| filtr stożkowy | 

| Autor | Wiadomość | 

| kim_bar_tek   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 11-02-2008, 10:44   filtr stożkowy Bolid: Sej 900 + dolot ze stożkiem Jacky
 | 
 |  
               | 
 |  
               | nie jestem ekspertem, ale znalazlem taki fajny filtr do jednopunktu, ale w opisie stoi, ze to do silnika 1,1, ma mam 0,9 - proszę o wiadomość, czy to wejdzie do mojego sejka. z góry dziękuję http://moto.allegro.pl/it..._sporting_.html
 pozdrawiam

uzupełnienie: nie mogłem się powstrzymać i kupiłem. oglądałem w necie kopułki od 0,9 i 1,1 SPI i doszedłem do wniosku, że są takie same. Jak myślicie dobry zakup poczyniłem?
 |  
				| _________________ więc gaz do dechy i zapuszczam czad z aparatury co ma 1000 wat
   Motocykle 125
 Korea Północna

|  
				| Ostatnio zmieniony przez kim_bar_tek 11-02-2008, 11:02, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| szymonek   ĄĄĘĘĘ

| 

|  Wysłany: 11-02-2008, 11:48 Bolid: 1E 187
 | 
 |  
               | 
 |  
               | pasowac bedzie ale czy to cos da?? w dziale manuale napisałem jak zrobic taki sam dolot |  
				| _________________ 

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu...
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| ADAMSKY   Nocny zwiadowca
 Nadworny Akustyk

|  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 11-02-2008, 11:52 Bolid: Sej 900 + dolot ze stożkiem Jacky
 | 
 |  
               | 
 |  
               | tak zgadza się widziałem takiego manuala, ale jak podliczyłem wszystkie koszty to wychodzi na to samo ile zapłaciłem za ten układ. 150 zł za komplet ze stożkiem, substancją do czyszczenia i filtrem na odme to chyba niezbyt wygórowana kwota. Na pewno to coś da, a nie muszę szukać po allegro kopułek i tych innych dupereli. w razie czego będę sobie tylko testował różne długości ostatniego kawałka. 

| ADAMSKY napisał/a: |  	  | Pomysl teraz nad dobrym wydechem - sam dolot nie wiele zmieni.
 pozdro
 | 
 o tym już pomyślałem, dedykowany ulter już u mnie stoi w domu i czeka na montaż
   |  
				| _________________ więc gaz do dechy i zapuszczam czad z aparatury co ma 1000 wat
   Motocykle 125
 Korea Północna

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Paweł1984   spamer team
 Jasper84

| 

|  Wysłany: 11-02-2008, 12:25 Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Wiesz napiszę Ci tak-cena jak za dolot z kopułką,stożek i czyścik b. atrakcyjna. Tylko to co teraz napiszę może Cię trochę wq.... lub zmartwić....stożek wymiarowo do 900 jest za duży a dolot to po prostu kilka złaczek i opasek a to nie tędy droga.
 Kożyści to fajny wygląd pod maską,basowy odgłas szczególnie w połaczeniu z Ulterem dedykowanym i na tym koniec.
 Ani ten dolot ani ulter nie poprawią Ci osiągów ani nie spowodują szybszego wkręcania się na obroty niestety chociaż wraz z wrostem decybeli rośnie również przekonanie o większej dynamice.
 Bo tak wstepnie to bez hamowni tylko wstępnie duży stożek na nieobliczonym pojemnościowo dolocie przesunie Ci ten sam albo i mniejszy moment na wyższą partię obrotów....no i jak każdy stożek skraca trwałość silnika ale z tym należy się liczyć szczególnie im większy stożek i tego typu dolot który jest podatny na drgania i cząsti pyłu lecą do komór spalania.
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Paweł1984 11-02-2008, 12:31, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 11-02-2008, 12:49 Bolid: Sej 900 + dolot ze stożkiem Jacky
 | 
 |  
               | 
 |  
               | wiesz liczę się z taką możliwością, ale mam zamiar testować (hamować) różne długości ostatniej rurki i dobrać tak, żeby to jednak działało jak należy - myślę, że ze dwa kunie po dokładnych badaniach jestem w stanie z tego wyciągnąć. |  
   Motocykle 125
 Korea Północna

|  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 16-02-2008, 13:15 Bolid: Sej 900 + dolot ze stożkiem Jacky
 | 
 |  
               | 
 |  
               | filt jest już u mnie pod maską, nie wiem na ile mam efekt placebo a na ile odczucia wymierne, ale zdaje mi się, że maszynka jedzie lepiej - no i ten dźwięk. Miodzio   
  |  
   Motocykle 125
 Korea Północna

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Krysia [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 16-02-2008, 13:44 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | kim_bar_tek napisał/a: |  	  | ale zdaje mi się, że maszynka jedzie lepiej - no i ten dźwięk. Miodzio | 

Najważniejsze jest dobre samopoczucie, nieprawdaż?
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kroopek   za dużo się czepia do forum
 SILESIA TEAM

| 

|  Wysłany: 16-02-2008, 14:00 Bolid: SC 900 ;> toczy siem
 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | kim_bar_tek napisał/a: |  	  | wiesz liczę się z taką możliwością, ale mam zamiar testować (hamować) różne długości ostatniej rurki i dobrać tak, żeby to jednak działało jak należy - myślę, że ze dwa kunie po dokładnych badaniach jestem w stanie z tego wyciągnąć. | 

skoro masz zamiar to hamowac to musisz liczyc sie z kosztami min 100zl czyli juz robi ci sie 250 zl
 a za 350 zl mialbys sopawdzony nowy dolot z wszystkim co potrzebne z woma filtrami i juz z dostosowana dlugoscia

pozdro
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 16-02-2008, 16:30 Bolid: Sej 900 + dolot ze stożkiem Jacky
 | 
 |  
               | 
 |  
               | nie uwzględniłeś tylko, że mogę mieć tą hamownie za free  , zapłaciłem 150 zeta za dolot, stozek Jacky, filr na odmę i te duperele do czyszczenia. takze uwazam ze zrobilem niezly zakup   |  
   Motocykle 125
 Korea Północna

|  
				| Ostatnio zmieniony przez kim_bar_tek 16-02-2008, 16:33, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kroopek   za dużo się czepia do forum
 SILESIA TEAM

| 

|  Wysłany: 16-02-2008, 17:33 Bolid: SC 900 ;> toczy siem
 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | kim_bar_tek napisał/a: |  	  | takze uwazam ze zrobilem niezly zakup   | 

skoro tak uwazasz to nie zamirzam tego podwazac to ty na tym jezdzisz nie ja

powodzenia zycze
   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| kambull69   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 24-02-2008, 12:42 Bolid: seicento 1.1 spi
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Już sam nie wiem!!! Jak w końcu jest z filtrem stozkowym w 1.1mpi na gazie??? Naprawde mija sie to z celem?? Słyszałem ze trzega założyć w takim przypadku blosa, ale to koszt ok 300 zł, czy to jest nieuniknione?? prosze o porade!!! |  | 

|   |  | 

|  | 

| endriu   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 24-02-2008, 14:20 Bolid: seicento
 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | kambull69 napisał/a: |  	  | Naprawde mija sie to z celem?? | 

jak dla mnie tak,  albo tuning albo gaz.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Paweł1984   spamer team
 Jasper84

| 

|  Wysłany: 24-02-2008, 22:36 Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Gaz a stożek(czy dolot ze stożkiem)? w Mpi;więc tak na mieszalniku,to wyjscia jak sam stożek czy kit na kopułkę zaczepić bo parownik przeszkadza,no chyba że jest w innym miejscu-potem zależy od regulacji,ale i tak to 2 pomyłki w jednym(sam stożek i mieszalnik w Mpi). Dolot ze stożkiem + sekwencja już inaczej.....tylko pytanie...po co.
 Wady opcji nr1 stożek bezpośrednio na przepusnicy czy kopułce + gaz na mieszalniku= 50% większe ryzyko przegrzania komór spalania(od gazu i stożka łapiącego gorące powietrze)+szybsze zużycie pierscienii,gładzi i ogólnie silnika.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |