FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Usuwanie wgniecen bez lakierowania
Autor Wiadomość
tomas1977 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 27-08-2008, 12:17   Usuwanie wgniecen bez lakierowania
   Bolid: Seicento 1.1 Hobby

Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was miał stycznośc z taką firmą która usuwa wgniecenia karoserii bez malowania?
Widziałem różne firmy w polsce ale chodzi mi o bliskie okolice Katowic. Po ostatnim gradobiciu jest kilka wgnieceń i trzeba je usunać. Teraz się zastanawiam czy lepiej wziąść kase z PZU czy lepiej bezgotówkowo. Bo napewno jak będzie bezgotówkowo to wezmą poszpachlują i położą nowy lakier a juz odcień będzie na pewno inny. Dlatego wolałbym tą metodą bez malowania.

Aquar 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 27-08-2008, 13:44   
   Bolid: sc 900, Rumcajs 1,9TDI, Auris 1,4

Firma z Gliwic. tel.506 69 21 25 -Joachim.
Goście jeżdżą w rejony gzie było gradobicie. Z tego co wiem, teraz działają po za rejonem śląska. Obłożenie robotą mają duże. Terminy zajęte chyba do października

iatros 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 27-08-2008, 13:44   
   Bolid: 600 1.1mpi

nie wiem jak wygląda twoje auto ( gdzie masz te wgniecenia) ale może nie udać się tego wycisnąć ( jeśli masz wgniecenia w miejscach gdzie jest podwójna blacha to zapomnij o wyciskaniu)

bakol 
Nałogowiec

Wysłany: 27-08-2008, 13:53   
   Bolid: stilo 3D 1.8

jak podwójna blacha ? ;) przecież takie wgniecenie sie od zewnątrz "wyciąga".

w przedostatnim motorze był artykuł o usuwaniu takich wgnieceń, firmy biorą ok 130 zł za jeden "dołek" także jeśli masz kilka na masce to lepiej kup nową ;)

zestawy do samodzielnego usuwania wgnieceń (testowali taki za 400 zł) są nic nie warte

jerzyk 
Loża szyderców

Wysłany: 27-08-2008, 13:58   
   Bolid: Audi

a ja widziałem jak to się robi i osoba która ma doświadczenie wyciągnie każdą zagniotkę (nawet na podwójnej blasze), po takiej robocie nie ma zadnego sladu zagniecenia (o ile zagniotka nie miała ostrego przełamania blachy, czyli nadają się takie po gradobiciu, uderzeniu drzwiami na parkingu)

tomas1977 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 27-08-2008, 14:13   
   Bolid: Seicento 1.1 Hobby

Właśnie chodzi o dach bo on wyglada strasznie. Logiczne jest ze maske lepiej byloby wymienic ale przeciez dachu sobie nie wymienie :-? Ewentualnie zrobic wersje cabrio :sad:
Cytat:
Firma z Gliwic. tel.506 69 21 25 -Joachim.
Goście jeżdżą w rejony gzie było gradobicie. Z tego co wiem, teraz działają po za rejonem śląska. Obłożenie robotą mają duże. Terminy zajęte chyba do października

Dzieki za informacje jutro tam zadzwonie i moze uda sie szybko usunac te wgnioty :)

Aquar 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 27-08-2008, 14:30   
   Bolid: sc 900, Rumcajs 1,9TDI, Auris 1,4

Mnie specjaliści od gradobicia z Gliwic nie dali podejrzeć się przy robocie. Byłem u nich z dwoma samochodami. Obejrzeli, uczciwie powiedzieli co dadzą radę wyciągnąć a czego nie. Wycenili dość tanio, punkt nie pamiętam dokładnie ale na pewno mniej niż 130zł. Wiele osób z mojej okolicy było zadowolonych z usługi. Ja nie skorzystałem bo nie podjęli się zrobić wszystkich wgnieceń, samochody firmowe, zwrot z PZU więc skończyło się na szpachlowaniu i malowaniu elementów.

Odpowiedz do tematu