Farba na zaciski i bebny |
Autor |
Wiadomość |
1987Mati
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-03-2009, 21:34 Farba na zaciski i bebny
Bolid: seicento s 1.1 |
|
|
Witam wszystkich.:) mam problem na lato chce pomalować bębny i szczeki bo zakładam alu:D
i chcialem sie dowiedziec gdzie mozna nabyc taka farbe. Wiem ze musi to byc farba przystosowana do wysokich temperatur znalazłem taką na allegro :
http://allegro.pl/item552...skow_zlota.html
ale cena mnie troszeczke zaskoczyla czy wszystkie te farby sa takie drogie?? |
_________________ MATI
|
|
|
|
|
Toudi
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 16 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 06-03-2009, 22:10
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Szczerze, to malowałem z kumplem rok temu w golfie III bębny farbą w spreju Śnieżką matową koloru czarnego za 9 zł, przejezdził do teraz na niej i farba nie zmieniła nawet koloru... W tym roku w swoim seju to samo robie - nie kupuje żadnych farb przystosowanych do wysokich temperatur bo to nie ma sensu, chyba że ktoś chce być bardzo oryginalny i mieć jakiś inny kolor od czarnego to może inaczej wyglądać po roku - choć równie może być też dobrze. Odpowiadam za kolor czarny który wyszedł OK |
_________________ Srebrny pocisk http://www.seicento.pl/viewtopic.php?p=189868
|
|
|
|
|
1987Mati
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-03-2009, 22:18
|
|
Właśnie chodzi o to ze chciałem dopasować kolor pod samochód :( ale dzieki za pomoc:) |
_________________ MATI
|
|
|
|
|
etyl77
Nałogowiec
Pomógł: 17 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 207 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 06-03-2009, 23:27
Bolid: był czarnuch jest bravo |
|
|
Polecam Hammerite dostępnego w różnych kolorach i można stosować go na rdzę, co w przypadq bębnów napewno będzie atutem. Ja mam pomalowane na czerwono i rok przelatałem już a farbka nadal się błyszczy. Malowałem normalnie pędzlem z puszki 0,5l ale dostępny jest też spray i kosztuje w granicach 20zł (powinien wystarczyć na piomalowanie wszystkiego). |
_________________ Sprzedam czerwoną podsufitkę, pasy, klamki, zamki, wkładki + stacyjka. |
|
|
|
|
fokuz
nówka sztuka ;)
Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 40 Skąd: /StolicA/
|
Wysłany: 06-03-2009, 23:36
Bolid: 899 SX |
|
|
Ja też pomalowałem bębny farbą Hammerite i mogę ją śmiało polecić. Już półtora roku minęło, a farba nadal trzyma się świetnie i jak do tej pory żadna rdza nie pojawiła się na bębnach. Podstawa to porządnie oczyścić elementy, które chcesz malować z luźnej rdzy, dobrze to wszystko odtłuścić, dać porządnie wyschnąć farbie i powinno być spoko. |
|
|
zejk
śnieżna felga
Pomógł: 6 razy Wiek: 42 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 54 Skąd: ETM
|
|
|
|
|
przemytnik
Nałogowiec
Pomógł: 6 razy Wiek: 43 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 163 Skąd: SH
|
|
|
|
|
Gogoll
spamer team
Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1561 Skąd: ... VrocisiR ...
|
Wysłany: 07-03-2009, 09:40
Bolid: Wolny |
|
|
fokuz napisał/a: | Ja też pomalowałem bębny farbą Hammerite i mogę ją śmiało polecić. Już półtora roku minęło, a farba nadal trzyma się świetnie i jak do tej pory żadna rdza nie pojawiła się na bębnach. Podstawa to porządnie oczyścić elementy, które chcesz malować z luźnej rdzy, dobrze to wszystko odtłuścić, dać porządnie wyschnąć farbie i powinno być spoko. |
dwa lata temu też malowałem tą farbą tylko same bębny ale mam malutkie poprawki
bo na szybko je robiłem i nie było czasu na wyschnięcie
ale jak kolega napisał najpierw dobrze wyczyścic i otłuścic i malowac |
|
|
|
|
1987Mati
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-03-2009, 13:31
|
|
etyl77 napisał/a: | Polecam Hammerite dostępnego w różnych kolorach i można stosować go na rdzę, co w przypadq bębnów napewno będzie atutem. Ja mam pomalowane na czerwono i rok przelatałem już a farbka nadal się błyszczy. Malowałem normalnie pędzlem z puszki 0,5l ale dostępny jest też spray i kosztuje w granicach 20zł (powinien wystarczyć na piomalowanie wszystkiego). |
wielkie dzieki zapamietam:d |
_________________ MATI
|
|
|
|
|
|