FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szymonek
07-04-2007, 20:34
Wytarta wykładzinka koło sprzęgła
Autor Wiadomość
Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 22-09-2006, 12:39   Wytarta wykładzinka koło sprzęgła
   Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline

Mam taki mały problemik jak w temacie że mi sie wytarła ta super wysoko jakościowa wykładzinka koło pedału sprzęgła z lewej strony oczywiście. No i sie zastanawiam jak by to poprawić, jakąs łatke zrobić z czegoś czy coś w tym stylu... Nie wiem czy to sie tak każdemu robi w tym aucie czy tylko mi sie zrobiło? A zaznaczam że nie mam stóp jak King-Kong :grin: Ale generalnie to te pedały są za blisko siebie i troszke mnie to drażni od początku ale sie przyzwyczaiłem... Czasem tak mi sie robi np. jak zmieniam bieg że naciskam jednocześnie sprzęgło i hamulec i wtedy chcąc nie chcąc wypowiadam stanowcze i spokojne kur.. :roll: No ale tak być musi i trzeba z tym żyć :grin: No więc daje fotki żeby było wiadomo o co mi chodzi :wink: I jak by ktoś miał jakies sugestie to było by miło :smile: Pzdr!

Ostatnio zmieniony przez Ciacho 22-09-2006, 12:46, w całości zmieniany 8 razy  

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 22-09-2006, 14:01   
   Bolid: 1E 187

Ten problem jest również i u mnie... ja proponuję pójść do krawcowej czy sklepu z materiałami i kupić kawałek pod koler i szorstkośc :) pzdr

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

Sperber 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 22-09-2006, 15:07   
   Bolid: moje UNO 1.4 :) & SC 899

Co byś nie zrobił to i tak i tak bedzie Ci sie wycierać.
Jedyna rada (już po naprawie tego) to jeździć w wąskich butach. Tylko moze być kłopot z zime... w trampkach? :-? U mnie też tak jest ale ja mam seja 7 lat a ty nawet nie 7 miesięcy :)

smialy 
konto ograniczone

Wysłany: 22-09-2006, 15:21   
   Bolid: 900 SX LPG

Można to zamaskować czarną pastą do butów.

pirelli0 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 22-09-2006, 16:22   
   Bolid: S klasa

Ja jak kupowalem swojego to tez mialem wlasnie wytarte przy sprzegle, tylko jeszcze troche bardziej i kupilem nowa od cieniasa z duzo krotszym wlosiem i duzo lepszej jakosci niz te seryjne "kudlacze" :mrgreen: i sie nie wyciera.

pabloablo 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 22-09-2006, 22:21   
   Bolid: Seicento 900

Panowie mozecie sie smiac ale jak jade a mam klapki lub cos lekkiego i ciemne skarpetki to koncze z patriotyzmem i je poprostu zrzucam :oops: .Moze to kogos smieszyc ale super mi sie jezdzi na boso :| i 100% wyczucia ze sprzeglem i 0 szarpniec przy zmianie biegow.Mam Smerfika z 1999r i mam wykladzinke jak ta lala i moge fotke wyslac nie ma sladow wytarcia.No ale jak juz ktos musi w bucikach to proponuje cos waskiego bo miejsca tam malo to fakt. :idea:
Co do tego co sie wytarlo to chyba tylko latka jest 1dynym rozsadnym rozwiazaniem :idea: :eek: bo szkoda calkiem nowego dywanika :| .Ja proponuje latke od spodu i z gory tak wrazie jakby to zawsze 2warstwy i swiety spokuj na dlugi czas.Latke dobierzesz bez problemy chocby z innych szarnych wykladzin.
Pozdrawiam... :grin:

ZMIENNIK1313 
konto ograniczone

Wysłany: 24-09-2006, 15:07   
   Bolid: VOLKSWAGEN PASSAT 1.9TDI 110 2000ROK & sc 1,1

eentualnie możesz zasłonić cienką wykładziną dywanową! ja mam tak zrobione! zero zabrudzeń od środka pedałów czy przetarć! koszt niewielki i roboty też mało!

marekg
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2006, 08:09   

mnie się zaczeła wycierać wykładzina przy pedale gazu na tunelu środkowym. I to po trzech miesiącach użytkowania!!! ja dorwalem straego fiata 125p i tam dokładnie w tym samym miejscu gdzie u mnie wytarła się dziura jest naszyta ogromna gumowa łata. odprułem ją i przykleiłem butaprenem w moim seiko. trzyma się bardzo dobrze i doskonale zdaje egazmin. przypuszczam że mozna znaleźć podobne rozwiązanie na lewą stronę czyli w pobliżu pedału sprzęgła

Paweł A. 
Nałogowiec

Wysłany: 08-07-2008, 19:08   
   Bolid: Seicento 1.1 MPI CF3

Przepraszam, że odgrzewam stary temat, ale w moim Seiu poprzedni właściciele zrobili piękną dziurę koło pedału gazu. Poza tym wykładzina jest zasyfiona dość mocno, więc postanowiłem ją wymienić. Jeśli dobrze zrozumiałem lepsza jest wykładzina z CC? Pasuje?
I kolejne moje pytanko. Czy gdybym się brał sam za to może mnie czekać jakaś niespodzianka przy demontażu elementów? Np. tunelu środkowego, siedzeń? I czy jest coś, co warto byłoby zrobić przy okazji wymieniania wykładziny?

Odpowiedz do tematu