Skok pedału sprzegła w 1.1 MPI |
Autor |
Wiadomość |
asxsn19
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-04-2007, 11:21 Skok pedału sprzegła w 1.1 MPI
Bolid: seicento 1.1 |
|
|
Witam , mam pytanie nabyłem sc 1.1 MPI i niepokoi mne troche mały skok pedału sprzegła lub tylko mi sie wydaje ze jest mały?? tak czy inaczej wczesniej miałem cc 700 i tam był dwa razy wiekszy ruch pedału. Jesli chodzi o działąnie sprzegła jest ok nic nie ciegnie biegi wchodza gładko pytanie do posiadajacych podobny silnik czy tez macie raczej maly skok pedału??nie mam pojecia moze te silniki maja takie sprzegło?? i czy ewentualnie moze to swiadczyc ze sprzegło bylo juz podciagane co moze sie wiazac z e sporym przebiegiem??
pozdrawiam |
|
|
|
|
Ciacho
Skoda Lover
Pomógł: 76 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 15-04-2007, 11:26
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
i to jest dobre pytanie, bo też zastanawia mnie dosyć mały skok sprzęgła i myśle że to jest kwestia regulacji linki żeby był większy... Ale ja sie nie znam, niech sie wypowie ktoś kto to robił. |
|
|
ArturS
coś innego
Pomógł: 33 razy Wiek: 44 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 244 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 15-04-2007, 12:09
Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner |
|
|
asxsn19 napisał/a: | Witam , mam pytanie nabyłem sc 1.1 MPI i niepokoi mne troche mały skok pedału sprzegła lub tylko mi sie wydaje ze jest mały?? tak czy inaczej wczesniej miałem cc 700 i tam był dwa razy wiekszy ruch pedału. Jesli chodzi o działąnie sprzegła jest ok nic nie ciegnie biegi wchodza gładko pytanie do posiadajacych podobny silnik czy tez macie raczej maly skok pedału??nie mam pojecia moze te silniki maja takie sprzegło?? i czy ewentualnie moze to swiadczyc ze sprzegło bylo juz podciagane co moze sie wiazac z e sporym przebiegiem?? |
Podnieś maskę, pod nią zobaczysz m.in. skrzynię biegów a w niej ramię i linkę sprzęgła. Skok pedału jest regulowany nakrętką na lince - jeśli nie jest zardzewiała to nawet palcami ją podkręcisz. Im bardziej będziesz zakręcał tym skok sprzędła będzie większy. Mały skok o niczym nie świadczy, więc się tym nie zamartwiaj. Jedynie podkręć troszkę to na lince i będzie ok. |
_________________ P. Partner 2.0HDi, SC 1.1SPi VAN
reklama |
|
|
|
|
GETomek
nówka sztuka ;)
Pomógł: 29 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 49 Skąd: dolnośląskie
|
Wysłany: 15-04-2007, 14:39
|
|
Cytat: | Skok pedału jest regulowany nakrętką na lince - jeśli nie jest zardzewiała |
Ta nakrętka jest plastikowa .... |
|
|
|
|
ArturS
coś innego
|
Wysłany: 15-04-2007, 14:58
|
|
Cytat: | Ta nakrętka jest plastikowa .... |
Ale gwint linki metalowy. W każdym razie czasami gwint się po prostu zasyfi błotem czy czymś i nakrętki nie ruszy się paluchami |
reklama |
|
|
|
|
asxsn19
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-04-2007, 20:20
|
|
Witam ponownie;) oki wielkie dzieki za odp:) narazie nic tam przy sprzegle nie bede krecił tylko bałem sie ze moze jest juz tak wyrypane ze ktos je podciagnoł na maxa aby jeszcze działało i dlatego skok pedału jest taki mały mam jeszcze takie pytanie co zrobic z nie masujacą przednia lamplą czy czyms takim?? jak włacze długie i wyłacze nie zawsze mi sie chca wyłaczyc i kontrolka lekko swieci wystarczy ze lekko poruszam kostka przy lampie i jest wszystko ok, co zrobic z tym??
pozdrawiam |
|
|
|
|
ArturS
coś innego
|
Wysłany: 15-04-2007, 21:05
|
|
asxsn19 napisał/a: | jak włacze długie i wyłacze nie zawsze mi sie chca wyłaczyc i kontrolka lekko swieci wystarczy ze lekko poruszam kostka przy lampie i jest wszystko ok, co zrobic z tym?? |
Jeśli ruszanie kostką przy lampie coś daje, to po prostu powyjmuj z niej złącza i trochę zaciśnij żeby były ciasne |
reklama |
|
|
|
|
|