Wentylator chłodnicy szybko sie włącza |
Autor |
Wiadomość |
gazela93
Nałogowiec
Wiek: 31 Dołączył: 17 Mar 2011 Posty: 361 Skąd: Tarn. Góry
|
Wysłany: 13-09-2011, 16:47 Wentylator chłodnicy szybko sie włącza
Bolid: set 1.2 8v |
|
|
Nie wiem czy to dobrze czy nie ale w moim secie szybko sie załącza wentylator... nawet po dłuższej spokojnej jeździe. Ostatnio jechał z bytomia wieczorem czyli nie bylo fest ciepło, wjeżdzam na podwórko i sruu już mi sie włącza a jazda ekonomiczna . Czyżby tak szybko sie przegrzewał ? albo to kwestia ustawienia.?? |
_________________ http://www.seicento.pl/vi...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Pomógł: 141 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 13-09-2011, 16:55
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
lepiej jak się włącza niż jakby miał tego nie robić
bramę otwierałeś przed podwórkiem, postał kilkadziesiąt sekund to i złapał temperaturkę. |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 13-09-2011, 17:05
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Jak wentylator załączy się, zrobi swoje i wyłączy to nie ingeruj zbytnio.Chyba że jesteś pewien że robi to za wcześnie.Jak masz multimetr to jak samochód pracuje zdejm złącze z czujnika na termostacie(niebieski czujnik) i zmierz rezystancję czujnika jaka jest w chwili załączenia się wentylatora.Jak będzie w granicach 200-210 om to jest ok czyli temperatura na głowicy w granicach 98-100 stopni. U mnie tak się właśnie uruchamia jak mam 212 om i komputer pokazuje wtedy 99 stopni. Zdjęcie złącza z czujnika przy pracującym silniku spowoduje zaświecenie się lampki awarii, jak założysz z powrotem zgaśnie.Centralka wczyta błąd nieaktywny nie powodujący usterki ale będzie w pamięci diagnostycznej.To tak gwoli informacji |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
gazela93
Nałogowiec
Wiek: 31 Dołączył: 17 Mar 2011 Posty: 361 Skąd: Tarn. Góry
|
Wysłany: 13-09-2011, 17:10
Bolid: set 1.2 8v |
|
|
dzięki, no właśnie też tak myślałem że lepiej jak sie włącza niż by nie miał by tego robic wcale
jeszcze raz dziękować |
_________________ http://www.seicento.pl/vi...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
|