dłuższa trasa sejem |
Autor |
Wiadomość |
sejomaniak
Nałogowiec
|
Wysłany: 12-07-2011, 21:11
Bolid: F/I/A/T Seicento BRUSH 1.1MPI |
|
|
Ja nie rozumiem po co tematy tego typu przeciez sej jest normalnym autem i w czym problem, wsiadasz, jedziesz (jesli caly rok na biezaco dbasz), problem to ja bym mial jakby mnie w 126p poslali na trase 600km dzis... |
_________________ Seicento
|
|
|
|
|
g0sc
Największy Maruda w Mieście
|
Wysłany: 15-07-2011, 21:19
Bolid: SC |
|
|
Zrobiłem właśnie właśnie SC trasę Opoczno - Szklarska +-500
Pełne auto + dwa rowery na dachu wszystko ładnie cacy.
SC w sam raz. |
_________________ www.centomania.tm44.pl
|
|
|
|
|
tokind
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-07-2011, 12:16
Bolid: Seicento 1.1 |
|
|
Zgodzę się, jeśli dbasz o autko to nie powinno Cię zawieźć
Aktualnie jestem w Lannemezan, Wysokie Pireneje, Francja. Z Gliwic przejechałem 2300 km, zajęło mi to dwa i pół dnia. Po drodze żadnych problemów, sej spisał się wzorowo, trzy osoby na pokładzie plus bagaż, spalanie na poziomie 4,3 litra na sto kilometrów. W Niemczech autostrady a we Francji jednak unikaliśmy odcinków płatnych więc w większości drogi krajowe i ekspresówki Za kilka dni dodam może jakieś fotki z podróży, która okazała się nie aż tak męcząca jak zakładałem |
|
|
|
|
tombk02
Bywalec
|
Wysłany: 18-07-2011, 12:36
Bolid: Był Sej 900/Sej 1,1 zawitał po przerwie |
|
|
tokind napisał/a: | Zgodzę się, jeśli dbasz o autko to nie powinno Cię zawieźć
Aktualnie jestem w Lannemezan, Wysokie Pireneje, Francja. Z Gliwic przejechałem 2300 km, zajęło mi to dwa i pół dnia. Po drodze żadnych problemów, sej spisał się wzorowo, trzy osoby na pokładzie plus bagaż, spalanie na poziomie 4,3 litra na sto kilometrów. W Niemczech autostrady a we Francji jednak unikaliśmy odcinków płatnych więc w większości drogi krajowe i ekspresówki Za kilka dni dodam może jakieś fotki z podróży, która okazała się nie aż tak męcząca jak zakładałem |
A że tak zapytam czy mocno siadł tył z obciążeniem? A i czy masz może obniżonego seja? |
|
|
|
|
tokind
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-07-2011, 09:22
|
|
tył trochę mu przysiadł ale i tak bez problemu wyciągał 140 na autostradzie a sej bez przeróbek, choć planuję przy remoncie zawieszenia trochę go obniżyć bałem się trochę o układ hamulcowy bo tu miejscami są naprawdę spore różnice wysokości i na przykład mieliśmy na trasie zjazd o 14 % spadzie, ale było ok, oczywiście przed wyjazdem wymiana klocków i płynu, zresztą dla bezpieczeństwa wymieniłem dosłownie chyba wszystko, plus ubezpieczenie w ADAC, teraz bardziej niż awarii boję się francuskich kierowców |
|
|
|
|
sejomaniak
Nałogowiec
|
Wysłany: 20-07-2011, 16:55
|
|
tokind, tokind no wiesz jak... w tym dziale liczymy na szeeeeroki reportaz.... |
|
|
|
|
|
tokind
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-07-2011, 08:17
|
|
będzie jak tylko wrócę xD ale tu jest tak fajnie że naprawdę chciałoby się zostać |
|
|
|
|
TresH
Nałogowiec Spamer Przodowy!
Wiek: 33 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 381 Skąd: south west
|
Wysłany: 21-07-2011, 08:26
Bolid: sc |
|
|
To jak już poprzednik wspomniał czekamy na szeroki reportaż z wyprawy i z tego jak sejek sprawował się w trasie. Za pewne nie zawodnie, ponieważ jak ktoś dba to mu auto dobrze służy. |
_________________ "...bo tak naprawdę niema nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..." |
|
|
|
|
sejomaniak
Nałogowiec
|
Wysłany: 22-07-2011, 12:08
|
|
TreshCento napisał/a: | Za pewne nie zawodnie, ponieważ jak ktoś dba to mu auto dobrze służy. |
SWIETE SŁOWA |
|
|
|
|
|
|