Wyjęcie tylnych siedzeń |
Autor |
Wiadomość |
Raist
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 17-06-2009, 12:03 Wyjęcie tylnych siedzeń
Bolid: niedługo Seicento |
|
|
Witam
Miesiąc temu kupiłem sobie błękitną dziewięćsetkę
Chciałbym wyjąć tylne siedzenia, na weekend, żeby zmieścic do środka dwa rowery i parę gratów
I teraz pytanie, czy wyjęcie siedzeń to jakaś skomplikowana operacja? Ile tam jest śrub do odkręcenia i od których zacząć? Na co mam uważać?
Z góry dzięki za podpowiedzi |
|
|
|
 |
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz

Pomógł: 69 razy Wiek: 39 Dołączył: 19 Lut 2009 Posty: 1102 Skąd: ZMC
|
Wysłany: 17-06-2009, 12:14
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
masz do odkręcenia 2 śruby mocujące zawiasy przy kanapie tej "lężącej" - po podniesieniu jej będziesz widział te śźrubki.
kolejne dwie masz do odkręcenia z tyłu przez bagażnik je zobaczysz i one trzymają z kolei oparcie.
no i jeśli się nie pomyliłem to tyle;-) |
|
 |
BuBu [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2009, 12:17
|
|
|
nie trzeba na nic uwazac stajesz z tylu samochodu otwierasz klape wyjmujesz półke tylna, odczep sobie jeszcze ta filcową szmate ktora pokrywa kolo zapasowe.... najpier siedzenie tylnej kanapy podnies do gory w kierunku kierowcy i pasazera (to jest na dwoch zawiasach wiec pojdzie lekko) potem poloz oparcie tylnych siedzen i odkrec .... po lewej styronie sa 2 sruby i po prawej sa 2 sruby... a jesli spojrzysz na podniesione siedzisko to zobaczysz na jednym i drugim zawiasie srubki ktore odkrecasz... wyjmujesz wszytsko ostroznie zeby nic nie porysowac i to koniec |
|
|
|
 |
Raist
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 17-06-2009, 12:21
Bolid: niedługo Seicento |
|
|
Dzięki wielkie za pomoc, myślałem że to jest bardziej skomplikowane |