeśli je wyrwał to półeczka - zaślepka nie chciała się trzymać na miejscu stabilnie i mogli coś podkleić. :/ To tylko założenie ale jeśli tak jest to będzie pasztet, bo bez 'rwania' tudzież jakiegoś środka chemicznego się nie obędzie a tymi metodami łatwo coś uszkodzić. :cry:
gumi120 napisał/a:
Nie ma tam może jakichś śrubek które trzeba odkręcić?

Nie! Nie ma!

Podsumowując - jeśli z półeczką nikt nic nie kombinował to powinna wyjść po nagięciu i delikatnym szarpnięciu. ;p

gumi120 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 21-06-2010, 22:43   

oki, będę walczył :-) , najwyżej będzie po półeczce, bo i tak tam ma być radio:-). Choć mam nadzieje że jak coś urwę to d się taką dokupić.

Odpowiedz do tematu