| sportowy filtr powietrza | 

| Autor | Wiadomość | 

| Mateuszpb   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 21-02-2008, 22:06   sportowy filtr powietrza Bolid: Fiat Seicento Fun
 | 
 |  
               | 
 |  
               | ostatnio moj znajomy doradzil mi zebym se wymienil ten standardowy filter na sportowy bo nietrzeba go wymieniac tylko wyczyscic i podobno odglos silnika staje sie bardziej "jak by byl wiekszy silnik" no i ze pojawia sie pare KM wiecej co myslicie o tym pomysle??? oczewisice mowimy o filtrze ktory przychodzi w miejsce standartowego czyli w ta czarna "skrzynke" |  | 

|   |  | 

|  | 

| arkadiusz   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 21-02-2008, 22:33 Bolid: seicento 1.1 mpi
 | 
 |  
               | 
 |  
               | wiMateuszpb, tam  wiesz polecam ci taki filtr czy sie zmienia odgłoś?? chyba nie  to legenda i nie doda ci pare KM tylko moze z '1" i 2-3 nM....nie odczuwalne 
 ,
 polecam firme K&N i kingdragon chyba jedne z najlepszych na rynku i nie polecam z Allegro,
 a starcza na dłużej spokojnie na 80TYŚ km tylko co 15-20 tyś trzeba go wykapac w "Ludwiku" a potem zpsikac takim preparatem i wszystko gra;)

pozdrawiam
 |  
				| _________________ 1:z Fiata człowiek cieszy sie DWA RAZY jak go kupuje i jak go sprzedaje:))

2.chcesz mieć problem?? ..................... kup sobie fiata:))

Teraz juz 6X KM;) (moja tajemnica)śiuper;)

http://www.chojnacki.com.pl/    --polecam naprawde warto!!!!

|  | 

|   |  | 

|  | 

| mariusz-wawer [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 21-02-2008, 23:03 | 
 |  
               | 
 |  
               | a ja osobiście polecam takie filtry firmy 'pipercross'...   |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 21-02-2008, 23:12 Bolid: seicento 1.1 mpi
 | 
 |  
               | 
 |  
               | mariusz-wawer,  nie ma ta firma dobrego zdania i nie wydaje sie być dobra skoro o niej nawet nie słyszałem wiele, wiesz sa jeszcze filtry "Filtron" hihihihihihi a tak na poważnie "OMP" i firmy "Green" ale i tak K&N i KING DRAGON przoduje na Swiecie i cena przystepna , na czystosci powietrza które wchodzi do silnika sie nie oszczedza;) 
 pozdrawiam
 |  
				| _________________ 1:z Fiata człowiek cieszy sie DWA RAZY jak go kupuje i jak go sprzedaje:))

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Barthezz   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 22-02-2008, 09:18 Bolid: Seicento 1,1 S
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Oprócz samego stożka, jakiej firmy by nie był, warto też zainwestować w dolot . Taki kawałek rury do stożka, tak aby filtr był skierowany na strugę "świeżego", w miarę chłodnego powietrza. Moc rośnie o ok. 3-4 kucyki. Temat dolotów też jest gdzieś na forum, warto poszperać.   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 22-02-2008, 09:48 Bolid: seicento 1.1 mpi
 | 
 |  
               | 
 |  
               | no tak tylko że kolega pytał o wkładke filtra a nie STOżEK, i skad wiesz ze daje 3-4 KM ?? sprawdziłeś?? to zeskanówj mi wykres i przeslij Barthezz, na mail.był bym wdzieczny, z tego co wiem to w seicento z dobrego stożka da sie wyciągnac 2 KM i około 4-6nM 	  | Barthezz napisał/a: |  	  | Oprócz samego stożka, jakiej firmy by nie był, | 

a własnie w stożku firma sie liczy i jakosc wykonania i precyzja, chyba ze chcesz mieć przepustnice i silnik z syfem w środku(jak kupisz jakieś badziewie co fajnie wyglada tylko że ma ćieniutka warstwe filtrująca)...pozdrawiam
 |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| kim_bar_tek   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 22-02-2008, 10:06 Bolid: Sej 900 + dolot ze stożkiem Jacky
 | 
 |  
               | 
 |  
               | wykresy są u kropka - także obczaj sobie, wkładki nie polecam - drogie i raczej nadają się do potłuczenia o kant doopy. Polecam coś takiego http://img165.imageshack....dsc05115ec6.jpg |  
				| _________________ więc gaz do dechy i zapuszczam czad z aparatury co ma 1000 wat
   Motocykle 125
 Korea Północna

|  | 

|   |  | 

|  | 

| tigernet   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 22-02-2008, 10:30 Bolid: Seicento 1,1 SX
 | 
 |  
               | 
 |  
               | popre opinie "arkadiusz'a", sam uzywam w kazdym swoim kolejnym samochodzie wkladek K&N i z uzytkowania jestem zadowolony. wydatek zwraca sie po kilku wymianach, latwo sie go czysci i konserwuje, autko troszeczke bardziej mruczy... no i ladnie prezentuje sie naklejka K&N na obudowie filtra albo gdzies na aucie
   |  
				| _________________ BłĘkItNoOkI SeJeK / SzArOoKa FoKa

|  | 

|   |  | 

|  | 

| MRodz   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 22-02-2008, 12:51 Bolid: Clio 1.8 16V, Lancia Y10
 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | arkadiusz napisał/a: |  	  | mariusz-wawer,  nie ma ta firma dobrego zdania i nie wydaje sie być dobra skoro o niej nawet nie słyszałem wiele, wiesz sa jeszcze filtry "Filtron" hihihihihihi a tak na poważnie "OMP" i firmy "Green" ale i tak K&N i KING DRAGON przoduje na Swiecie i cena przystepna , na czystosci powietrza które wchodzi do silnika sie nie oszczedza;) 
 pozdrawiam
 | 

A ja skolei nie slyszalem o King Dragon a Pipercrossa znam, dosc popularna firma u Anglikow.
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  |