Jak odłączyć immobiliser?? |
Autor |
Wiadomość |
greqq
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-12-2008, 10:27 Jak odłączyć immobiliser??
Bolid: cc |
|
|
Obecnie mam fabryczny i czasem immo działa a czasem trzeba się pomęczyć aby odpalić auto.
Ma ktoś jakiś pomysł na to?
ps. jak odpalam auto muszę główny kluczyk przytknąć do stacyjki aby odłączyć immo (raz zaskakuje raz nie)
auto to CC 96r 1100 |
|
|
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 20-12-2008, 10:38
Bolid: Audi |
|
|
po pierwsze trzeba wyczyścic z komputera kod immo (około 100 zl), po drugie odpiąć kostkę immobilisera pod kierownicą |
|
 |
Pucek
Nałogowiec
Pomógł: 12 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 168 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 20-12-2008, 11:16
Bolid: Fiat Punto 2002 1.2 16V 80KM HLX ! |
|
|
witaj kolego z wolomina immo zdejmie Ci bez problemu za 50zł czlowiek ktory ma warsztat na legionow, prawie pod lasem. od lidla jedziesz w strone lasu, miniesz zespol szkoł szklarskich, jedziesz dalej i to jest przed skretem w ulice wolomińska. warsztat jest po prawej stronie na prywatnym podwórku i wisi tam reklama alarmy centralne zamki itp itd pzdr |
|
|
|
 |
szymonek
ĄĄĘĘĘ

Pomógł: 80 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 2645 Skąd: 54° 05'N 22° 56'E
|
Wysłany: 21-12-2008, 13:03
Bolid: 1E 187 |
|
|
jerzyk napisał/a: | po pierwsze trzeba wyczyścic z komputera kod immo (około 100 zl), po drugie odpiąć kostkę immobilisera pod kierownicą |
a teraz w drugą stronę.. - mam czystego kompa ale innego i nie odłączyłem immo pod kierownicą to podlączając go zaprogramuje się sam? |
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 21-12-2008, 15:16
Bolid: Audi |
|
|
szymonek napisał/a: | jerzyk napisał/a: | po pierwsze trzeba wyczyścic z komputera kod immo (około 100 zl), po drugie odpiąć kostkę immobilisera pod kierownicą |
a teraz w drugą stronę.. - mam czystego kompa ale innego i nie odłączyłem immo pod kierownicą to podlączając go zaprogramuje się sam? |
tak, przynajmniej u mnie tak się stało bez żadnych kłopotów |
|
 |
hellfire
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-04-2009, 12:10 Odblokowanie immobilisera
Bolid: CC 1.2 16V |
|
|
Na czym polega operacja usunięcia immobilisera z komputera?
Podłącza się coś do komputera zamiast immobilisera, zmienia się coś w komputerze hardwareowo, czy zmienia się program w komputerze?
Żeby sprawdzić czy mój komputer jest sprawny, zastanawiam się jakie są możliwości zamienienia się na komputery z innym posiadaczem takiego silnika jak mój (1.2 16V Punto I), bo mój komputer jest jakoś odblokowany, ale nie wiem nawet co to oznacza.
Czy mój komputer będzie działał bez przeszkód w każdym innym samochodzie?
I co powinienem zrobić żeby włożyć do mojego samochodu komputer kogoś innego? |
|
|
|
 |
Wuniek
Nałogowiec Dispatcher

Pomógł: 73 razy Wiek: 42 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 428 Skąd: 100lica
|
Wysłany: 14-04-2009, 13:12
Bolid: SC 1.2MPi 6speed |
|
|
To nie immobiliser jest usuwany z kompa tylko pewna komórka pamięci która przechowuje CODE który masz w kluczyku.
Skracając wypowiedz do minimum:
- jak nie masz centralki code w aucie i masz rozkodowanego kompa to fajnie
- włożenie rozkodowanego kompa do auta z centralka code powoduje jego natychmiastowe zakodowanie (komp u ciebie już nie odpali)
- bez przeróbek kompow w fiacie nie da się tak po prostu pożyczać komputera
Tak wiec jak włożysz kompa kumpla do siebie to jedyne co ci się będzie świecić to kontrolka CODE i auto nie odpali. |
|
 |
hellfire
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-04-2009, 13:36
Bolid: CC 1.2 16V |
|
|
Wuniek napisał/a: | jak nie masz centralki code w aucie i masz rozkodowanego kompa to fajnie |
Tak właśnie jest
Wuniek napisał/a: | - włożenie rozkodowanego kompa do auta z centralka code powoduje jego natychmiastowe zakodowanie (komp u ciebie już nie odpali) |
A gdybym odłączył w tamtym samochodzie centralkę code od komputera?
Cytat: | - bez przeróbek kompow w fiacie nie da się tak po prostu pożyczać komputera |
A jest jakiś opracowany algorytm postępowania żeby się jednak zamienić? Chodzi o sprawdzenie czy jeden z komputerów nie jest padnięty. |
|
|
|
 |
Wuniek
Nałogowiec Dispatcher

Pomógł: 73 razy Wiek: 42 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 428 Skąd: 100lica
|
Wysłany: 14-04-2009, 22:50
Bolid: SC 1.2MPi 6speed |
|
|
hellfire napisał/a: | A gdybym odłączył w tamtym samochodzie centralkę code od komputera? |
Jak odłączysz będzie dobrze nic się nie pokoduje |
|
 |
|