Wycieraczki Przednie |
Autor |
Wiadomość |
Milosz180
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 22-01-2010, 15:50 Wycieraczki Przednie
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Witam mam taki problem w moim seicento iż wycieraczki chodzą normalnie tak jak powinny lecz gdy wyłączam je zatrzymują się na środku szyby... Dodam jeszcze że próbowałem przestawić pióra ale pierwsze wycieraczki opadają na dół więc uderzają o maskę. Proszę o szybką pomoc z góry dziękuję i przepraszam za błędy. Można także pisać na nr gg 10241854 |
|
|
|
 |
Zesiu
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 22-01-2010, 19:33
Bolid: Sc1.1Mpi+lpg |
|
|
Uszkodzony silniczek wycieraczek(mechanizm powrotu),przełącznik lub instalacja-to pierwsze najprawdopodobniejsze. |
|
|
|
 |
kacperrski
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-03-2010, 15:22
Bolid: Pikaczento |
|
|
czesc
tez mam taki sam problem z wycieraczkami, jak mozna sprawdzic jaka jest przyczyna, czy jedymym sposobem jest wymiana silnika
pozdrawiam |
|
|
|
 |
MałaMi
z Doliny Muminków

Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 17 Sty 2010 Posty: 388 Skąd: Kanzas / Złotno
|
Wysłany: 04-03-2010, 15:33
Bolid: (k)fiat Seicento |
|
|
Trzeba rozebrać i sprawdzić mechanizm wycieraczek...
Możliwe że nie będzie konieczna wymiana całkowita, prawdopodobnie da się naprawić |
_________________ Jak trudno być mną :padłem:
Nie depcz małych skrzydeł...
 |
|
|
|
 |
Ania
stokrotka

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 16 Lut 2010 Posty: 1328 Skąd: Suwałki
|
|
|
|
 |
bartbier
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-03-2010, 20:28
Bolid: 600tka Sporting SPi (wersja UK) |
|
|
Ja mam troche inny z tym problem - wycieraczka od strony kierowcy (szczegolnie przy duzych predkosciach) wychodzi poza szybe... nie mialem czasu tego rozebrac jeszcze - pozatym nie dochodzi do konca na dole - moze wyrobilo sie gniazdo (gwiazdka) na ramieniu ? ktos mial podobnie ? jak zrobie to dam znac - ale czasu niema a puki dziala to mi sie nie chce |
|
 |
coFFe
Nałogowiec

Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 109 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 14-03-2010, 20:43
Bolid: Grande Punto 1.4 |
|
|
bartbier napisał/a: | Ja mam troche inny z tym problem - wycieraczka od strony kierowcy (szczegolnie przy duzych predkosciach) wychodzi poza szybe... nie mialem czasu tego rozebrac jeszcze - pozatym nie dochodzi do konca na dole - moze wyrobilo sie gniazdo (gwiazdka) na ramieniu ? ktos mial podobnie ? jak zrobie to dam znac - ale czasu niema a puki dziala to mi sie nie chce |
odkrec srubke mocujaca cale ramie i poprostu opusc ja na wieloklinie i zakrec znowu i niebdzie ci wychodzila za zakres |
|
|
|
 |
Cobra_c64
nówka sztuka ;)
Wiek: 49 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 5 Skąd: Kanie k/Pruszkowa
|
Wysłany: 19-03-2010, 23:05 a ja o tylnej wycieraczce
Bolid: Seicento |
|
|
a jest ktoś z okolic Pruszkowa,żeby pomóc przy tylnej wycieraczce, która ledwo się przesuwa? Ja się do tego nie nadaję |
|
|
|
 |
mazia
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 11-01-2012, 17:28
Bolid: seicento 899 ccm / rok 2001 / LPG LandiRenzo |
|
|
Też mam problem który objawia sie tym ze jak wycieraczki mają cizko to nie dociąga ich do samego dołu, zatrzymują sie pod lekkim skosem. Jak je włącze ponownie to najpierw jada w dół i znowu to samo. Jest to oznaka konczoącego się silniczka czy moze coś innego? |
|
 |
dominik520
Bywalec
Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 60 Skąd: czempin
|
Wysłany: 11-01-2012, 17:39
Bolid: seicento |
|
|
mazia, ''wycieraczki mają cizko to nie dociąga ich do samego dołu'',a jak mają licko to jest oki? czy też pozostają w tej pozycji? |
|
|
|
 |
mazia
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 11-01-2012, 17:46
|
|
jak maja lekko tz nie ma za duzego oporu wiatru lub szyba jest mokra to wszystko jest ok(nie szoruje po suchej szybie ale czasami jak sie prysnie spryskiwaczem i o raz za duzo machnie wycieraczkami to jest sucha ) |
|
 |
dominik520
Bywalec
Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 60 Skąd: czempin
|
Wysłany: 11-01-2012, 17:49
Bolid: seicento |
|
|
mazia, no to oki,wyczyścić i przesmarować mechanizm i nie szorować na sucho |
|
|
|
 |
mazia
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 11-01-2012, 17:54
|
|
Będzie chwila to sie zrobi i napisze wtedy czy coś to dało. narazie dzieki |
|
 |
bartbier
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 12-01-2012, 12:15
Bolid: 600tka Sporting SPi (wersja UK) |
|
|
coFFe napisał/a: | bartbier napisał/a: | Ja mam troche inny z tym problem - wycieraczka od strony kierowcy (szczegolnie przy duzych predkosciach) wychodzi poza szybe... nie mialem czasu tego rozebrac jeszcze - pozatym nie dochodzi do konca na dole - moze wyrobilo sie gniazdo (gwiazdka) na ramieniu ? ktos mial podobnie ? jak zrobie to dam znac - ale czasu niema a puki dziala to mi sie nie chce |
odkrec srubke mocujaca cale ramie i poprostu opusc ja na wieloklinie i zakrec znowu i niebdzie ci wychodzila za zakres |
Sorki nie mialem kiedy napisac ale zrobilem juz - byly 2 problemy:
1. Gniazdo (gwiazdka) sie wyrobila w ramieniu wycieraka (poprzedni wlasciciel dlugo jezdzil z niedokrecona sruba i taki efekt) - wymiana ramiena wycieraka pomogla. (50 GPB w ASO FIAT UK - tylko za czesc)
2. luz w mechanizmie - seicento przed faceliftingiem niestety nie maja "powolnego" trybu pracy wycieraczek (tylko przerywany szybki i szybki), wiec mechanizm wymaga czasami dopieszczenia |
|
|
|
 |
|