|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
mam antene cb 2m. |
Autor |
Wiadomość |
Thomson91
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 23-10-2011, 15:22 mam antene cb 2m.
Bolid: Sej 0,9 B+G |
|
|
WItam. Jestem w posiadaniu anteny lemm turbo 2001 ma ona 2 metry, zamierzałem ją sprzedać i kupic jakas magnesówke ale nikt nie chce kupic takiego długiego dziada
Zastanawiam się nad założeniem jej na uchwyt do klapy. Ma ktoś tak długą antenkę tak zamontowaną?? Nie wygina sie za bardzo przy duzych predkosciach?? Ojciec mi odradza wlasnie dlatego ze bedzie sie bujac na wietrze, jakie są wasze doświadczenia ?? Z góry dzięki |
|
|
|
|
Mucha!!!
spamer team
Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Lut 2009 Posty: 1455 Skąd: prawie Rybnik :p
|
Wysłany: 24-10-2011, 19:02
Bolid: SC 1.1. MPI |
|
|
ja u siebie w SC mam ml-145 na magnesie i wszystko jest okej.
sejem jeżdżę dość szybko i jeszcze nie było problemu
znajomy w golfie II miał właśnie antene coś koło 2m jakoś dokładnie 180 czy cuś montowaną do klapy i też spełniało swoje zadanie
moim zdaniem 2m do seja to trochę przesada ale zrobisz jak uważasz
wystarczy metrówka na magnesie i tyle |
_________________ NiebieskiJestOK |
|
|
|
|
zygiboos
Nałogowiec
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 15 Maj 2011 Posty: 160 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 24-10-2011, 20:07
Bolid: Mercedes ML 320 W163 3,2L AMG |
|
|
Najlepsze efekty uzyskasz jeżeli zamontujesz ją na stałe na samym środku dachu, w centralnym punkcie. Montując na klapie tracisz z 1/3 anteny, przynajmniej w jedną stronę. Jeżeli nie da rady na środku, musi być przynajmniej 30cm blachy z każdej strony (nie szyba!) - inaczej pada polaryzacja pozioma no i sygnał zamiast po horyzoncie leci gdzieś w kosmos.
Co do klapy widziałem takie rozwiązania oczywiście, nie są polecane, ale jak już musisz to kup specjalny uchwyt do klapy, w każdym sklepie z CB jest. Następnie zamontuj to w połowie klapy (strona jest obojętna). Nie powinna bardziej się bujać niż na środku dachu, to co stawia największy opór (cewka) będzie przecież schowane za samochodem.
Polecam ten filmik:
http://www.youtube.com/us...u/5/oY2rJW_deXU |
_________________ zygmunt.pro - Profesjonalne strony internetowe
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|