GPS do 1100 |
Autor |
Wiadomość |
tuptus91
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-08-2008, 11:46 GPS do 1100
Bolid: Seicento Brush 900 |
|
|
Witam,
Szukam jakiegoś dobrego GPS do 1100 zł. Słyszałem, że za tą cenę sa dobre NAVTOAD NR450BV co o nim myślicie, albo macie jakieś inne propozycje w tej cenie
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
Czarny Mnich
Nałogowiec
Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 123 Skąd: Tychy
|
|
|
|
|
banan_wlkp
Chiquita Banana :)
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Gru 2006 Posty: 451 Skąd: Konin / Bydgoszcz
|
Wysłany: 31-08-2008, 23:58
Bolid: Fiat Seicento FUN (899cm3) / VW Bora 1.9 TDI |
|
|
sam szukam teraz nawi, troche poczytalem, zasiegnalem jezyka u specjalistow i wyszlo tak, że przy wyborze bralbym pod uwage trzy firmy
Garmin - dobre mapy, slabe odbiorniki, dosyc czesto gubiace sygnal
Mio - świetne odbiorniki, problem moze byc z mapami i ich poprawnym dzialaniem ale da sie zrobic
TomTom - bardzo dobre odbiorniki, czasem potrafia zgubic zasieg ale raczej od wielkiego dzwonu, nie ma problemu z mapami, dokladne i przejrzyste
ja wybralem TomToma |
|
|
|
|
|
exdeath
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-09-2008, 05:59
Bolid: Nowe |
|
|
hmm .... równie dobrze możesz wybrac urządzenie typu PDA na które wgrywasz sobie po prostu AutoMape , TomToma, Garmin Mobile XT 10 , MioMap v3 , NavNGo 8 ... i wiele wiele innych nawigacyjnych programów .... ja tak zrobiłem i jestem zadowolony |
|
|
|
|
Czarny Mnich
Nałogowiec
|
Wysłany: 01-09-2008, 08:33
Bolid: Seicento 1.1 GO! |
|
|
banan_wlkp napisał/a: | sam szukam teraz nawi, troche poczytalem, zasiegnalem jezyka u specjalistow i wyszlo tak, że przy wyborze bralbym pod uwage trzy firmy
Garmin - dobre mapy, slabe odbiorniki, dosyc czesto gubiace sygnal
Mio - świetne odbiorniki, problem moze byc z mapami i ich poprawnym dzialaniem ale da sie zrobic
TomTom - bardzo dobre odbiorniki, czasem potrafia zgubic zasieg ale raczej od wielkiego dzwonu, nie ma problemu z mapami, dokladne i przejrzyste
ja wybralem TomToma |
"dosyć czesto gubiące zasięg" Tu bym sie z Tobą niezgodził jesli chodzi o Garmina, mam go od ponad roku jeszcze nigdy mi niezgubił zasiegu zawsze full zasieg, Jedynie w Katowicach w tunelu ktory ma 1 km to zgubi, jak kazda nawigacja ale wyjade i juz po 5 sekundach wykrywa wiec ja sie z Tym niezgadzam o gubieniu i z czystym sumieniem moge polecic Garmina.O Mio napisze krotko i wiecej ma w sobie pierdół tym szybciej wyladuje w serwisie (kumpel ma i juz raz byl w serwisie bo softem cos było nie tak a teraz głosniczek mu niekiedy przerywa jak by gdzies styku niebyło ) |
|
|
|
|
R_air_G
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 12 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: 01-09-2008, 13:13
Bolid: Fiat Seicento Sporting Abarth |
|
|
Ja mam PDA Mio A702 od grudnia zeszłego roku z wgraną AutoMapą 4 i jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o nawigację. Nie wiesza się, nie gubi zasięgu także, tylko w pomieszczeniach często nie łapie ale autem w domu nie jeździmy Bo samo urządzenie jako telefon to dość kiepskie, ale też jakoś sobie radzę. Pewnie za jakiś czas kupię po prostu telefon a PDA będę jako navi tylko używał. Szczerze polecam więc |
_________________ R "air" G
|
|
|
|
|
banan_wlkp
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Gru 2006 Posty: 451 Skąd: Konin / Bydgoszcz
|
Wysłany: 01-09-2008, 14:04
|
|
Czarny Mnich napisał/a: |
"dosyć czesto gubiące zasięg" Tu bym sie z Tobą niezgodził jesli chodzi o Garmina, mam go od ponad roku jeszcze nigdy mi niezgubił zasiegu zawsze full zasieg, |
ja jezdzilem z kumplem ktory ma Garmina... sprobuj jechac w Bory Tucholskie, czy w okolice Jeleniej Gory, powiem Ci ze nieraz pokazywal ze jestesmy w polu, albo w jeziorze, po zatrzymaniu pojazdu po ok 20 sek wracal na trase
wiadomo jezdzac po miescie sygnalu nie gubi
nie wypowiadam sie natomiast co do PDA bo szukalem typowej nawi |
|
|
|
|
|
exdeath
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-09-2008, 15:14
Bolid: Nowe |
|
|
ja rowniez posiadam PDA Mio A702 i dla mnie jako telefon jest ok dzwoni , smsy ok powgrywalem co trzeba mam 4 systemy nawigacyjne nie ta mapa to tamta...ale AutoMapa na polske jest ok takze polecam |
|
|
|
|
Czarny Mnich
Nałogowiec
|
Wysłany: 01-09-2008, 21:41
Bolid: Seicento 1.1 GO! |
|
|
banan_wlkp napisał/a: | Czarny Mnich napisał/a: |
"dosyć czesto gubiące zasięg" Tu bym sie z Tobą niezgodził jesli chodzi o Garmina, mam go od ponad roku jeszcze nigdy mi niezgubił zasiegu zawsze full zasieg, |
ja jezdzilem z kumplem ktory ma Garmina... sprobuj jechac w Bory Tucholskie, czy w okolice Jeleniej Gory, powiem Ci ze nieraz pokazywal ze jestesmy w polu, albo w jeziorze, po zatrzymaniu pojazdu po ok 20 sek wracal na trase
wiadomo jezdzac po miescie sygnalu nie gubi
nie wypowiadam sie natomiast co do PDA bo szukalem typowej nawi |
ja w swoim niezgubielm ani razu zasiegu moze jakis bład w mapie albo coś |
|
|
|
|
banan_wlkp
|
Wysłany: 01-09-2008, 21:55
|
|
bycmoze wadliwy jest sam odbiornik mojego znajomego, chociaz pytajac, czytajac ostatnimi czasy duzo ludzi narzeka na Garminy |
|
|
|
|
|
|