FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Siecento 1.1 2005r - Problem po wizycie u mechanika!
Autor Wiadomość
Rysiek91 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-10-2025, 21:15   Siecento 1.1 2005r - Problem po wizycie u mechanika!
   Bolid: SIecento 1.1 2005r

Tak jak w temacie byłem u mechanika na wymianę rozrządu i przewodów hamulcowych.
Auto trzymali 4 dni więc troszeczkę długo co wzbudziło trochę moje zainteresowanie, ale olałem końcowo temat.

Wracając do mojego problemu, mianowicie po wymianie rozrządu auto zaczęło mi klekotać na niskich obrotach np gdy podjeżdżam pod górkę i muskam pedał gazu to słychać klekot, który cichnie przy wyższych obrotach (możliwe jest to że silnik go zagłusza w tym momencie)

Kolejną rzecz którą zauważyłem to lekkie szarpanie na rozgrzanym silniku jak stoję na przykład na światłach na biegu jałowym ( tak jakby nie trzymał obrotów)

Następna rzecz to czuć większe wibracje w aucie i auto tak jakby miało wyższe obroty po odpaleniu go (choć to może być spowodowane niskimi temperaturami naszej pięknej pogody)

Auto jest jakby głośniejsze niż przed oddaniem do mechanika.

Słyszę jeszcze świst którego wcześniej nie było oraz "bulgot" wody ?!? nie wiem czy dobrze to opisałem ale chyba tak mogę to opisać.

Pytanie czy to może być spowodowane po wymianie rozrządu czy może coś innego mi siada jeszcze przy okazji?!?

Z góry dzięki za pomoc, ja nie potrafię w ogóle w "Auta" więc tutaj polegam na innych.

Odpowiedz do tematu