|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Kupno seja, prośba o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
WestWing
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-07-2011, 18:09 Kupno seja, prośba o pomoc
Bolid: planuje kupić SC :) |
|
|
Witam serdecznie,
planuję zakup seja i szukając informacji na temat tego autka trafiłem tutaj. Nie mam za dużo kasy, max 5-5,5 tys mogę wydać. Napiszę otwarcie, że nie znam się za bardzo na samochodach, więc potrzebuję wszelkiej pomocy w wyborze
Takie dwa modele znalazłem:
1736065379
oraz
1738710614
Czy ktoś z Was mógłby na nie rzucić okiem i napisać, czy warto się nimi interesować? Byłbym niezmiernie wdzięczny. Sejaka potrzebuje do poruszania się po Wrocławiu i okolicach oraz okazjonalnych dalszych wyjazdów. Czy w ogóle w mojej sytuacji (potrzebne autko miejskie, zerowa świadomość jak ono działa i jak je naprawiać) warto inwestować w SC czy poszukać innego modelu?? Z góry ogromne dzięki za pomoc i opinie! |
|
|
|
|
automaniak126
Nałogowiec
Pomógł: 25 razy Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 285 Skąd: z rodziny Fiata
|
Wysłany: 31-07-2011, 10:25
Bolid: Seicento |
|
|
no to tak po pierwsze 5-5,5 tys to w sam raz odpowiednia kwota za którą można wymagać zadbanego ładnego i niewyjeźdżonego seja, nawet powiedziałbym że to dużo i spokojnie możesz znajść zadbane 1.1, no chyba że tylko 900 by cię interesowało, ale według mnie lepiej juz 1.1 kupić skoro masz do wydania ok 5tys.
Co do tego czy kupić SC skoro mówisz że nie zabardzo orientujesz się w autkach, no to powiem CI tak według mnei trafiłeś w dziesiątkę sej to bardzo proste autko, ma zwykłe nieskomplikowane zawieszenie a i jak kupisz zadbeny egzemplarz z dobrym silnikiem to nie powinieneś mieć problemów z podzespołami mechaniznymi.
CO do tych dwóch sejków to tu są linki których nie mogłeś wkleić:
1. http://allegro.pl/show_item.php?item=1736065379
2. http://allegro.pl/show_item.php?item=1738710614
Ja osobiście przychylał bym się bardziej ku temu drugiemu (niebieskiemu)- niby starszy ale mniejszy przebieg (choć po wnętrzu wydaje się że może być cofany licznik szczególnie po kierownicy) i cena niższa, co do drugiego też widać że niezły i cena co do rocznika nie jest zła ale za to większy przebieg no i dziwnie te odcienie padają jakby prawe drzwi i klapa były inne- no nie wiem może mi się tylko tak wydaje, no i ma małe zagięcie na prawym tylnym nadkolu... trzeba pojechać i się przejechać i wybrać ten "lepszy">:) |
_________________ Kupujesz auto, ale nie do końca ogarniasz temat? Chętnie pomogę w mojej okolicy. Mogę dojechać. Info na pw. |
|
|
|
|
WestWing
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-07-2011, 18:30
Bolid: planuje kupić SC :) |
|
|
automaniak126: dzięki wielkie za odpowiedź! Szukam sejaka 1.1 bo wyczytałem, że bardziej oszczędny od 900 jest. No i mocniejszy, co jest ważne. Dzięki za słowa otychy odnośnie wyboru modelu autka do kupienia.
Ja też z opisów przychylam się bardziej do niebieskiego, jutro zadzwonię i umówię się na oględziny. Jak już będę po to opiszę wrażenia |
|
|
|
|
automaniak126
Nałogowiec
Pomógł: 25 razy Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 285 Skąd: z rodziny Fiata
|
Wysłany: 31-07-2011, 19:29
Bolid: Seicento |
|
|
WestWing napisał/a: | automaniak126: dzięki wielkie za odpowiedź! Szukam sejaka 1.1 bo wyczytałem, że bardziej oszczędny od 900 jest. No i mocniejszy, co jest ważne. Dzięki za słowa otychy odnośnie wyboru modelu autka do kupienia.
Ja też z opisów przychylam się bardziej do niebieskiego, jutro zadzwonię i umówię się na oględziny. Jak już będę po to opiszę wrażenia |
proszę bardzo:)
powodzenia w oględzinach autka:) |
_________________ Kupujesz auto, ale nie do końca ogarniasz temat? Chętnie pomogę w mojej okolicy. Mogę dojechać. Info na pw. |
|
|
|
|
Big_Bart
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 12 Skąd: dolnośląskie
|
Wysłany: 01-08-2011, 16:40
Bolid: 900 SPI CF2 YOUNG-POLONIA |
|
|
Moja rada,dla Ciebie kolego.
Jak masz 5 klocków do wydania,to nie zawracaj sobie głowy silnikiem 900.
Silnik 1100 jest pod każdym względem lepszym wyborem.
Druga sprawa to taka,że jak masz 5 tysięcy na zakup,to dobrze by było mieć tak jeszcze ze dwa tysiące,na rejestracje,opłaty i doprowadzenie auta do względnego stanu używalności,po poprzednim właścicelu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|