Wymiana linki w siedzeniu |
Autor |
Wiadomość |
fireowner
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-04-2009, 16:22 Wymiana linki w siedzeniu
Bolid: sc |
|
|
Witam. mam problem bo zerwała się linka do uchylania przedniego fotela, dzięki któremu można wsiąść do tyłu? Robił już ktoś to? Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Łukasz87 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2009, 20:28
|
|
|
Napisz do kolegi matts84 on to kiedyś robił, a ja na dniach powinienem mieć manuala jak rozebrać siedzenie |
|
|
|
 |
TomasB
nówka sztuka ;)

Pomógł: 5 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 33 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-04-2009, 22:56 Re: Wymiana linki w siedzeniu
Bolid: Seicento 1.1 MPI |
|
|
fireowner napisał/a: | Witam. mam problem bo zerwała się linka do uchylania przedniego fotela, dzięki któremu można wsiąść do tyłu? Robił już ktoś to? Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
A co chcesz wiedzieć? Robiłem to rok temu, może nie zapomniałem wszystkiego... |
_________________ http://www.polskajazda.pl.../Seicento/38008 |
|
|
|
 |
matts84 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:02
|
|
|
Hmmm, a robiłem to.
Musisz od tyłu z siedzenia wypiąć poszycie, dość mocno może sie trzymać, trzeba najpierw zdjąć listwe na którym jest tylne poszycie. Musisz ją mocno ciągnąc w dół aż zeskoczy.
Potem pojawią się sznureczki z takimi jakby kółeczkami, one naciągają przednią część poszycia. Trzeba je zdjąć.
Jak je zdejmiesz to musisz ta listwe do której sa przyczepiane sznureszki wepchnąć do środka czyli na druga stronę siedzenia. Powinno ci sie juz wtedy dać podnieść poszycie do góry.
Wcześniej też musisz odkręciś plastiki te, które są przy rączce od siedzenia. Jak ci sie uda podnieść poszycie do miejsca w którym jek rączka do otwierania siedzenia to dalej już sobie poradzisz z naprawą linki.
Ja ją sobie podciągnałem. Ze złożeniem wszystkiego już powinieneś sobie poradzić.
Pozdrawiam
Off topic : Polska dała czadu 10:0 |
|
|
|
 |
wrobel-t
nówka sztuka ;)
Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 5 Skąd: Łomża
|
Wysłany: 07-04-2009, 14:43
Bolid: seicento 899 ccm |
|
|
matts84 napisał/a: |
Jak je zdejmiesz to musisz ta listwe do której sa przyczepiane sznureszki wepchnąć do środka czyli na druga stronę siedzenia. Powinno ci sie juz wtedy dać podnieść poszycie do góry.
|
Witam ,
mam pytanko do tej listwy , jak ją wepchnąć do środka ? U mnie wygląda jakby to była jedna część z metalowymi wzmocnieniami z boku , której po prostu nie mogę wepchnąć . |
|
 |
|