FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z immobiliserem
Autor Wiadomość
Janas_93 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 19-05-2013, 17:44   problem z immobiliserem
   Bolid: Seicento

Witam posiadm fiata seicento 900 z 2001r odnośnie mam problem mam skrzywiony kluczyk w nim mam immobiliser a posiadam tylko jeden jeszcze odpala ale czasem się blokuje ze nie mogę go przekręcić za dorobienie kluczyka krzylki mi 450zl ;o to się moim zdaniem nie opłaca dorabiać i da się jakoś ściągnąć immo? wtedy bym sobie dorobił normalnie kluczyk za 7 i tyle prosił bym o pomoc z góry dzięki Pozdrawiam :grin:

jerzyk 
Loża szyderców

Wysłany: 19-05-2013, 17:48   Re: problem z immobiliserem
   Bolid: Audi

Janas_93 napisał/a:
Witam posiadm fiata seicento 900 z 2001r odnośnie mam problem mam skrzywiony kluczyk w nim mam immobiliser a posiadam tylko jeden jeszcze odpala ale czasem się blokuje ze nie mogę go przekręcić za dorobienie kluczyka krzylki mi 450zl ;o to się moim zdaniem nie opłaca dorabiać i da się jakoś ściągnąć immo? wtedy bym sobie dorobił normalnie kluczyk za 7 i tyle prosił bym o pomoc z góry dzięki Pozdrawiam :grin:

wersja najtansza to zdjac (jesli sie da, jesli nie to kupic) antene immo, jest wokol stacyjki, umocowac w jej poblizu stary kluczyk i masz odblokowany immo

dijack 
Nałogowiec
Noł lajf

Wysłany: 19-05-2013, 17:52   
   Bolid: Seicento 1.1 SPI

Można też wydłubać immo ze starego kluczyka w wczepić do nowego dorobionego za kilka zł

wojtek12321 
Nałogowiec

Wysłany: 19-05-2013, 17:53   
   Bolid: Fiat seicento 900 SX

Janas_93 napisał/a:
a posiadam tylko jeden jeszcze odpala ale czasem się blokuje ze nie mogę go przekręcić za dorobienie kluczyka krzylki mi 450zl ;o to się moim zdaniem nie opłaca dorabiać i da się jakoś ściągnąć immo? wtedy bym sobie dorobił normalnie kluczyk za 7 i tyle prosił bym o pomoc z góry dzięki Pozdrawiam

kupić nowy wkład stacyjki z nowym kluczykiem, wyjąć stary wkład, zamontować nowy wkład wraz z nowym kluczykiem, stary kluczyk z transponderem przykleić w pobliżu pętli immo... jeździć i się cieszyć...

NSKK2 
Antypirat drogowy

Wysłany: 19-05-2013, 19:14   
   Bolid: Seicento 0.9 1999r.+Merida Kalahari 510

Ja bym zrobił tak jak radzi wojtek12321 a ze starego kluczyka odciął grot a główkę z transponderem skręcił lub skleił z główką nowego i immo powinien normalnie działać.

wojtek12321 
Nałogowiec

Wysłany: 19-05-2013, 19:40   
   Bolid: Fiat seicento 900 SX

NSKK2 napisał/a:
skręcił lub skleił z główką nowego i immo powinien normalnie działać.

Eeee... to będzie brzydko wygłądać, to już lepiej spróbować ostrożnie i z wyczuciem "wydłubać" trasponder ze starego kluczyka, ostrożnie wywiercić wiertłem o odpowiedniej średnicy otwór (w miejscu zblożonym do oryginału) w główce nowego kluczyka i tam go wkleić. Będzie wtedy "prawie" jak oryginał...

Odpowiedz do tematu