świece oraz przewody WN |
Autor |
Wiadomość |
sei
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 11-06-2007, 11:53 Świece oraz przewody WN
Bolid: Seicento 900 Young |
|
|
Zadam tylko krótkie i szybkie pytanie, czy jeśli z samochodem jest wszystko ok i dobrze jeździ to czy powinienem wymienić świece oraz przewody WN??
Te elementy nie były wymieniane od nowości czyli o 8 latek, tak jak i większość rzeczy w tym autku.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Dar43 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2007, 12:22
|
|
|
Polecam wymienic żebys sie kiedys nie zdziwił ze nagle autko nie chodzi albo nie zapala |
|
|
|
|
Tasiemiec
Nałogowiec
|
Wysłany: 11-06-2007, 13:31
Bolid: sc 900 1999 |
|
|
Jak nie masz dużego przebiegu to sprawdź tylko jak wyglądają świece jeśli są oki to mogą zostać a kable wn to bym jednak wymienił na Twoim miejscu, bo 8 lat to już trochę czasu i mogą w najmniej oczekiwanym momencie "zrobić" przebicie i będzie nieciekawie.
Pozdrawiam i mam nadzieję że Ci pomogłem |
_________________ http://www.tasiemiec-workshop.blogspot.com/ |
|
|
|
|
jerzyk
Loża szyderców
Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 11-06-2007, 14:00 Re: Świece oraz przewody WN
Bolid: Audi |
|
|
sei napisał/a: | Zadam tylko krótkie i szybkie pytanie, czy jeśli z samochodem jest wszystko ok i dobrze jeździ to czy powinienem wymienić świece oraz przewody WN??
Te elementy nie były wymieniane od nowości czyli o 8 latek, tak jak i większość rzeczy w tym autku.
Pozdrawiam |
jeśli auto ma prawidłowe spalanie, nie szarpie, równo pracuje to możesz zostawić. |
|
|
ADAMSKY
Nocny zwiadowca Nadworny Akustyk
Pomógł: 130 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Paź 2006 Posty: 547 Skąd: Pleszew
|
Wysłany: 11-06-2007, 15:16
Bolid: SC 1.1 SPI |
|
|
sei napisał/a: | wszystko ok i dobrze jeździ |
roznice moga byc nieodczuwalne z dnia na dzien ... to jednak "aorty pradu" ktore sa odpowiedzialne za wlasciwa iskre i ... dalej juz wiesz.
mozesz tez zastosowac zasade - "lepsze wrogiem dobrego" i jezdzic do upadlego |
|
|
|
|
BART0070
Bywalec
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 80 Skąd: Swarzędz/Poznań
|
Wysłany: 11-06-2007, 16:55
Bolid: Seicento + VW golf IV 1,9 TDI + corsa 1.2 16v |
|
|
moim zdaniem lepiej wymienić przewody i świece przecież nie kosztują fortunę , a 8 latek to już jest jakiś ładny kawałek czasu ja też wymieniam teraz świece i przewody za komplet zapłaciłem 96 zeta , możesz też wymienić filtr paliwa podejrzewam , że terz nie był nigdy wymieniany koszt filterka około 30 zeta oczywiście są to ceny sklepowe , a nie z alledrogo tam jest ciut taniej no ale trzeba doliczyć koszty wysyłki także że zaoszczędzisz bardzo mało , a trzeba czekać |
|
|
|
|
|