CB urywa jak ktos mowi ... w miescie na tarsie troche lepiej |
Autor |
Wiadomość |
Yony
Bywalec
Pomógł: 20 razy Wiek: 39 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 94 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 15-03-2009, 23:07 CB urywa jak ktos mowi ... w miescie na tarsie troche lepiej
Bolid: Seicento SX 0,9 |
|
|
Dziendobry
mam cb od jakiegos roku ... alan 48+ i do tego antenka hustler
ogolnie wszystko super sie spisywalo do czasu az zaczelo urywac ( mowi ktos i nie dolatuje caly kometarz tylko czesc np. do koszal ******* kolego i teraz nie wiem czy czysto czy jak
oki teraz troche o instalacji ... zasilanie idzie prosto z aku zabezpieczone bezpiecznikem 10A ( kabel idzie od aku do tej dziurki od strony kierowyc wszyscy wiedza do jakiej ... i prosto do radyjka )
teraz antena pociagnolem kabel do bagarznika po stronie pasazera od radyjka podwykladzina potem pod plastikowa listwe kolo tylnego siedzenia i do bagarznika
po zalozeniu tego wszystkiego bylem na strojeniu anteny i koles mowil ze na 19 kanale swr jest ponizej 1 ( przynajmniej tak pamietam te rozmowe
ogolnie zauwazylem ze jak stoje w miejscu to az tak nie urywa ale jak jade to urywa bardzod duzo... najgorzej jest w miesice ( ja nie mowie tu o szczycie ) raczej o nocnej prze 22godzina gdzie niema az takiego natloku ...
i teraz panowie pytanie dowas co z tym zrobic ... ? i czyja to wina
radia ? anteny ? samochodu ? wiatru i od czego tu zaczac aby wszystko dzialalo jak nalezy
[ Dodano: 15-03-2009, 23:23 ]
zapomnialem dodac... nie ma zadnych zaklucen od wycieraczek pompy paliwa dmuchawy itp |
|
|
|
|
Albin
Nałogowiec
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Lip 2008 Posty: 136 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 16-03-2009, 15:00
Bolid: Seicento 0.9 |
|
|
Po mojemu to tak:
Znajdź jakiegoś znajomego co ma cb i sprawdzaj Najpierw inną antenę, potem radio. Jak ani jedno ani drugie to przyczyny szukaj gdzieś w aucie. |
|
|
etyl77
Nałogowiec
Pomógł: 17 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 207 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 16-03-2009, 19:15
Bolid: był czarnuch jest bravo |
|
|
Nie zaczepiłeś nigdzie antenką? Chociaż hustler wszelkie zwoje ma w podstawie więc poza uszkodzeniem impulsem elektrycznym nic go nie powinno ruszyć..
A może poprostu masz za bardzo skręcone radio (redukcja zakłóceń) i podczas jazdy zbiera tylko impulsy o większej mocy.
Tak jak kolega wyżej radzi sprawdź najpierw inną antene czy problem nadal występuje, a swoją antenę pod innym radiem. Plug&play |
_________________ Sprzedam czerwoną podsufitkę, pasy, klamki, zamki, wkładki + stacyjka. |
|
|
|
|
banan_wlkp
Chiquita Banana :)
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Gru 2006 Posty: 451 Skąd: Konin / Bydgoszcz
|
Wysłany: 17-03-2009, 01:11
Bolid: Fiat Seicento FUN (899cm3) / VW Bora 1.9 TDI |
|
|
na poczatek rozkrec gruche, psiknij WD40
potem sprawdz wtyk od gruchy do radia, tez go rozbierz i psiknij wd40 |
|
|
|
|
|
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1
Pomógł: 141 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 17-03-2009, 13:04
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
moim zdaniem kiepska antenka ogólnie i i do tego może faktycznie sql skręcony
u mnie na ML-145, półtora metrowej kobyle potrafi przecinać i urywać teksty niekoniecznie w mieście jak za bardzo przykręcę squelch'a - staram się ustawiać na granicy szumów, tylko właśnie wtedy niby jest wyraźny głos tylko potrafi go urwać.
antena w końcu jaka by nie była to trochę się gibie na wszystkie strony (hastlerek trochę mniej - bo krótszy ) i czasem złapie sygnał, czasem go zerwie |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
|
Yony
Bywalec
Pomógł: 20 razy Wiek: 39 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 94 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 17-03-2009, 21:45
Bolid: Seicento SX 0,9 |
|
|
dobra panowie zastosuje sie do rad i napisze jakie sa efekty ... chociaz nie mam od kogo porzyczyc anteny ...
na spokojnie wszystko sprawdze w tym tyg ...
dzieki za rady |
|
|
Albin
Nałogowiec
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Lip 2008 Posty: 136 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 18-03-2009, 19:35
Bolid: Seicento 0.9 |
|
|
Przeciez banan_wlkp jest z Bydgoszczy... |
|
|
banan_wlkp
Chiquita Banana :)
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Gru 2006 Posty: 451 Skąd: Konin / Bydgoszcz
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:09
Bolid: Fiat Seicento FUN (899cm3) / VW Bora 1.9 TDI |
|
|
ja mam New Alaske na uchwycie...
a magnesowke mam w Koninie... |
|
|
|
|
|