mokra butla lpg w bagazniku. |
Autor |
Wiadomość |
Ewelina9033
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-05-2014, 15:01 mokra butla lpg w bagazniku.
Bolid: seicento |
|
|
Witam! od niedawna jestem posiadaczem seicento 900 na Lpg rok 1999 . Ku mojemu zdziwieniu przy ekonomicznej jezdzie pali 10l gazu na 100km w cyklu mieszanym, wiec chyba troche za duzo? Po regualcji instalacji niestety wynik sie nie zmnieszyl:(jaka moze byc przyczyna duzego spalania? byc moze cos z instalacja sie dzieje? Butla w bagażniku jest dość mokra skroplona woda, moze miec cos takiego znaczenie na spalanie?? Bardzo prosze o pomoc i doradzctwo. |
|
|
|
|
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 18-05-2014, 15:47
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Jaka instalacja lpg? sterownik, reduktor itp. Mokra butla- możliwa nieszczelność w bagażniku przez co dostaje się woda z zewnątrz. |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
|
centoraider
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-05-2014, 11:57
Bolid: sejko |
|
|
Też tak miałem reduktor był zły byłem u 3 magików i żaden sobie nie mógł poradzić, dopiero 4 doszedł do tego że to reduktor. Mało fachowców naprawdę zna się na gazie znajdź dobrego fachowca, ps: minimalne spalanie seja na gazie jakie można osiągnąć w cyklu mieszanym to 7,5l/100 km.
Co do wilgoci wszyscy magicy instalujac gaz w sc przebijają się przez korek w kole zapasowym i później są tam nieszczelności, a niektórzy całkiem go usuwają wejdź pod auto i zobacz jak wyglądają okolice tego korka czy może przeciekać tamtędy. |
_________________ "Samochodu nie można traktować jak ludzkiej istoty. Samochód potrzebuje miłości." |
|
|
|
|
siwucha170
Bywalec
|
Wysłany: 22-05-2014, 05:24
Bolid: fiat seicento |
|
|
moimm zdaniem ciezko zeby tam tedy sie woda dostawala bo ta dziura jest na srodku auta a nie gdzies kolo kola
ja bym zamknal na poczatek zawor przy butli odkrecil rurki wyciagnal butle obrze ja wyczyscil przy okazj bagaanik tez dobrae wyczyscic
postawic butle gdzies w garazu na stole i poobserwowac ja przez caly dzien i bedziesz widzial czy tez sie zbiera na niej wilgoc |
|
|
|
|
menelki
nówka sztuka ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2012 Posty: 39 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 22-05-2014, 10:31
Bolid: SC 900 |
|
|
wilgoć może się brać z tego, że:
przy dość dużym poborze gazu, butla się oszrania (to samo można zauważyć także na zwykłej butli gazowej 11kg przy dużym poborze, przy wysokiej temp. zewnętrznej).
Może się tak dziać, że woda z oszronionej butli nie ma się gdzie wydostawać na zewnątrz i osadza się w bagażniku (choć powinna spłynąć na zewnątrz.
Sprawdź to. |
|
|
|
|
|