FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Remont skrzyni 5 biegowej kałużowej
Autor Wiadomość
Sir_emak 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 25-11-2014, 08:52   Remont skrzyni 5 biegowej kałużowej
   Bolid: SC 1.1 Schumacher

Cześć,
Mam skrzynie 5 biegową C514 z przełożeniem 13/64. Niestety przyszła pora na remont. Synchronizatory 2 i 3 biegu są już mocno nadszarpnięte i dodatkowo skrzynia zaczęła wyć. Czy bardziej ekonomiczne będzie wymienienie zużytych elementów na nowe czy kupienie drugiej seryjnej C514 (niby w stanie „igła” kosztuje ~800) i przełożenie samego przełożenia głównego? I czy do każdej seryjnej C514 będzie pasowało to przełożenie główne (razem z wałkiem) z tej skrzyni, którą mam?
Pozdr.

wojtekwojtek 
Nałogowiec

Wysłany: 25-11-2014, 20:52   
   Bolid: Seicento 1,1 MPI 2000 r. SX

Moim zdaniem remontuj ta co masz jak kupisz inna to nie bedziesz mial pewnosci ile ci pochula.Jak wyremontujesz swoja to bedziesz wiedzial co masz

T.R.S 
Bywalec

Wysłany: 25-11-2014, 22:13   
   Bolid: SC 1.1

Wyślij do Pawła , Banego, Irka G. albo znajdź warsztat który ci zrobi rewizję skrzyni i naprawi to co masz - przynajmniej będziesz tego pewien :)

marchol93 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-03-2015, 19:16   
   Bolid: CCS

nie chce zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj, jak zamawiacie czesci do skrzyn, w kazdym sklepie czy serwisie chca nr vin z auta z ktorego pochodzi skrzynia i nie umiem zamowic czesci do mojej skrzyni

T.R.S 
Bywalec

Wysłany: 30-03-2015, 21:16   

eee, jeżeli nie dłubałeś nic przy skrzyni, i masz skrzynię seryjna dla danego modelu, i chcą vin...to vin znajdziesz w dowodzie rejestracyjnym np.

Jak masz kałużową 13x64 to najlepiej oddać do Pawła Kałuży lub w/w gosci co ogarniają te skrzynie na rewizję - będzie zrobione tak jak trzeba. Lub tez w większości 13x64 5 speed są graty z 6 z punto, szukać gratów właśnie z tej szóstki

marchol93 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 31-03-2015, 14:00   
   Bolid: CCS

skrzynie mam z abartha a przelozenie glowne 13/64 z scietym walkiem na 5b, skrzynie sam poskladalem i teraz wysulem jedynke wiec musze sie zabrac za remont, vinu z abartha nie mam bo mam ccs, jak wy zamawiacie czesci?

Sir_emak 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 31-03-2015, 19:00   
   Bolid: SC 1.1 Schumacher

marchol93 napisał/a:
skrzynie mam z abartha a przelozenie glowne 13/64 z scietym walkiem na 5b, skrzynie sam poskladalem i teraz wysulem jedynke wiec musze sie zabrac za remont, vinu z abartha nie mam bo mam ccs, jak wy zamawiacie czesci?

Spróbuj zadzwonić do tych gości, o których wspomniał T.R.S. Może uda się od nich kupić co potrzebujesz. Podejrzewam, że można u nich kupić części niewiele drożej niż w sklepie.

T.R.S 
Bywalec

Wysłany: 31-03-2015, 20:52   

Zadzwoń i się zapytaj, myśle że powinni mieć część której potrzebójesz - w końcu remontują takie skrzynie :) Nie wiem czy nowe dostaniesz, ewentualnie poszukać skrzyni nowej, uszkodzonej na części

Odpowiedz do tematu