FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szymonek
07-04-2007, 19:31
Plecionka
Autor Wiadomość
McDżordż 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 13-12-2006, 14:36   Plecionka
   Bolid: Seico 1,1

Pytanie mam do Was: plecionka na rurze wydechowej gdzieś na wysokości pod silnikiem. Mam ją troszkę podniszczoną. Wiem, że kosztuje koło 70 zł. Czy mogę póki co jeździć z taką? Wiem, ze z biegiem czasu silnik zacznie warczeć i buczeć. Czy grozi to czymś jeszcze? Czy to pilne czy mogę się wstrzymać na razie? Cóż, w ciągu ostatnich 20 dni wymieniałem i naprawiałem już za ok.2200 zł i - co tu dużo mówić - brakuje mi powoli kasy.

jerzyk 
Loża szyderców

Wysłany: 13-12-2006, 15:48   
   Bolid: Audi

poza coraz głośniejszą praca niczym nie grozi, jak się zrobi dziura może nie przejść przeglądu

balta1
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 17:04   

poza tym ze jak sie rozleci to moze rozwalic rury pod podwoziem to niczym..
a jak bedziesz wstawial nowa to zapytaj o Volkswagenowska jest wytrzymalsza i tez pasuje

jerzyk 
Loża szyderców

Wysłany: 13-12-2006, 19:17   
   Bolid: Audi

od dziury do całkowitego urwania tej plecionki to może minąć kilka lat (więc bez przesady)

ja mam przedmuchy na plecionce od 1,5 roku i nic nie wskazuje żeby coś się miało urwać

Zbysiek
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 19:25   Re: Plecionka

McDżordż napisał/a:
Pytanie mam do Was: plecionka na rurze wydechowej gdzieś na wysokości pod silnikiem. Mam ją troszkę podniszczoną. Wiem, że kosztuje koło 70 zł. Czy mogę póki co jeździć z taką? Wiem, ze z biegiem czasu silnik zacznie warczeć i buczeć. Czy grozi to czymś jeszcze? Czy to pilne czy mogę się wstrzymać na razie? Cóż, w ciągu ostatnich 20 dni wymieniałem i naprawiałem już za ok.2200 zł i - co tu dużo mówić - brakuje mi powoli kasy.

Sorki że zapytam ale czy ty wymieniałeś coś w seicento za 2200 zł .....?? :shock:
Jeżeli tak to jestem pełen podziwu.... chciałbym taką kase móc wsadzić w tunning mojego auta :P :mg:
Co do siatki to ja wymieniłęm ją tydzień temu i za siatke zapłacilem 58 zł no i oczywiście sam se ją przyspawałem.

McDżordż 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 13-12-2006, 20:45   

Drogi Zbyśku! Nie wydałem tyle kasy dla własnych zachcianej jaką niewątpliwie jest tuning. Miałem stłuczkę, a teraz trapią mnie awarie. Mama nowe chłodnicę, maskę, komplet nowych przednich lamp,przewody chłodzące, osłonę prawej przedniej półosi, komplet sprzęgła z łożyskiem i tarczami. Do tego blacharz i lakiernik. Masz jeszcze jakieś pytania Zbyśku? Służę wyjaśnieniami.

Tommy 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 13-12-2006, 21:53   
   Bolid: SC 899 (99r); Opel Astra H 1,6 16V /115KM/

skąd jerzyku wynalazłeś taką skaczącą kózkę? hehe to koza czy renifer?pozdrawiam z Łodzi

Zbysiek
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 22:31   

W takim razie szczerze współczuje.... i życze powodzenia i więcej szczęścia na przyszłość...
To i tak w miare tanio udało ci sie poskłądać samochodzik.....

McDżordż 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 13-12-2006, 23:22   

Nio, sam widzisz jak mię męczy już 3 tygodnie. Ale po stłuczce masz rację - dość tanio udało mi się go doprowadzić do działania. Oby to już był koniec napraw na dłuuuuuuuuuuuugie miesiące.Pozdrawiam!-

Odpowiedz do tematu