Przesunięty przez: szymonek 07-04-2007, 20:34 |
Wytarta wykładzinka koło sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
Ciacho
Skoda Lover
Pomógł: 76 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 22-09-2006, 12:39 Wytarta wykładzinka koło sprzęgła
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
Mam taki mały problemik jak w temacie że mi sie wytarła ta super wysoko jakościowa wykładzinka koło pedału sprzęgła z lewej strony oczywiście. No i sie zastanawiam jak by to poprawić, jakąs łatke zrobić z czegoś czy coś w tym stylu... Nie wiem czy to sie tak każdemu robi w tym aucie czy tylko mi sie zrobiło? A zaznaczam że nie mam stóp jak King-Kong Ale generalnie to te pedały są za blisko siebie i troszke mnie to drażni od początku ale sie przyzwyczaiłem... Czasem tak mi sie robi np. jak zmieniam bieg że naciskam jednocześnie sprzęgło i hamulec i wtedy chcąc nie chcąc wypowiadam stanowcze i spokojne kur.. No ale tak być musi i trzeba z tym żyć No więc daje fotki żeby było wiadomo o co mi chodzi I jak by ktoś miał jakies sugestie to było by miło Pzdr!
 |
Ostatnio zmieniony przez Ciacho 22-09-2006, 12:46, w całości zmieniany 8 razy |
|
|
|
 |
szymonek
ĄĄĘĘĘ

Pomógł: 80 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 2645 Skąd: 54° 05'N 22° 56'E
|
Wysłany: 22-09-2006, 14:01
Bolid: 1E 187 |
|
|
Ten problem jest również i u mnie... ja proponuję pójść do krawcowej czy sklepu z materiałami i kupić kawałek pod koler i szorstkośc pzdr |
|
 |
Sperber
nówka sztuka ;)

Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 9 Skąd: Stolyca
|
Wysłany: 22-09-2006, 15:07
Bolid: moje UNO 1.4 :) & SC 899 |
|
|
Co byś nie zrobił to i tak i tak bedzie Ci sie wycierać.
Jedyna rada (już po naprawie tego) to jeździć w wąskich butach. Tylko moze być kłopot z zime... w trampkach? U mnie też tak jest ale ja mam seja 7 lat a ty nawet nie 7 miesięcy |
|
 |
smialy
konto ograniczone

Pomógł: 10 razy Dołączył: 31 Gru 2005 Posty: 7 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-09-2006, 15:21
Bolid: 900 SX LPG |
|
|
Można to zamaskować czarną pastą do butów. |
|
 |
pirelli0
nówka sztuka ;)

Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Kwi 2006 Posty: 44 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-09-2006, 16:22
Bolid: S klasa |
|
|
Ja jak kupowalem swojego to tez mialem wlasnie wytarte przy sprzegle, tylko jeszcze troche bardziej i kupilem nowa od cieniasa z duzo krotszym wlosiem i duzo lepszej jakosci niz te seryjne "kudlacze" i sie nie wyciera. |
_________________ Powered by
 |
|
|
|
 |
pabloablo
nówka sztuka ;)

Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 3 Skąd: Opolszczyzna
|
Wysłany: 22-09-2006, 22:21
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Panowie mozecie sie smiac ale jak jade a mam klapki lub cos lekkiego i ciemne skarpetki to koncze z patriotyzmem i je poprostu zrzucam .Moze to kogos smieszyc ale super mi sie jezdzi na boso i 100% wyczucia ze sprzeglem i 0 szarpniec przy zmianie biegow.Mam Smerfika z 1999r i mam wykladzinke jak ta lala i moge fotke wyslac nie ma sladow wytarcia.No ale jak juz ktos musi w bucikach to proponuje cos waskiego bo miejsca tam malo to fakt.
Co do tego co sie wytarlo to chyba tylko latka jest 1dynym rozsadnym rozwiazaniem bo szkoda calkiem nowego dywanika .Ja proponuje latke od spodu i z gory tak wrazie jakby to zawsze 2warstwy i swiety spokuj na dlugi czas.Latke dobierzesz bez problemy chocby z innych szarnych wykladzin.
Pozdrawiam... |
_________________ Seicento jest super(Smerfik)
 |
|
|
|
 |
ZMIENNIK1313
konto ograniczone
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Maj 2006 Posty: 25 Skąd: MAŁA WIE?
|
Wysłany: 24-09-2006, 15:07
Bolid: VOLKSWAGEN PASSAT 1.9TDI 110 2000ROK & sc 1,1 |
|
|
eentualnie możesz zasłonić cienką wykładziną dywanową! ja mam tak zrobione! zero zabrudzeń od środka pedałów czy przetarć! koszt niewielki i roboty też mało! |
|
|
|
 |
marekg [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2006, 08:09
|
|
|
mnie się zaczeła wycierać wykładzina przy pedale gazu na tunelu środkowym. I to po trzech miesiącach użytkowania!!! ja dorwalem straego fiata 125p i tam dokładnie w tym samym miejscu gdzie u mnie wytarła się dziura jest naszyta ogromna gumowa łata. odprułem ją i przykleiłem butaprenem w moim seiko. trzyma się bardzo dobrze i doskonale zdaje egazmin. przypuszczam że mozna znaleźć podobne rozwiązanie na lewą stronę czyli w pobliżu pedału sprzęgła |
|
|
|
 |
Paweł A.
Nałogowiec

Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 03 Lip 2008 Posty: 191 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 08-07-2008, 19:08
Bolid: Seicento 1.1 MPI CF3 |
|
|
Przepraszam, że odgrzewam stary temat, ale w moim Seiu poprzedni właściciele zrobili piękną dziurę koło pedału gazu. Poza tym wykładzina jest zasyfiona dość mocno, więc postanowiłem ją wymienić. Jeśli dobrze zrozumiałem lepsza jest wykładzina z CC? Pasuje?
I kolejne moje pytanko. Czy gdybym się brał sam za to może mnie czekać jakaś niespodzianka przy demontażu elementów? Np. tunelu środkowego, siedzeń? I czy jest coś, co warto byłoby zrobić przy okazji wymieniania wykładziny? |
|
|
|
 |
|