Uszkodzony przegób |
Autor |
Wiadomość |
Myszowór
Bywalec
|
Wysłany: 29-07-2019, 06:55 Uszkodzony przegób
Bolid: fiat seicento |
|
|
Strzela mi przegób od strony kierowcy. Muzę wymienić - pytanie czy wymieniać od razu dwa? Czy ten drugi może jeszcze trochę pochodzić? Kolejna sprawa, to jakiej marki przeguby będą dobre (dobry stosuynek ceny do jakości). |
|
|
|
 |
ziggy
Bywalec
|
Wysłany: 29-07-2019, 12:30
Bolid: Seicento |
|
|
Są różne szkoły. Jedna mówi, że wymienić można jeden, a druga szkoła mówi, że najlepiej wymienić dwa przeguby - czyli komplet.
Wiele zależy od tego jaką masz gotówkę na ten cel.
Proponuję jeszcze tutaj sprawdzić jak coś: https://www.przeguby.pl/k...eguby-napedowe/
Witryna na której można znaleźć trochę wiecej info z tego zakresu. |
|
|
|
 |
slonik
Bywalec
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 99 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 29-07-2019, 19:24
Bolid: sc x3 |
|
|
Wymień jeden, drugi wymienisz jak zacznie stukać. Kup jakiś dobry, odpuść tanie produkty "pakowaczy". |
|
|
|
 |
mario91
Nałogowiec
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Lut 2015 Posty: 550 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-07-2019, 00:41
Bolid: SC 1.1 MPI, Stilo 1.9 JTD |
|
|
Rzuć okiem na drugi, sprawny przegub. Jeśli nie wydostaje się z niego smar, guma nie ma jakichś spękań, to możesz zostawić. Ale jeśli widać, że guma dosłownie ma ochotę się rozejść, to lepiej wymienień i ten drugi profilaktycznie. Sprawdź porządnie, tzn. zdejmij koło, skręć kierownicę na maksa, wrzuć luz i obracaj sobie półosią, tak by obejrzeć dokładnie gumę z każdej strony, zwłaszcza w tych zagłębieniach. Tam najbardziej lubi pękać.
Ja właśnie będę miał ostrą zabawę z przegubami niedługo. W moim poszedł jeden i jeżdżę tak już prawie rok jak mi stuka. Natomiast u ojca w dziewięćsetce są rozwalone oba, więc tu już nie będzie wyjścia. Jeśli ktoś poleci jakiegoś dobrego producenta to będę zobowiązany. |
|
|
|
 |
|