Montaż radyjka w kieszeni w drzwiach |
Autor |
Wiadomość |
amigo76
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-01-2009, 02:26 Montaż radyjka w kieszeni w drzwiach
Bolid: 1100 MPI/2004 |
|
|
Witam. Zmieniłem radyjko ze starego poczciwego RADMORA 3016 ( niech sobie emeryt odpocznie w ciepełku na bazie w domku ) na ALANA 109 i tak się zastanawiam nad dobrym ukryciem tego radyjka tak żeby nie trzeba go było zabierać do domku ( RADMOR był w wykonaniu 2 czyli miał kieszeń tak jak kiedyś "zwykłe" radioodtwarzacze i nie było problemów z jego wyjęciem- antena i reszta kabli była zamocowana do kieszeni). Na jakimś forum znalazłem fotkę radyjka zamontowanego w kieszeni na drzwiach. ALAN jest na tyle mały że spokojnie tam wejdzie a dodatkowo od góry mozna go przykryć jakąś szmatką i jest pełen kamuflarz. Obsługa będzie w miarę wykonalna lewą ręką, kanału i tak się nie zmienia a głosność i SQL wyreguluję na wyczucie, nie patrząc na radyjko.Oczywiście zewnętrzny głośnik zamontowany pod konsolą i przedłużka do mikrofonu - pozostaje kwestia pociągnięcia kabli. Zauważyłem zaslepione prostokątne otwory w drzwiach i "framudze" i tu pytanie do znawców - czy mozna kupić takie oryginalne gumowe "tunele" do przeprowadzenia kabli tak jak jest w innych autach które mają np. głośniki zamontowane w drzwiach W ASO gość w rozmowie telefonicznej stwierdził że "takie rzeczy tylko w Erze" ale przecież np. kable do elektrycznych szyb a takie chyba w Sejach bywały musieli jakoś bezpiecznie przeciągnąć. Może ktoś z was zna jakiś numer katalogowy albo fabryczną nazwę tego gumowego przepustu.
Jak tylko zrobi się cieplej i zamontuję sprzęcik to przedstawię fotki.
Myslę że to miejsce powinno uchronić radyjko przed zmianą właściciela, anteny ( President Indiana) i tak nie ukryję ale zamontowana " po mesku, w dziurce" od 3 lat jest na swoim miejscu . |
|
|
|
|
Groszek
Bywalec
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 25 Cze 2008 Posty: 53 Skąd: Ciechanów
|
Wysłany: 21-01-2009, 11:23
Bolid: SC Sporting 1.1 SPI 99'/Fiat 126p 86' |
|
|
Ja mam zamontowane pod zwykłym radiem na tyle głęboko że tylko odpinam mikrofon i nic nie widać. Z tym że ja mam Alana 100+ więc już całkiem maleństwo , ale obsługa jak wspomniałeś - intuicyjna więc te miejsce bym proponował.
Co do tych gum to są takie na 100%. bo w sejach przecież były i szybki elektryczne i centralne zamki więc gdzieś te kable trzeba było przeciągnąć |
|
|
strusPEDZIWIATR
nówka sztuka ;)
Pomógł: 3 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Paź 2008 Posty: 9 Skąd: Łódz
|
|
|
|
|
IKnife
Nałogowiec
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Mar 2008 Posty: 122 Skąd: Kosina/Łańcut/Rze
|
Wysłany: 21-01-2009, 12:47
Bolid: Seicento 899cm3 |
|
|
strusPEDZIWIATR napisał/a: | http://moto.allegro.pl/item527319491_tunele_na_kable_fiat_seicento_panda_punto.html
w dalszej kwestii nie pomogę cb mam zamontowane pod standardowym radiem |
są też do dowstania w sklepach SZiK |
|
|
|
|
|