|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Odpadła osłona termiczna wydechu |
Autor |
Wiadomość |
fiaciarz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 23-11-2014, 08:36 Odpadła osłona termiczna wydechu
Bolid: SC 900 Young |
|
|
Witam,
Ostatnio w trasie odpadła mi osłona termiczna (aluminiowa) układu wydechowego. Naprawa chyba odpada, bo jest w dość marnym stanie. Tutaj pojawia się pytanie, czy jazda bez tej osłony to jakieś duże ryzyko, czy inwestowalibyście, jak najszybciej w zakup nowej? Znalazłem w sieci nową część, ale 100 zł za kawałek aluminium, to trochę za drogo, jak dla mnie. Zostają chyba tylko szroty do poszukiwań czegoś tańszego. |
|
|
|
 |
jędrek
Nałogowiec
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 702 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 23-11-2014, 09:40
Bolid: seicento 899 |
|
|
Lepiej się zaopatrzyć w taką osłonę bo ona chroni przed żarem np. zespół hamulca awaryjnego. |
|
|
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 23-11-2014, 15:35 Re: Odpadła osłona termiczna wydechu
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
fiaciarz napisał/a: | Witam,
Ostatnio w trasie odpadła mi osłona termiczna (aluminiowa) układu wydechowego. Naprawa chyba odpada, bo jest w dość marnym stanie. Tutaj pojawia się pytanie, czy jazda bez tej osłony to jakieś duże ryzyko, czy inwestowalibyście, jak najszybciej w zakup nowej? Znalazłem w sieci nową część, ale 100 zł za kawałek aluminium, to trochę za drogo, jak dla mnie. Zostają chyba tylko szroty do poszukiwań czegoś tańszego. |
Są dwie-nad katem i wąska nad ręcznym-nad katem ok to może sie przydać, nad ręcznym w 900 gdzie nie powinieneś mić środkowego, zbędna-zmień tylko śrubki od regulacji ręcznego na nierdzewki, albo nierdzewkę samokontrująca i potraktuj np. białym smarem.
Ja tak ma-nad metalowym katem osłonę kupiłem, tylnej się pozbyłem-zbędny szajs. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|