Czy łożysko koła zawsze głośniej huczy na zakrętach ? |
Autor |
Wiadomość |
rancher
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 03-12-2015, 17:16 Czy łożysko koła zawsze głośniej huczy na zakrętach ?
Bolid: seicento 900 |
|
|
Witam, mam w moim wozie problem mały, przy prędkościach od 50 km/h w górę zaczyna się robić głośno, huczy w prawym kole przy czym im szybciej jadę tym dźwięk się zmienia ( szybciej huczy ) a jak zwalniam to inaczej, nie zmienia się to na zakrętach zależne jest jedynie od prędkości, opony koła itp odpadają bo na letnich było to samo, a nawet podnosiłem auto na lewarku i wrzucałem bieg i słuchałem, z lewej strony cisza z prawej huczy coś ... ma ktoś jakies sugestie ?? |
|
|
|
 |
jędrek
Nałogowiec
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 702 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 03-12-2015, 17:42
Bolid: seicento 899 |
|
|
To łożysko w kole zdecydowanie huczy Możesz się jeszcze przyjrzeć gumowej osłonie na przegubie równobieżnym czy nie jest popękana. |
|
|
|
 |
rancher
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 03-12-2015, 17:49
Bolid: seicento 900 |
|
|
przegub powinien być OK gumy są całe, a przy skręcie na max i ruszaniu nie ma żadnych niepokojących dźwięków, dziwi mnie jednak to huczenie, bo mialem w innym aucie łożysko z przodu do roboty w lewym przednim kole to jak skręcałem w prawo to się nasilało i to znacznie, a tutaj nie ma znaczenia czy skręcam czy nie huczy tak samo, martwię się czy to nie w skrzyni jakies łożysko czasem tam nie ma obciążeń podczas skręcania i zgadzało by się że huczenie zalezy od prędkości ... |
|
|
|
 |
|