Korektory VAN z dźwigniami - problem pilny |
Autor |
Wiadomość |
Radhezz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-10-2018, 20:02 Korektory VAN z dźwigniami - problem pilny
Bolid: SC Van 1.1 |
|
|
Witam
Zasadniczo sprawa wygląda tak: Sej VAN, w sobotę byłem na przeglądzie i wyszło na rolkach że auto tyłem prawie nie hamuje - ręczny dawał więcej niż zasadniczy.
Zatem pan diagnosta zszedł do kanału i przyuważył, że ktoś wcześniej zdemontował dźwignie sterujące korektorami Oczywiście "enka" z wpisem do systemu, no i teraz problem... Bo dźwignie przy wahaczach zostały, sprężyn nie ma, ale jedno i drugie to żaden problem, biorąc pod uwagę że poprzedni właściciel skończony DEBIL, wyciągnął te dźwigienki które są mocowane do korektora na sworzniu... Jest to część niedostępna osobno k**wa mać! Korektor bez dźwigni kosztuje ok 80-100zł, a taki z dźwignią prawie 400zł najtańszy... No chyba nie muszę mówić że to wychodzi połowa wartości auta...
W związku z tym szukam jakiegokolwiek ratunku w rozsądnych pieniądzach
Po numerach części widzę że takie same korektory ma Punto 1 generacji (93-99), ale czy ktoś jest w stanie potwierdzić że dźwignie pasują? |
_________________ SC Van 1.1 |
|
|
|
 |
marcelmax
Bywalec
Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 15 Kwi 2007 Posty: 81 Skąd: CNA/CB lub CB/CNA
|
Wysłany: 16-10-2018, 19:17
Bolid: Seicento |
|
|
ratują cię szroty i propozycja wymiany na kolektory od cywilnej wersji |
_________________ SC 1.1 Hobby - Navy Blue. Jamex-owo i Michael-owo i 6-biegowo
 |
|
|
|
 |
Radhezz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 24-10-2018, 17:27
Bolid: SC Van 1.1 |
|
|
Trochę mnie nie było, bo szukałem części na szrocie - znalazłem, przyszły... Mają dźwigienki.
Ale teraz jest dowcip innego typu - korektory które mam teraz założone nie mają mocowania do tych dźwigni... Nie wiem co o tym myśleć prawdę mówiąc, bo korektory są z tyłu, są dźwignie na wahaczach... Jak to niby ma działać? Są dwa typy i ktoś je zamienił? Bo już k...wa zgłupiałem |
_________________ SC Van 1.1 |
|
|
|
 |
roach
spamer team

Pomógł: 14 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Lip 2009 Posty: 1460 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 24-10-2018, 18:16
Bolid: Seicento |
|
|
mam vana.....wywaliłem korektory hamowania i jest okej...bo tez miale mega problem z hamulcami z tylu |
|
 |
slonik
Bywalec
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 99 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 24-10-2018, 21:16
Bolid: sc x3 |
|
|
9 to numer części 7751335
10 to numer części 7751336 |