FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spoty w woj. śląskim - Centośląsk
Autor Wiadomość
molek 
spamer team

Wysłany: 11-01-2012, 11:45   
   Bolid: sc

nie lepiej zwerbować te osoby na Autokacik? zastanów sie racjonalnie bo to ze rok moze i starszy jestes to wcale nie znaczy ze bardziej doświadczony w sprawach klubów

rafal8818 
spamer team
Cento?lązak

Wysłany: 11-01-2012, 11:53   
   Bolid: Seicento S-Class 1.1 66.6KM

molek napisał/a:
nie lepiej zwerbować te osoby na Autokacik? zastanów sie racjonalnie bo to ze rok moze i starszy jestes to wcale nie znaczy ze bardziej doświadczony w sprawach klubów

Tak jak na AK wszyscy twierdzą że seicento.pl jest bleee tak mamy Tutaj kilka osób które twierdzą że Ci z AK zadzierają nosa i starają się byś nie wiadomo kim ...
Kończąc off topic - niektórzy z seicento.pl nigdy nie założą sobie kont na AK
Dziękuję za uwagę :)
Szczyrk 2014 - #75
Było Seicento 1.1 66HP-> http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=30393
Jest Lew 308 1.6 112HP :P -> http://www.seicento.pl/vi...r=asc&start=757

X-raT 
Nałogowiec

Wysłany: 11-01-2012, 15:29   
   Bolid: sey 1.2 16v [był] / punto 1.4T GT / saab 2.0T

Tak z pierwszego rzutu:
w Polsce żyjemy i po Polsku mówimy to może jednak stosujmy polskie słowa a nie silesia group! Było już CyGyPy, wy zróbcie SyCyGy, może powstaną też inne GROUPy :twisted: Dla mnie to taki drobiazg ale dość żałosny. Sądzę że o wiele lepsza, dająca do myślenia każdemu kto przeczyta, byłaby nazwa Śląska Grupa Cento?? To taka propozycja ode mnie.

Co do samego tematu:
ja mam już dość zabaw w 'organizowanie się' i budowanie kolejnych for nie prowadzących do niczego. W temat cc/sc można z tego forum czy AK encyklopedię spisać. Kto ma siana za dużo może sie bawić w wydumki nieprzydatne do codziennej jazdy i opisywać je dla kolejnych userów, za przeproszeniem dzieciaków z pierwszym autem pt. seicento.
Mam parę lat na karku, myślę i wyciągam wnioski z tego co mnie otacza. Priorytety się zmieniają. Jeśli ktoś coś zorganizuje w okolicy ~50km, to mogę się pokazać/dojechać/zaspotować, ale z pewnością nikt nie trafi do mnie z pomysłem cyklicznych spotkań typu czwartek pod tesco, jak to w BB wygląda :lol:

Panowie i panie, działajcie sobie w temacie SCG i mnie do niego nie wliczajcie. Przy czym miejcie na uwadze, że jeśli ktoś z okolicy byłby w potrzebie to może do mnie uderzyć i zawsze będę starał się pomóc, bez względu na przynależności forumowe czy inne sekciarstwo :wink:

shebo
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2012, 17:58   

:rotfl:

kolor podnosi cene lepek :P

shebo
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2012, 18:08   

mnie tam ten herb nie pasuje ale co tam. nie lubie przepychu :]

camoluigi 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-01-2012, 18:09   
   Bolid: Fiat Seicento S 1.1 SPI 2000

Hmm, tak sobie czytam i rozmyślam, jak Silesian Cento Group, to Śląsk przecież to 3 województwa – Dolnośląskie, Opolskie (zwany Śląsk Opolski), Śląskie (Górny Śląsk). Każdy tu kto czuje się choć trochę Ślązakiem powinien mieć prawo do takiej grupy się przyłączyć nie określając go ironicznie, żartobliwie lub na poważnie zagranicznym. Ja i Tresh jesteśmy ze Śląska Opolskiego, ja mam blisko do granicy z województwem śląskim, bo zaledwie 3-4 km.

Jestem osobą średnio zaangażowaną w temat i dyskusje o Seicento lub nawet poniżej przeciętnej i z takiej perspektywy chcę przedstawić co o tym myślę. Moim zdaniem taka grupa powinna być dla wszystkich – tych co dopiero zaczynają zabawę z CC lub SC i tych trochę bardziej doświadczonych, którzy znają odpowiedź na większość pytań związanych z tematem. Jest wiele posiadaczy CC i SC, którzy nie przyłączają się do grup czy chociażby nie jeżdżą na spoty, bo myślą, że jak mają seryjny samochód lub mają go od rodziców lub dziadków zostaną w jakiś sposób wyśmiani. To powinno być dla wszystkich.

Dobrze, że mieliśmy i mamy okazję dowiedzieć się jakie czyhają niebezpieczeństwa na powodzenie naszych planów, bo jak co to powinniśmy rozważyć wszystkie za i przeciw, a dzięki krytyce doświadczonych tu osób możemy się o różnych rzeczach przekonać i zrobić to tak by nie popełniać błędów poprzedników. Z jednej strony nasi krytycy mają rację, ale patrząc z innej perspektywy nikt nie jest taki sam, a i już nam się to może udać.

Wiadomo, nie musi to być zaraz od razu grupa 100 czy 200 osobowa. Wszystko powinno być robione po szczebelku, nie zważając na to jak wysoko zajdziemy w tworzeniu grupy. Nie każdy zawsze ma na takie rzeczy czas, nie tylko ze względu na stopień zainteresowania, ale i innych obowiązków (np. rodzina) lub braku środków finansowych. Tu chodzi o to by dobrze się bawić i poznawać nowych wspaniałych ludzi, którzy nas nie wyśmieją, bo mamy coś gorszego lub chociażby należymy do małej grupy.

Gdyby się udało zorganizować grupę kilkudziesięciu członków to i tak byłby jakiś sukces. Z czasem możemy powołać skarbnika i zacząć od drobnych opłat na grupę, choćby i od 10zł miesięcznie (ale to tylko moja koncepcja). Za uzbierane kwoty możemy zakupić pewne rzeczy, które umilą nam pobyt na spotach, choćby i te rolki poślizgowe itp.

camoluigi 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-01-2012, 18:16   

shebo napisał/a:
Obrazek

:rotfl:

kolor podnosi cene lepek :P

Podoba mi się:D

shebo
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2012, 18:20   

A kto pisał że dla nowych 'seryjnych' uzytkownikow bedzie zakaz wstepu?
p.s a golfem mozna wpadac na spoty? bo sej sie dalej sklada i sklada i poskladac sie nie moze :)

TresH 
Nałogowiec
Spamer Przodowy!

Wysłany: 11-01-2012, 18:24   
   Bolid: sc

Nikt nie pisał. Każdy jeździ serią panowie i niema jakiegoś rozgraniczenia :))

Wpadaj czym chcesz shebo :))

rafal8818 
spamer team
Cento?lązak

Wysłany: 11-01-2012, 18:26   
   Bolid: Seicento S-Class 1.1 66.6KM

camoluigi napisał/a:
Z czasem możemy powołać skarbnika i zacząć od drobnych opłat na grupę, choćby i od 10zł miesięcznie (ale to tylko moja koncepcja).

Wszystko ok ale Tu przeginasz :D Nie mamy zamiaru pobierać żadnych opłat od nikogo :)

shebo napisał/a:
p.s a golfem mozna wpadac na spoty? bo sej sie dalej sklada i sklada i poskladac sie nie moze :)

A teraz jak przyjeżdżasz na spota innym autem to coś się dzieje ?:P

edit : Co do lepki to herb troszkę mniejszy i położył bym go na maskę :)
Szczyrk 2014 - #75
Było Seicento 1.1 66HP-> http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=30393
Jest Lew 308 1.6 112HP :P -> http://www.seicento.pl/vi...r=asc&start=757

shebo
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2012, 18:32   

Nie wiem bo jeszcze nie byłem innym autem na żadnym spocie :]

tomzp
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2012, 18:34   

shebo napisał/a:
Nie wiem bo jeszcze nie byłem innym autem na żadnym spocie :]

Obrazek

a jakbyś zrobił jeszcze mniejsze tak jak w ori tabluach?:D

tomzp
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2012, 18:37   

symbolicznie ma być hehe sam napisałeś że nie lubisz przepychu:D

camoluigi 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-01-2012, 18:40   

rafal8818 napisał/a:
camoluigi napisał/a:
Z czasem możemy powołać skarbnika i zacząć od drobnych opłat na grupę, choćby i od 10zł miesięcznie (ale to tylko moja koncepcja).

Wszystko ok ale Tu przeginasz :D Nie mamy zamiaru pobierać żadnych opłat od nikogo :)

shebo napisał/a:

A teraz jak przyjeżdżasz na spota innym autem to coś się dzieje ?:P

edit : Co do lepki to herb troszkę mniejszy i położył bym go na maskę :)

Co do opłat to była koncepcja na dalszą przyszłość - w sumie każdy da parę złotych a można mieć coś do czego pojedyncza osoba ma trudny dostęp. Może z tym 10zł/mies to dla niektórych dużo, licząc wszystkie miesiące w roku, uznajcie to za przykład albo jakąś myśl przewodnią.

Jeśli chodzi o shebo, to obojętnie czym przyjedziesz, bo przecież należysz do naszej grupy i czy miałeś, masz czy będziesz mieć Seja to jesteś z nami.

shebo
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2012, 18:41   

Mam seja, nawet dwa. I trylion części :))

Odpowiedz do tematu