Elektryka - zapalniczka i światło nad lusterkiem wstecznym |
Autor |
Wiadomość |
wiola176
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-08-2007, 14:24 Elektryka - zapalniczka i światło nad lusterkiem wstecznym
Bolid: fiat seicento sx 900 |
|
|
Witam!
Czy ktoś wie, jak zmienić, żeby zapalniczka nie była na zapłon Bo np naładowac telefon, poprzez ładowarkę samochodową to........
I druga rzecz (gdzieś kiedyś widziałam opis, ale teraz nie moge znaleźć). Chodzi o to światło, co jest nad lusterkeim wstecznym. Nie można sobie posiedzieć w aucie, przy otwartych drzwiach, bo ono sie cały czas pali To jednak wkurzające. A wiem, że to można jakoś zmienić. Ktos wie jak |
|
|
|
|
ulmi
Centomania Podkarpacie Przyjaciel
Pomógł: 63 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Lip 2007 Posty: 1545 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 04-08-2007, 14:53
Bolid: seicento 1,1 MPI |
|
|
wiola176, jesli chodzi o światełko nad lusterkiem to u mnie jest ( 1,1 MPI 2003) wyłącznik, światełkiem naciskam w prawo i w lewo i gaśnie przy otwartych drzwiach a potem jak chce żeby mi sie swiecilo to znów w prawo i w lewo i juz sie pali To może rozglądnij sie za czymś takim.... moge wyslac Ci fotke mojego
Na druga rzecz to nie mam pomyslu |
_________________ BORKI 2010 # 105
A STATE OF TRANCE with ARMIN VAN BUUREN
|
|
|
|
|
Księciunio
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 15 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 04-08-2007, 15:26
Bolid: Sejczunio 899 |
|
|
Manual do wyłączenia lampki Tutaj. Mój sposób na lampke (np na czas dłubania we wnętrzu auta) to wyjęcie jej przez podważenie śrubokrętem z prawej strony i odłączenie najblizszego kabelka.
Jeśli chodzi o zapalniczkę to wystarczy znaleźć w skrzynce bezpieczników wewnątrz auta odpowiedni bezpiecznik (opis, który do czego jest wewnątrz klapki bezpieczników) i od tyłu wyjąć kabelek ten który zasila zapalniczkę, jak nie da się wyjąć to można uciąć. Musimy teraz przedłużyć ten kabelek jakimś dodatkowym, najlepiej o tej samej grubości i szukamy bezpiecznika od klaksonu. wyjmujemy go, wkładamy w miejsce nóżek kabelek i montujemy bezpiecznik takiej wartości jaki był najpierw przy zapalniczce.
To jest tylko mój sposób, działa oczywiscie ale jest na tyle nieprofesjonalny że nie ponoszę odpowiedzialności za niepożądane skutki uboczne |
_________________ Bądź wesoły, energiczny jak wibrator elektryczny
|
|
|
|
|
olosc11mpi
Nałogowiec
Pomógł: 20 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Lut 2007 Posty: 189 Skąd: Legionowo/W-wa
|
Wysłany: 05-08-2007, 11:47 Re: Elektryka - zapalniczka i światło nad lusterkiem wsteczn
Bolid: sc 1.1 MPI 2002 |
|
|
wiola176 napisał/a: | Witam!
Czy ktoś wie, jak zmienić, żeby zapalniczka nie była na zapłon Bo np naładowac telefon, poprzez ładowarkę samochodową to........
I druga rzecz (gdzieś kiedyś widziałam opis, ale teraz nie moge znaleźć). Chodzi o to światło, co jest nad lusterkeim wstecznym. Nie można sobie posiedzieć w aucie, przy otwartych drzwiach, bo ono sie cały czas pali To jednak wkurzające. A wiem, że to można jakoś zmienić. Ktos wie jak |
MANUALE - tam jest o świetle - chyba szymonek zamieścił |
|
|
|
|
leon126
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 05-08-2007, 17:54
Bolid: SC 1,1S |
|
|
Mnie też to denerwowało. Odpiąłem jeden kabelek od lampy, wybrany metodą prób i błędów (a że są tylko trzy nie było to trudne) i teraz świeci się tylko wtedy kiedy się ją włączy. Cała operacja trwała mniej niż minutę. |
|
|
|
|
wiola176
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-08-2007, 11:01
|
|
OKi dzieki wielkie!!! Moze da sie coś z tym zrobic. Popróbujemy zobaczymy.
ulmang możesz zamieścić to zdjęcie. |
|
|
|
|
wiola176
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-08-2007, 18:59
|
|
A może ktoś ma pewniejszy sposób na tą zapalniczkę?? Bo nie chciałabym ryzykować... |
|
|
|
|
Szatan
Wyznawca Rydzyka
Pomógł: 19 razy Wiek: 35 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 242 Skąd: Bełchatów
|
|
|
|
|