|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Swap 1,2 16v brava (bosch) do SC 1,1 MPI |
Autor |
Wiadomość |
czarekgda
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-01-2014, 19:33 Swap 1,2 16v brava (bosch) do SC 1,1 MPI
Bolid: SC 1,2 16v Van |
|
|
Witam,
sprawa wyglada nastepujaco - z seja 1,1 mpi silnik idzie wek, stoi juz zakupiona brava 1,2 16v z osprzetem jak to brava - bosch.
Przerobilem juz chyba wszystkie watki na temat swapu , i nie moge doszukac sie konstruktywnego manuala do podlaczenia elektryki z bravy (bosch) w seju. Wszedzie jest mowa o punto i MM.
Komfort mam taki, ze oba auta sa sprawne (choc brava rozbita, ale jezdzi).
Szukam kazdej informacji na temat przeszczepu elektroniki i elektryki z bravy do seja, zeby przelozyc silnik . Pomijam mechanike z pompa paliwa - chodzi tylko o komputer i wiązki.
Żeby nie zasmiecac forum - prosze o konstruktywna pomoc, a nie podpowiedzi "wez osprzet MM z Punto".
dzieki |
_________________ Pełna moc, bez zadnych zabawek typu ESP,ABS
było 1,1 MPI
jest 1,2 16v (sterownik BOSCH) |
|
|
|
 |
proboszcz12345
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-01-2014, 07:47
Bolid: Fiat Seicento 899SX |
|
|
z tego co wiem to mozna jakos przerobic wiazke z 1,1mpi ale to "troche" męka. Z 900 albo 1,1spi jest duzo prościej. Jesli ogarniasz elektryke to znajdz schematy i jazda. |
|
 |
ir3n3usz
Nałogowiec
Pomógł: 64 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 867 Skąd: Radom
|
Wysłany: 15-01-2014, 18:18
Bolid: SC 1.2 16V LPG |
|
|
proboszcz12345 napisał/a: | z tego co wiem to mozna |
Mało wiesz kolego.
czarekgda, do boscha musisz sobie znaleźć schematy i robić na własną rękę, nikt tu nie jest na tyle ogarnięty w temacie, żeby Ci podać wszystko na tacy. Mało kto prowadzi jakąś dokumentację podczas swapa. Wiązkę od 1.1 możesz wywalić i to samo zrobić z drugą wtyczką od kompa. Trzeba zrobić nową instalację. Wszystko jest do zrobienia, podobno nie ma z tym żadnego problemu. Musisz przyjrzeć się jak jest rozwiązany immo w bravie i przeszczepić wszystko do seja. Reszta to banał. |
_________________ Moje Seicento |
|
|
|
 |
czarekgda
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-01-2014, 21:59
Bolid: SC 1,2 16v Van |
|
|
dzieki panowie, jakos bede sobie radzil.
CZ |
_________________ Pełna moc, bez zadnych zabawek typu ESP,ABS
było 1,1 MPI
jest 1,2 16v (sterownik BOSCH) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|