Nakładki progowe |
Autor |
Wiadomość |
sebson96
nówka sztuka ;)
Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2015 Posty: 27 Skąd: Dolny ?ląsk
|
Wysłany: 24-02-2016, 12:21 Nakładki progowe
Bolid: fiat 600 |
|
|
Witam, tak jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć jak dokładnie i dobrze zamontować nakładki progowe do mojego cento z wersji abarth? Po przyłożeniu do budy wszystko ładnie pięknie ale mam dylemat czy wystarczy tylko klej do szyb czy lepiej będzie klej+wkręty jakieś (choć wydaje mi się ze nie ma to sensu z tymi wkrętami względem wyglądu). Proszę o pomoc, najlepsza będzie chyba w formie jakiegoś schematu? Wiem... Dla niektórych może to być "proste jak budowa cepa" ale dla mnie liczy się to aby to się dobrze trzymało i nie odpadło po kilku kilometrach... Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam |
_________________ Nie ważne jaka marka...
Łączy nas pasja... 😎😎😎 |
|
|
|
 |
devil92
Bywalec
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 20 Maj 2015 Posty: 75 Skąd: się tu wziąłem?
|
Wysłany: 24-02-2016, 13:24
Bolid: Seicento Van 1.2 16V |
|
|
Nie wiem jak jest to rozwiązane fabrycznie w Abarth'ach, ale jak miałem Swifta GTi to nakładki progowe fabrycznie były na uszczelkach (więc zastępstwem będzie klej do szyb ) + wkręty pod spodem i po bokach (nadkola). |
|
|
|
 |
X-raT
Nałogowiec

Pomógł: 53 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 827 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 24-02-2016, 15:17
Bolid: sey 1.2 16v [był] / punto 1.4T GT / saab 2.0T |
|
|
Oryginały fiata są fabrycznie mocowane spinkami do progu. A jak laminat to kombinujesz żeby cuda nie zgubić. |
_________________ MECAHNIKA POJAZDOWA
info: pw/mail
 |
|
|
|
 |
sebson96
nówka sztuka ;)
Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2015 Posty: 27 Skąd: Dolny ?ląsk
|
Wysłany: 25-02-2016, 10:21
Bolid: fiat 600 |
|
|
X-raT napisał/a: | Oryginały fiata są fabrycznie mocowane spinkami do progu. A jak laminat to kombinujesz żeby cuda nie zgubić. |
No ja mam oryginał i jest tam jakaś spinka od dołu ale od góry nic. Nie wiem, chyba gościu niekompletny zestaw mi sprzedał wiec będę musiał na klej i wkręty od dołu i z boku tak jak kolega wcześniej wspomniał. Ok dzięki wielkie za pomoc |
_________________ Nie ważne jaka marka...
Łączy nas pasja... 😎😎😎 |
|
|
|
 |
X-raT
Nałogowiec

Pomógł: 53 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 827 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 25-02-2016, 10:58
Bolid: sey 1.2 16v [był] / punto 1.4T GT / saab 2.0T |
|
|
Z góry nie ma nic. Nakładki mają spinki od dołu i są po bokach mocowane do rantów nadkoli. Chcesz to możesz dodatkowo obkleić brzeg. |
_________________ MECAHNIKA POJAZDOWA
info: pw/mail
 |
|
|
|
 |
|