|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Płaska i równa podłoda bagażnika po montażu butli. |
Autor |
Wiadomość |
Jeromiar
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-08-2013, 13:47 Płaska i równa podłoda bagażnika po montażu butli.
Bolid: Seicento young 0,9 |
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Niby szczególik, niby pierdółka, ale oby wszyscy mieli tylko takie dylematy.
Mianowicie, czy zastanawiał się ktoś z posiadaczy instalacji LPG nad wykonaniem płaskiej, równej podłogi do bagażnika po montażu butli w kole zapasowym?
Otóż wysokość butli we wnęce na koło wynosi ~18 cm, co sprawia, że w dywaniku powstaje wybrzuszenie.
Zastanawiam się nad wykonaniem ze stosunkowo lekkiej sklejki 'podłogę' do bagażnika, wspartej na dwóch 'nóżkach' po bokach bagażnika. Także przez wzgląd na ochronę butli przed przedmiotami, jakie być może kiedyś wsadzę do bagażnika.
Rozwiązanie takie spotkałem kiedyś w służbowym Sejku - VANie. Owa sklejka przykrywała całą powierzchnię ładunkową VANa, pozwalając przewozić przeróżne 'szpargały'. A zamocowana na zawiasach, dawała łatwy dostęp do butli.
Czy ktoś rozważał, bądź stosował takie rozwiązania w osobówce? |
_________________ Italy Silver Desing
|
|
|
|
|
Luszeq
Nałogowiec
Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 17 Sie 2012 Posty: 463 Skąd: Radymno
|
Wysłany: 08-08-2013, 15:28
Bolid: MAZDA 323F BJ |
|
|
Ja bym raczej dał grubszą matę wyciszającą, na to obitą sklejkę welurem i tyle. Fajnie by to wyglądało i było praktyczne. Innym rozwiązaniem jest wrzucenie po bokach gratów jak klucz do kół, podnośnik, trójkąt itp. |
|
|
zeman23
Bywalec
|
Wysłany: 12-08-2013, 18:03
Bolid: cc 1.1 sporting |
|
|
daj styropian u mnie jest tak i sie wyrownalo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|