Krotoszyn Tuning Show 2007 |
Autor |
Wiadomość |
KurczaK
KurczaK ma... malutki ... zapierdalacz
|
Wysłany: 17-05-2007, 02:56 Krotoszyn Tuning Show 2007
Bolid: Alfa Romeo Brera 210+ |
|
|
Witajcie !
Ot i ja zapodam jakieś wieści z moich okolic.
Chcę zaprosić Was na drugą już edycję Krotoszyn Tuning Show. która odbędzie się 17 czerwca 2007 w Krotoszynie
chyba namiarów podawać nie muszę
tu macie link do stronki imprezy:
KTS 2007
Ja będę na niej na 100% i mam nadzieję , że pojawią się też koledzy Banan_Wlkp i ADAMSKY Poznań też mógłby się pojawić Wtedy byłby to też mały zlot seicento.pl
Pozdroo |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
|
|
|
|
|
ADAMSKY
Nocny zwiadowca Nadworny Akustyk
|
Wysłany: 18-05-2007, 18:07
Bolid: SC 1.1 SPI |
|
|
tak tez zrobimy
juz rozsylam wici po znajomych |
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 09-06-2007, 06:20
|
|
Przypomnę ten temacik ... bo do zlociku został tydzień .
Może Poznań się pojawi ?
mnie zostało do zrobienia :
- otapicerować lewy panel
- dokończyć felgi
- wypolerować blachy wewnątrz
- ogólna kosmetyka wyglądu |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
|
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 17-06-2007, 22:28
|
|
Już po zlocie
oczekujcie małej foto - relacji ze zlotu ... |
Walter Rohl
|
|
|
|
|
Bart_82
Nałogowiec stajenny :)
|
Wysłany: 17-06-2007, 22:30
Bolid: Seicento 1,1 SPI |
|
|
oczekujemy |
_________________ W mojej stajni przybyło całe stado konikóf |
|
|
|
|
sejbox [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2007, 23:34 Zlocik
|
|
|
no super super tylko znowu mi sprzet w acie nawalal:(((((((( ale cotam zlot byl zajjje..... no brakowalo sejkoli hehehe ale ekipa reprezentacyjna byla:) |
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 20-06-2007, 00:35
|
|
no i po zlotowisku ....
Muszę przyznać, że był to mój pierwszy , większy zlot
Ale od początku
Już w sobotę dopadła mnie gorączka przygotowań ... mycie auta , polerka felg, odkurzanie itp itd ...
Tyle że wieczorem KurczaKowi zachciało się wyjazdu na lans po mieście .. no i masz ci los ... spadł deszcz
Jakoś tak wyszło że tej nocy spałem 1h ... a i tak nie zdążyłem ze wszystkim ... no cóż - nie wyszło
Niedzielny poranek przywitał mnie słońcem ... na szybko wypucowałem felunie i jazda na Kalisz. W Kaliszu spotkało się już sporo aut i małą kolumną podążyliśmy w kierunku Ostrowa Wlkp.
W Ostrowie dołączyliśmy do tam zebranych autek
Oczywiście KurczaK reprezentował barwy Seicento.pl
(widzicie te promienie? to łaska Allaha ułaskawiająca KurczaKa )
Nie pokazuję fotek kto był na parkingu ... pokażę ile było ludków już na miejscu
Więc ruszyliśmy w drogę .... no i po 24 km dotarliśmy do Krotoszyna, gdzie zostaliśmy skierowani na "błonie" celem przegrupowania. Tam napotkałem na znajome "sreberko"
Widzieliście Seicento z piękną tapicerką <mniam>
Po przywitaniu z ziomkiem z Krotoszyna postanowiłem zapodać troszkę muzy
K. Krawczyk feat Alibabki - Parostatek .... u każdej osoby pojawił sie Banan na twarzy ... pogoda dopisywała
po przegrupowaniu mieliśmy się udać na rynek ... z racji że stałem gdzieś na szarym końcu sznurka pojazdów ... a chciałem sie ustawić blisko Srebrnego SC więc trzeba było zakombinować .... po prawej miałem trawnik ... więc ... wiadomo - lekkie przepychanko i już jadę za Hubertem ( Srebrne SC ) po trawie Z racji takowej że Hubert był jednym z ekipy "rządzącej" na zlocie , to miałem wjazd na rynek jako jeden z pierwszych z tego całego sznura autkÓF (ktoś nakręcił filmik jak poganiam po trawie jak znajde , to zapodam link )
Zaraz po ustawce KurczaK odpalił muzę i .... zaczęło sie podziwianie
zgadnijcie na co patrzy się ten koleś zaznaczony okręgiem na zdjęciu ....
Stałem przed tym Ładnym BMW ... po lewej stronie.
Teraz tekst który mnie rozebrał ...
Stoję koło bagażnika BMW i oglądam tą całą tapicerkę ... koło mnie stoi dwóch kolesi... oto dosłowna rozmowa między nimi
1- k..wa ale napier...a w tym k...wa żółtym
2- no k..wa je...e jak h...
3- k...wa ja tam nawet nie podchodzę.
Oczywiście załatwiłem akumulator ale nie byłem sam
ja sobie spokojnie nagłaśniam okolicę ... a tu do mnie podłazi jakiś ludzik i wypytuje o właściciela tego żółtego... ADAMSKY przyjechał
Teraz kilka foto tłumnie zgromadzonych ...
( miało być więcej ale nie wyszły )
było wiele poprzerabianych furmanek ... najładniejszym autem wybrano Toyote Celica2 ... stała on przed KurczaKiem ... i tu kolejny motyw zabawny ... koleś wsiada , odpala silnik ... po chwili przegazówki i popisy jak ładnie mu SycY waste gate ( czy coś takiego ) ... ja miałem silnik odpalony bo akku się ładowało no to .... to ... to go zagłuszyłem moimi wściekłymi czterema garnuszkami JEEEEEEE Ten kto stał przy Toyocie to od razu banan na pyszczku
Teraz coś z innej beczki ...
nie ma jak ciągnąć wielki, prądo-żądny głośnik małym magnacikiem
Grało to tragicznie ( nie wspomnę o przewodach RCA zdrutowanych na plastelinę ) do tego stopnia że swoje musiałem bąknąć koło właściciela ( coś a'la " mało prądy paniee ) ... koleś na mnie się spojrzał z miną jakbym mu matkę i ojca naleśnikiem zabił... nie skomentowałem i odszedłem ( w zawodach CA zajął on ostatnie miejsce ... i chyba dopiero wtedy się przekonał kto zwracał mu uwagę )
Swoje odstaliśmy na rynku i pojechaliśmy na Targowisko gdzie miały się odbyć zawody...
Oczywiście reprezentacja jechała w Qpie
Troche wariactw po mieście było .. ale Ciiiii
Targowisko było fajnym miejscem ... duży plac z kostki dawał pole do popisu tym , co chcieli pośmigać na krótkiej sprawnościówce ... niestety obok ( za górką na placu " L " ) był spory plac suchej ziemi i piachu ... no i jak któremuś odbiło to powstawała kupa kurzu
mimo małych incydentów ekipa SC trzymała się razem
mmmmm moje lustereczka
Adamsky-emu zachciało się palić ... no i później straż pożarna nas goniła po Krotoszynie
na serio to ten dymek zostawiła BMW ... 400 KM nawet widać ślady po laczkach jak się paliły
Znalazłem też miSZCZowską zabudowę ...
Później przenieśliśmy się na plac manewrowy "L"ekcji jazdy ... nie wiem kto wyszukał to miejsce .. ale zdjęcia mówią same za siebie ..
Seje przyglądały się wszystkim z wysoka no i mieliśmy najlepsze miejsca widokowe podczas konkursu palenia gumy, który odbywał się na poniższym placu
A teraz coś o higienie ...
]
mówiłem Adamskiemu by się częściej mył jakieś żuczki go pokochały
Tak na serio , to żuczki zakochały się w żółtym kolorze ( bo też na "ż" ) i oblepiły wszystko co żółte .. KurczaK też się nie mógł opędzić ... walczył dzielnie zapodając bass na blachy .. co chwilowo wyprowadzało owe insekty z równowagi ... ale już po chwili atakowały ponownie ...nie ma jak " dwu-chloro , dwu-fenylo i trój-chloro-etan " .. proszek na stonkę
Jak już wspomniałem odbywało się palenie gumy .....
od ... po co komu bieżnik ... no to zostawili sobie chłopaki odrobinę na asfalcie
Tu już foto konkursu CA ... ja już byłem po odsłuchu i polazłem po jakieś picie bo grzało niemiłosiernie ...
Tu sobie odbieram gratulejszynZ za 2nd plejss ...
Ostatnie wspólne foto ...
.... i rozjechaliśmy się do domów
a teraz król głupoty tego zlotu zabrał chyba autko mamusi i pojechał poszaleć
żal mi było poczciwego punciaka
KONIEC
Fotki robione telefonem .... jak tylko pojawią się jakies lepsze , to zapodam linki
Impreza była spoko ... jak na mój pierwszy zlot , to przyznam że było fajnie
Jedyne za co zganię organizatorów , to bezradność wobec właścicieli BMW , który akurat podczas odsłuchów konkursowych postanowili urządzić sobie przegazówki swoich silników ... Panowie z BMW ... Wstydźcie się !!!
no i ta porysowana płyta testowa ... dziwne bo jakoś mój Pioneer sobie z nią poradził
pozdroo dla KTT za rok też podjadę |
Walter Rohl
|
|
|
|
|
ADAMSKY
Nocny zwiadowca Nadworny Akustyk
|
Wysłany: 20-06-2007, 01:09
Bolid: SC 1.1 SPI |
|
|
co tu dodac - extra impreza to i extra relacja ...
KurczaK napisał/a: | nie wiem kto wyszukał to miejsce |
kolega Hubert z Centomanii - dzieki bardzo - to on prowadzil (oczywiscie niektorzy sie zgubili na moment - gdzies ty KurczaK pojechal ? na red bulla ?)
ogolnie pozytyw dla organizatorow - moze troche rodeo na niepilnowanym placu mnie denerwowalo (kolesie wpadali tam - robili zadyme a wiatr spychal cala nawalnice na nasze piekne fury) ale - glupich nie sieja...
jak fotki jakies zdobede to tez cos wstawie ... z komentarzem stosownym |
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 20-06-2007, 10:57
|
|
Filmik z imprezy
Filmik |
Walter Rohl
|
|
|
|
|
Bart_82
|
Wysłany: 20-06-2007, 15:46
|
|
sie ubawilem ty qrczaku zostan reportem naczelnym naszego klubu |
|
|
|
|
TAs
TAssmańska Diablica
Wiek: 42 Dołączyła: 28 Gru 2006 Posty: 947 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-06-2007, 16:44
Bolid: Fiat Punto |
|
|
Bart_82 napisał/a: | sie ubawilem ty qrczaku zostan reportem naczelnym naszego klubu |
Popieram. KurczaK, jesteś moim idolem jeśli chodzi o opisywanie |
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 20-06-2007, 16:57
|
|
no ja nie wiem o co Wam kaman
opis jak opis |
Walter Rohl
|
|
|
|
|
Bart_82
|
Wysłany: 20-06-2007, 20:53
|
|
kuraczak a jakie dostales nagrody |
|
|
|
|
Szatan
Wyznawca Rydzyka
Wiek: 35 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 242 Skąd: Bełchatów
|
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 21-06-2007, 09:09
|
|
w nagrodę za 2nd place dostałem czasopisma tuningowe jakies 5 szt
Sprawnościówkę wygrał ..... nie wiem hyhy |
Walter Rohl
|
|
|
|
|
|