skąd złapać prąd do cb + jaka antena |
Autor |
Wiadomość |
darcyn
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:37 skąd złapać prąd do cb + jaka antena
Bolid: poszukuje |
|
|
nie na znam sie na sicento ale bede zakladal kuzynowi zestaw i mam takie pytanie, gdzie podpiac sie z radiem zeby nie palic beziecznikow... a pod zapalniczke nie chce
no i jest problem bo od dachu do sufitu garazu ma 75cm. kompletnie nie wiem jaka antene zalozyc. a nie chcialbym zeby za kazdym razem sciagal ją.
radio bedzie uniden 520 |
|
|
|
|
SiDoR
Nadworny Mechanik AngelInADevil'sSuit
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 900 Skąd: Miasto Europa
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:39
Bolid: SIGNUM Z20NET '03, VB Caravan X16XEL '99 |
|
|
darcyn, tu się wszystkiego dowiesz kliknij linka
http://www.seicento.pl/te...forum-vt461.htm |
Ostatnio zmieniony przez SiDoR 09-09-2007, 17:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darcyn
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:45
|
|
juz sie dowiedzialem. teraz daj na temat |
|
|
|
|
SiDoR
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:47
|
|
+ i - mam prosto z aku pociągnięte i się spisuje, jak ktoś ma wenę to jeszcze filterek przecwzakłuceniowy polecam, jeśli biega o antenę to łamaną przed wiazdem do garażu gładziesz ją po dachu i jest OK, antena moja to LEM MAGNUM, spisuje się świtnie |
|
|
darcyn
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:53
|
|
łeee, od aku to chyba nie bardzo? moze jakis bezpiecznik? |
|
|
|
|
SiDoR
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:57
|
|
nie no oczywiście, zę bezpiecznik, taki jak miałeś bezpośrednio przy radiu, przy każdym jest, ja użyłem tego samego i zamontowałem go blisko aku a potem kabelki do kabiny i wsio gra jak należy |
|
|
darcyn
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-09-2007, 18:05
|
|
nie nie, chodzilo mi bardziej: moze pod jakis bezpiecznik sie podpiac. nie chce mu tam pajeczyny robic juz od akumulatora.... |
|
|
|
|
SiDoR
|
Wysłany: 09-09-2007, 18:23
|
|
według mnie nie ma sensu jak sobie będzie wisiał jeden mały bezpiecznik przy aku nic się nie stanie, więc polecam moją metodę, przynajmniej, zawsze będzie wiadomo co padło a jak masz parę podpiętą pod jeden bezpiecznik to nigdy nie wiadomo co i jak |
|
|
marcin6660
nówka sztuka ;)
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sty 2007 Posty: 36 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 01-11-2007, 10:32
Bolid: SC Trofeo 900 LPG + Harry III + Missouri |
|
|
Ja mam + pociągnięty ze skrzynki bezpieczników z miejsca gdzie wchodzi zasilanie z akumulatora a - mam z masy tzn. podpięty pod jedną ze śrub między kolumną kierowniczą a radiem FM. |
|
|
|
|
Griszas24
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-11-2007, 15:13 Re: skąd złapać prąd do cb + jaka antena
Bolid: Seicento 1.1 MPI (Żona) VW Passat B6 (Ja) |
|
|
darcyn napisał/a: | nie na znam sie na sicento ale bede zakladal kuzynowi zestaw i mam takie pytanie, gdzie podpiac sie z radiem zeby nie palic beziecznikow... a pod zapalniczke nie chce
no i jest problem bo od dachu do sufitu garazu ma 75cm. kompletnie nie wiem jaka antene zalozyc. a nie chcialbym zeby za kazdym razem sciagal ją.
radio bedzie uniden 520 |
Ja bym na Twoim miejscu jesli masz gniazdo zapalniczki wrzucil pod zapalniczke, jesli nie masz wolnej zrobilbym drugie gniazdo (spokojnie i bezpiecznie poza tym przydaje sie) jesli chodzi o antene polecam Midland ML145. Poza tym jak zapewne juz czytales na forum jesli kupisz mala antene wiele z niej nie pokorzystasz. Zasada wiec jest prosta im dluzsza tym lepsza. Ja jeszcze zeby nie porysowac za specjalnie magnesem dachu polozylem przezroczysta folie samoprzylepna i na niej ukladam magnes z anetna. |
_________________ WIELONARODOWA DYWIZJA CENTRUM-POŁUDNIE LUTY MARZEC 2008.Patrzysz na mnie z pogardą?Żer dla much na który czeka chłodny prosektoryjny stół to moje pokolenie pogrzebane za żywota,moje pokolenie płodzi zmarłych i rozdmuchuje nienawiść! |
Ostatnio zmieniony przez Griszas24 01-11-2007, 15:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
alukard
Bywalec
Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2006 Posty: 66 Skąd: okolice Żywca
|
Wysłany: 12-11-2007, 18:59
Bolid: seicento |
|
|
pociagnij od aku miedzy to wepnij bezpiecznik
a kable przeciag ...
zagladnij pod kolumne kierownicy troche nad pedalem gazu masz taka gumwa zasleke zrob w niej dziure i przeciagnij kabel tak jest najlepiej |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 28-12-2007, 23:34
|
|
|
mam aresa lafayette (podobno wygląda jak panel z klimy, więc można poczuć się chłodniej) i szpetnie ściąga mi wszystkie zakłócenia z instalacji elektrycznej- podłączone do gniazda zapalniczki, SEI 1.1 MPI z LPG, SEI z 2003 rok. Najgorzej słychachać (chyba) zapłon i wentylator. Mam magnesówke w rogu dachu - mniej wiecej w jakości hustlera ic-100 i jest NOK. Słysze wysoki "gwizd" z zapłonu albo pomy paliwa i niższą częstotliwość z wentylatora którenakładają się na sygnał z CB. Zasięgiem chyba też zestaw nie grzeszy. Niebawem będę próbował przepiąć się bezpośrednio pod akku.Radyjko podobno mało awaryjne. Chciałem Unidena 520xl ale homologacji brak a chciałem mieć spokój. Finałem i tak chyba wszyscy skończymy na lepszych radyjkach i batach przykręconych bezpośrednio w dziurę na środku dachu.
Jak się nie mylę to finalnie dojdę do długiego bata przykręconego na środku dachu (dobra masa). |
|
|
|
|
|