FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Twardy Pedał Gazu (Seicento 99r. Benzyna + Gaz BRC)
Autor Wiadomość
dlugi_2006 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 08-03-2013, 13:16   Twardy Pedał Gazu (Seicento 99r. Benzyna + Gaz BRC)
   Bolid: Fiat Seicento 900 99r. Benzyna + Gaz BRC

Witam Wszystkich.Jestem Użytkownikiem Fiata Seicento 900 benzyna+Gaz.Problem polega na tym że: Mam strasznie twardy pedał gazu Ale tylko wtedy gdy pada śnieg i jest duza wilgotność powietrza.nie mam pojęcia co to może być.Żeby rozpędzić auto to naprawde trzeba się napracować.i nieraz mam takie wrażenie ze nie mogę go rozpędzić więcej jak 80kmh. Jestem po wymianie :
-Uszczelki pod kapą zaworową
-Serwo+Pompa Hamulcowa (Używka ale stan BDB)
-Kąpletne zawieszenie Tył.
-Poduszka Szkrzyni biegów.
-Stosowany był też "zestaw naprawczy Lewarka "
Mam tez problem ze sprzęgłem (czy jest możliwość żebym jezdził na pół sprzęgle?) raz mam wysoko pedał sprzęgła a raz dość nisko.raz wciskam go z oporem a jak jest nisko to bez oporu.
Od wczoraj pojawił sie problem z Benzyną.A mianowicie: pompa paliwowa strasznie hałasuje jakby się zacierała.no i wydje mi się że nie podaje odpwiedniej ilości paliwa bo jak chcę sie szybko rozpędzic to aluto zamiast iść do przodu to ZWALNIA i sie krztusi i szarpie.po kilu kilometrach w miare normalnej jazdy na PB95 silnik ot tak gaśnie i nie można go odrazu odpalić.po kilku minutach dopiero.Na Gazie nie ma takich probemów.nic mi nie szarpie ani nie krztusi.
nie mam pojęcia co mam z tym robic mechanicy rozkładaja ręce.

macher 
Moderator

Wysłany: 08-03-2013, 13:42   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

Przy pedale gazu to prawdopodobnie linka od gazu się zaciera w pancerzu. Miałeś demontowane - nie wiadomo jak teraz przebiega czy nie jest zagięta popękany pancerz i wilgoć się dostaje - koroduje itp . By to wyeliminować zdejm z pedału gazu linkę i poruszaj pedałem jeśli będzie lekko chodził i tak samo lekko będziesz mógł ręcznie uchylić przepustnicę pod maską to pozostanie linka
Pompa paliwa hałasuje (wyje jak pełen odkurzacz?)bo pewnie używasz mało benzyny i filtr przy pompie się zatyka bo łapie zanieczyszczenia z resztek paliwa które krąży częściej niż przy pełnym baku.
Odwiedź też ten dział
http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=20967

dlugi_2006 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 08-03-2013, 13:53   

Witam.Dzięki za podpwowiedź.Przy Przepustnicy normalnie moge gazu dodać,chodzi lekko. a co do pompy paliwowej to po mieście poruszam sie tylko na bezynie.
Generalnie chodzi mi o to czy te dziwne szarpanie i to że nie moge go rozbujać to wina pompy paliwa?/

macher 
Moderator

Wysłany: 08-03-2013, 13:57   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

Może być pompa (hałas wskazuje na nią) ale może być i MAP który dla LPG ma mniejsze znaczenie, może też dawać we znaki instalacja LPG która miesza w mapach paliwowych benzynowych. Wpierw wyeliminuj pompę - badanie ciśnienia paliwa na wtrysku u mechanika. To naprowadzi co dalej robić.

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 08-03-2013, 14:08   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

linka się zaciera w pancerzu

dlugi_2006 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 08-03-2013, 14:29   

A co Powiecie mi Panowie na temat Tego Sprzęgła??

Odpowiedz do tematu