Jak zdjąć końcówkę od anteny |
Autor |
Wiadomość |
Grzechmund
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-09-2018, 10:44 Jak zdjąć końcówkę od anteny
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Cześć.
Jak widzicie na zdjęciu nie mam anteny a właściwie to mam wsadzony jakiś drut, dzięki któremu uzyskałem możliwość odbierania chociaż Programu 1 Polskiego Radia oraz Radia Maryja.
Nie ukrywam, że ten zestaw jest dość niewystarczający i postanowiłem zainwestować 23zł w antenę!
Tymczasem nie umiem zdjąć tego elementu, który został. Próbowałem podważać nożem, ale po kilku próbach uznałem, że tylko porysuję lakier w moim ferrari.
To się odkręca? co się z tym robi?
 |
|
|
|
 |
wojtek12321
Nałogowiec
Pomógł: 65 razy Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 443 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 30-09-2018, 13:14
Bolid: Fiat seicento 900 SX |
|
|
Grzechmund napisał/a: | Tymczasem nie umiem zdjąć tego elementu, który został. Próbowałem podważać nożem, ale po kilku próbach uznałem, że tylko porysuję lakier w moim ferrari.
To się odkręca? co się z tym robi? |
Musisz wyjąć lampkę wewnętrzną z podsufitki, odkręcić dwa wkręty trzymające podsufitkę i tam jest śrubka którą trzeba odkręcić. |
|
|
|
 |
Grzechmund
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 02-10-2018, 16:41
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Takie coś mam w dachu.
 |
|
|
|
 |
pwwp
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 02-10-2018, 17:06
Bolid: Seicento 1.1 |
|
|
To się odkręca jak pod linkiem
Zdjęcie
Tam jak masz tą dziurę co drut jest włożony to włóż tam jakiś śrubokręt albo nóż i odkręć
A jak chcesz zdjąć całkiem ten cały plastik wraz z kablem od anteny to od spodu jest śruba tam gdzie wyjąłeś lampkę włóż tam rękę a wyczujesz kabel i nakrętkę. |
|
|
|
 |
wojtek12321
Nałogowiec
Pomógł: 65 razy Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 443 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 02-10-2018, 21:15
Bolid: Fiat seicento 900 SX |
|
|
Odchyl ten "język" jak zielona strzałka i mniej więcej tak, jak czerwona kropka masz śrubkę/nakrętkę trzymającą antenę i kabel do niej.
Aby odkręcić i zmienić antenę na nową to musisz wyjąć wszystko "do gołego dachu" Założyć kompletną antenę i przykręcić. Ale tak w ogóle to masz jakąś dziwną tą podstawę anteny, u mnie jest taka (rocznik 1998).
 |
|
|
|
 |
|