Dodatkowy przekaznik |
Autor |
Wiadomość |
krzysztoflk
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-08-2009, 18:07 Dodatkowy przekaznik
Bolid: Seicento 1.1Mpi z gazem 2003r. |
|
|
Witam znajomy ma zainstalowany przekaznik w seju 2004 1.1 mpi w taki sposób że jak pstryknie i przełaczy na gaz to w tym momencie przestaje chodzić pompka paliwa.Jak przełaczy na paliwo to załancza i pompuje paliwo pompka.Mówi ze w ten sposób mniej pali paliwa bo jak stale benzynka jest przepompowyana chociaż chodzi na gazie to szybciej wyparowuje i ubywa benzyna.Ja waham sie dlatego ze wtrysk po jakims czasie wyschnie i moze być to szkodliwe dlajego żywotnosci ale nie mam wiedzy moze sie orientujecie?.Po za tym twierdzi żę oszczedza pompke i prąd. |
|
|
|
|
barthez
Nałogowiec professional audio
Pomógł: 74 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 382 Skąd: stolica Wlkp
|
Wysłany: 18-08-2009, 18:26
Bolid: Fiat CC 0.7 R2 4V (170A.046) |
|
|
Gratuluję fachowości montażu-najłatwiej odciąć pompę i niech drogie wtryskiwacze się zapieką już po dwóch miesiącach. Ja bym złamanego grosza nie zapłacił za taką 'fuchę'. Natomiast co do informacji o wyższym spalaniu powodowanym przez chodzącą pompę to nikt tego nigdy nie udowodnił oraz nie słyszałem, żeby benzyna wyschła w ten sposób zwłaszcza, że jest pompowana w obiegu zamkniętym(wraca przez powrót do baku). |
_________________ Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. ?więta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy/diesla amen. |
|
|
|
|
krzysztoflk
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-08-2009, 19:17
Bolid: Seicento 1.1Mpi z gazem 2003r. |
|
|
Dzięki za informacje właśnie tez mnie nie przekonał brałem pod uwage wtryskiwacze no i to jeszcze że gdyby to był taki patent to montowali by przecież przy zakładaniu instalacji gazowej. |
|
|
|
|
|