tylna szyba |
Autor |
Wiadomość |
sanyo92
Nałogowiec

|
Wysłany: 29-08-2011, 10:48 tylna szyba
Bolid: Seicento 1998/99r sx :) |
|
|
Witam! może wy mi pomożecie? niedawno przyciemniałem sobie szybki w swoim seju tylne (boczne) wyszło nie powiem ale nie chcę się chwalić fajnie:) lecz nie wiem co z tylną szybką ona jest taka jakby " jajkowata" i folią w jednym kawałku się tego nie przyklei . ogólnie wychodzą pęcherzyki na tyle.... próbowałem to zrobić ale lipnie wychodziło... tak sb pomyślałem że mozna przecież jakąś fajną duużą naklejkę przykleić od środka ....? tylko pytanie jaką i gdzie mogę dostać taką duża (fajną) ? hmmm na allegro oglądałęm ale nie podobają mi sie jaakieś tam płomienie czy coś w tym stylu... doradźcie co mam zrobić z ta tylną szybką ? jaką naklejkę może jakieś inne propozycje? jakieś patenty? odrazu mówię że u mnie w okolicy nie przyciemnię szyby fachowo w firmie .... Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :) |
|
|
|
 |
Minog
Nałogowiec

Pomógł: 8 razy Wiek: 42 Dołączył: 22 Wrz 2008 Posty: 126 Skąd: Września
|
Wysłany: 29-08-2011, 11:20
Bolid: Seicento |
|
|
Musisz mieć folię termokurczliwą, na początku nadajesz jej kształt nakładając ją na szybę od strony zewnętrznej ( opalarka, suszarka ), gdy masz folię idealnie wyprofilowaną ściągasz i kleisz ją od środka. Ot tak w skrócie |
_________________ http://polskajazda.pl/Sam.../Seicento/91252 |
|
|
|
 |
wojt333k
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 02-10-2011, 17:03
Bolid: Seicento 900 |
|
|
czy te tanie folie na allegro są termokurczliwe ? Jeszcze jedno pytanko, mam uchylne szyby, w miejscu gdzie jest ten zawias, zamek, widze że jest to fabrycznie nitowane, czy próbował to ktoś rozmontowywać ? |
|
|
|
 |
korass
Nałogowiec

Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lut 2011 Posty: 362 Skąd: Czyżowice
|
Wysłany: 02-10-2011, 23:16
Bolid: Seicento 1.1 MPI 2004r. |
|
|
wojt333k napisał/a: | czy te tanie folie na allegro są termokurczliwe ? |
Tanie termo zaczynają się od 50 zł...
wojt333k napisał/a: | w miejscu gdzie jest ten zawias, zamek, widze że jest to fabrycznie nitowane, czy próbował to ktoś rozmontowywać ? |
A przyglądałeś się chociaż temu?
Odkręcasz ten trójkąt od karoserii, a z zawiasów odkręcasz te pierścienie z dziurkami (od wewnątrz auta) |
_________________ Moje Seicento
 |
|
|
|
 |
wojt333k
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 03-10-2011, 11:18
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Nie dokładnie o to mi chodziło, chodzi mi o to czy ktoś ten zawias( zamek) odmontował od szyby? Szybe z auta wyjąć to nie problem. |
|
|
|
 |
|